Manse PP
0-2 (4-5, 0-4)
7.7.2017 18:00 @ LähiTapiola Areena

Raportti

Aurinkoisena perjantai-iltana kohtasivat Ulvila ja Manse PP. Ekan jakson vikassa lyöntivuorossa ja toisella jaksolla mukana tuntui olevan vain yksi joukkue, joka ei ollut kotijoukkue. UP-V aloitti ensimmäisen jakson vaisusti sisällä eikä saanut luotua kolmostilannetta, kun Manse onnistui siinä kolmesti. Kotijoukkue oli kuitenkin se, joka löi ottelun avausjuoksun. Viimeisenä lyöjänä kakkostilanteeseen astui lyömään miesten maakkarista tuttu Joona-Tapio Mattila, joka pelasi ensimmäisen kotipelinsä edustuksen paidassa. Joona-Tapio vaihtoi ensin Joonas Peltomäen onnistuneesti kolmoselle ja viimeisellä lyönnillään vielä kotipesän turvaan. Juoksu oli Joona-Tapion ensimmäinen lyöty juoksu Ykköspesiksessä. Manse onnistui tasoittamaan tilanteen omassa lyöntivuorossaan, kun Petteri Kortelainen kotiutti Eetu Karhulahden. UP-V onnistui kolmannessa vuoroparissa johtojuoksun teossa, kun Petri Kulmala löi ja Mattias Kitola toi kotijoukkueen toisen juoksun. Mansen jäädessä omassa vuorossaan nollille viimeiseen vuoropariin lähdettiin Ulvilan johtaessa 2-1.

Tämä olikin tapahtumarikas vuoropari, jossa nähtiin peräti kuusi juoksua. Juoksuiloittelut aloitti kotijoukkue, kun kapteeni Jokela löi läpi kolmospuolelta ja Juho Ranto sai tuoda juoksun. Toisen juoksun löi melkein heti perään Mikko Talvitie Jokelan juostessa kotipesään. Lisäjuoksuja ei kotijoukkueen toimesta enää tehty, joten Manse lähti takaa-ajoon 4-1 -tilanteessa. Lyöntivuoro alkoi Ulvilan kannalta mainiosti, kun Jussi-Pekka Maunukselasta saatiin palo kakkoselle. Sitten alkoi tapahtua. Manse sai viimeisen neljän lyöjän aikana lyötyä kaksi juoksua, kun parit Riku Kauppinen-Mika Ilkko ja Jukka Tuomisto-Kortelainen onnistuivat kertaalleen. Jälleen mentiin kierros loppuun asti ja Juho Ammesmäki tuli viimeisenä lyömään kahden palon ajolähtötilanteeseen. Ensin hän löi tasoittavan juoksun Karhulahden juostessa kotipesään ja viimeisellään jakson voittojuoksun Tuomiston tuodessa juoksun. Näin vierasjoukkue onnistui toistamiseen kampeamaan tappiotilanteesta voittoon ulvilalaisia vastaan. Jakson loppulukemat olivat siis 4-5.

Toisen jakson alussa molemmat joukkueet saivat rakenneltua hyvin tilanteita, mutta juoksuja ei ensimmäisessä vuoroparissa nähty. Manse aloitti juoksutehtailun toisessa vuoroparissa, kun Sampo Lähdesmäki toi ja Ammesmäki löi. UP-V jäi omassa  vuorossaan nollille, mutta seuraavassa vuorossa vierasjoukkue löi viimeisen naulan UP-V:n arkkuun. Manse onnistui kotiutuksissa kolmesti, kun Kortelainen löi Karhulahden kotiin ja Ammesmäki ensin Saku Suurnäkin ja heti perään Maunukselan. UP-V koki harmittavan takaiskun kolmannessa vuoroparissa, kun Juho Ranto loukkaantui ja hänet vaihdettiin jokeriksi. Samassa vuoroparissa annettiin myös keltainen kortti, kun Mikko Talvitie sai kortin pitkittyneestä protestoinnista. Kun UP-V ei onnistunut juoksujen teossa, toinen jakso päättyi lopulta lukemin 0-4 ja koko ottelu siis Manselle 0-2 (4-5, 0-4).

Mansen ykköspalkittu oli oikeutetusti tuhoa tehnyt Juho Ammesmäki ja kakkospalkittu ulvilalaisille tuttu Jussi-Pekka Maunuksela. UP-V:n kakkospalkinnon sai sataprosenttisesti sisällä onnistunut Jesse Jokela, ja ykköspalkinnon pokkasi jälleen hyvin ulkona pelannut Mikko Talvitie. Sunnuntaina vastaan asettuu siis Ylivieskan Kuula ja peli alkaa klo 15 LokkiAreenalla.