X
VS

Yksi meistä on poissa

Vastustaja suuntaa lyöntinsä keskelle, koska siellä näyttää olevan tilaa. Tietämättään lyöjä astuu ulkokentän asettamaan miinaan. UPV:n polttolinjaa vartioi nimittäin sarjan paras ulkopelaaja, poikkeuksellisen suurella tontilla operoiva Olli ”Opa” Isomäki. Pallo tarttuu varmasti räpylään ja elastinen kädenheilautus on kuin kärmeen kieli, nopea ja tehokas. Opa tuhoaa jälleen vastustajan juoksuntekoyrityksen.

Kotijoukkueen voittoisassa pukukopissa on tunnelmaa. Ykköspalkinnolla palkittu Opa on elementissään. Tarinaa riittää. Vahvan ulkopelin lisäksi onnistuneet vaihtolyönnit ja kolme tuotua juoksua lisäävät itseluottamusta entisestään. Pukukoppihenki alkaa olla parhaimmillaan. Tämän illan itseoikeutettu kapellimestari on kotijoukkueen 2-polttaja.

Opa astuu saunaan. Kyljessä olevat palovammat kertovat etenijän arjesta. Opa avaa saunan oven myös vastustajille. Saunassa ollaan alasti, UPV:n saunassa myös henkisesti. Paitsi höyry, myös jutut saavat punan ulkopaikkakuntaisten kasvoille. Korvat punottavat sitä pahemmin, mitä selvemmin he Porin murretta ymmärtävät.

Sitten se tapahtuu. Hetki sitten kentällä tosissaan toisiaan vastaan taistelleet joukkueet ovat lauteilla samaa perhettä. Ilmassa on avoimuutta, rehellisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Opa heittää löylyä. Polttava vesihöyry jää saunojien iholle, kun taas yllätäen ja suoraan lauottu sanallinen totuus porautuu suoraan kuulijan sieluun. Se on aito ja rehellinen UPV-tyyli, myös Opan, jota muualta tulleet pelaajat ovat aina arvostaneet.
___

Olli Isomäki tunnettiin energisenä persoonana, joka harrasti urheilua ja liikuntaa monipuolisesti koko ikänsä. Jäntevyys ja kimmoisuus sopivat pesäpalloon ja moneen muuhun lajiin erittäin hyvin. Kahdesti Ykköspesiksen parhaaksi pelaajaksi valittu Isomäki pelasi Superpesistä kotiseuransa lisäksi myös Seinäjoella.

Vuonna 2014 diagnosoitu kasvain päässä pysäytti. Sairaus kosketti Opaa ja myös lähimmäisiä ihmisiä voimakkaasti. Leikkaus antoi uutta toivoa tulevasta ja kuntouduttuaan Opa nautti elämästä täysin siemauksin. Erityisesti Opa viihtyi niiden asioiden parissa, joita hän eniten rakasti: omat lähimmäiset, kaverit, matkustelu ja kesäisin golf. Erityisesti eläinrakas Opa janosi uusia kokemuksia ja kertoikin olevansa ”experience seeker”.
___

Vanha sanonta on, että pesäpallojoukkueeseen tullaan sieppariksi ja lähdetään kolmosvahdin paikalta. Olli Isomäki tuli suoraan vastuulliselle 2-polttajan paikalle, ja siltä paikalta hän myös lähti. Lähti liian varhain. Sairaus vei voimat ja Opa nukkui rauhallisesti pois. Menetys koskettaa laajaa joukkoa ja suru on syvä. Jäljelle jäävät värikkäät ja lämpimät muistot, jotka ovat tallentuneet laajan ystäväjoukon sydämiin.

Toivotamme voimia läheisten surutyöhön.

UPV Vintagen puolesta,
Tuomas Hautala

 

AjankohtaistaValitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Ei otteluita.

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet