X
VS

Joukkueet

joukkuetoiminta

Joukkue muodostuu vähintään kymmenestä pelaajasta. Valmentajaksi pyritään saamaan jokaiselle joukkueelle pesäpallotaustainen tai muun urheilutaustan omaava henkilö. Joukkueen valmentaja on ensisijaisesti nuorissa aloittelevissa joukkueissa joku lasten vanhemmista. Valmentaja-apuna on yleensä seurassamme pelaava 15-21 -vuotias nuori aikuinen. Valmentajan saaminen joukkueeseen on kaikkien, seurajohdon ja vanhempien, yhteinen asia. Hyvässä joukkuetoiminnassa on valmentajien lisäksi nimetty joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, edustaja Juniorijaostoon ja huoltaja, joka on mukana jokaisessa joukkueen tapahtumassa mahdollisuuksien mukaan.

Leireille osallistuminen

Kaikilla joukkueilla on mahdollisuus osallistua sekä alueleirille, että valtakunnallisille leireille. Alueleiri järjestetään yleensä kesän alussa kesäkuussa ja valtakunnalliset leirit pääosin heinäkuussa eripuolilla Suomea. Leirit ovat kesän kohokohta, jolloin lapset pääsevät pelaamaan, viettämään leirielämää ja saamaan uusia ystäviä, kokemuksia ja onnistumisia monen muun lapsen kanssa. Leirit ovat niitä elämyksiä, joita muistellaan vuosienkin päästä.

Joukkueen joukkueenjohtaja tiedottaa pelaajien vanhemmille leireistä. Yhdessä päätetään niihin osallistumisesta. Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueensa pesistulospalvelussa olevalla ilmoittautumislomakkeella leirille ja hoitaa tarvittavat toimenpiteet sen mukaan. Leireille pelaajat maksavat itse leirimaksunsa, sekä joukkueet vetäjiensä leiripassit ja mahdolliset muut vetäjäkulut. Joukkue huolehtii myös kuljetuksista leireille ja leirillä.

Hyväksi on koettu vanhempien osallistuminen leireille turisteina. Monen joukkueen vanhemmat ovat yhteisesti sopineet lomailevansa leiripaikkakunnilla, kannustaen kenttien reunoilla ja tarvittaessa avustaneet joukkueen toimintaa leireillä.

joukkueiden toimihenkilöt

Juniorivanhemmat valitsevat keskuudestaan joukkueelle rahastonhoitajan ja joukkueenjohtajan. Lisäksi joukkueilla tulee olla huoltaja. Juniorijoukkueiden talousasioita hoitavat rahastonhoitajat, jotka huolehtivat mm. joukkuekohtaisen talouden hoidosta. Seuran rahastonhoitaja avaa joukkueelle tilin, johon rahastonhoitajan lisäksi on käyttöoikeus yhdellä joukkueen vanhemmista, joukkueenjohtajalla tai vetäjällä. Rahastonhoitajan toivotaan laativan joukkueelle budjetin tulevan kauden menoista ja tuloista. Kuukausittain rahastonhoitajat toimittavat kuitit ja koonnit tilitapahtumista seuran toimistoon. Rahastonhoitajat lisäävät joukkueiden välistä yhteistyötä ja jakavat olemassa olevia tietoja ja taitoja keskenään.

Joukkueenjohtajan tehtävänä on valvoa joukkueen toimintaa ja huolehtia joukkueen käytännön asioista, pois lukien valmennus ja pelinjohto. Yhdessä joukkueen rahastonhoitajan ja valmentajien kesken joukkueenjohtaja vastaa palaverin järjestämisestä, jossa sovitaan vastuualueet ja työnjaot joukkueessa tarkemmin. UPV järjestää oman joukkueenjohtajakoulutuksen talven aikana. Joukkueille valitaan myös huoltajat, jotka ovat mukana harjoituksissa, peleissä ja muissa joukkueen tapahtumissa.

Ulvilan Pesä-Veikkojen juniorivalmennus perustuu koulutukseen ja kovaan työhön tavoitteenaan toiminnallinen, tasapainoinen ja toisten kanssa toimeentuleva pesäpalloileva nuori. Tavoitteena on saada jokaiselle juniorijoukkueelle kolme koulutettua valmentajaa. Ensisijaisesti valmentajana joukkueessa toimii pelaavan lapsen vanhempi. Valmennuksesta vastaava ryhmä koostuu ainakin yhdestä täysi-ikäisestä vastuuvalmentajasta ja lisäksi nuorempia apuvalmentajia tai lasten vanhempia. Valmennuksen yhdenmukaisuutta ja laatua pyritään kehittämään eri ikäryhmät huomioiden. Jokaiselle vetäjälle allekirjoitetaan valmentaja- ja apuvalmentajasopimukset.

Valmentajien, joukkueenjohtajien, rahastonhoitajien ja huoltajien tarkemmat tehtävät löytyvät UPV:n toimintakäsikirjasta. Pelaajamaksut ja muut joukkueita koskevat tiedot on siirretty Tervetuloa mukaan -> Junioritoiminta-sivuille. 

Lisätietoja
UPV:n toimisto
e-mail: toimisto (ät) ulvilanpesa-veikot [piste] fi 
p. 044 538 8987

 

AjankohtaistaValitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Kesäkuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
12
32-050-2717:009
10111218:001415:0016
171818:0020212223
2418:002627282930

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet