X
VS

UP-V aluemestari parin vuoden tauon jälkeen

Satakunnan aluemestaruuksista taisteltiin tänään koleassa säässä Ulvilassa. Vaikka päivä olikin ehkä viikon lämpimin, niin siltä se ei tuntunut kylmän viiman käydessä LokkiAreenalla. Naiset astuivat estradille ensimmäisenä ja joukkueet saapuivatkin hyvissä ajoin Ulvilaan. Naisten mestaruus ratkaistiin jälleen kerran pitkän kaavan mukaan, kuten viime vuonna Pomarkussa. Ensimmäinen jakso oli Pesäkarhujen hallintaa heidän tehtaillessaan neljä juoksua jättäen raumalaiset kokonaan nollille. Raumalaiset tulivat kuitenkin sisuuntuneena toiselle jaksolle ja onnistuivat porilaisia paremmin kotiutuksissa ja tilanteiden rakenteluissa. Toinen jakso päättyi siis raumalaisille lukemin 1-3. Superissa ei nähty ratkaisua, joten peli eteni kotiutuslyöntikisaan asti. Raumalaiset onnistuivat kertaalleen ja porilaiset lopulta kahdesti, joten Satakunnan aluemestaruuspytty jäi Pesäkarhujen hoiviin jälleen kerran lukemin 2-1 (4-0, 1-3, 0-0, 2-1).

 
Tiukka pesäkilpa (Kuva: Mauri Määttänen)

Tilastot

Pori:
Henna Juka 0/3, Susanne Ojaniemi 0/1, Meea Lehtinen 1/1, Aino-Kaisa Mantere 2/0, Maria Suominen 1/0 ja Susanna Puisto 1/0.

Palkitut: I Maria Suominen ja II Susanne Ojaniemi

Rauma:
Laura Jokinen 0/1, Inka Pietilä 1/1, Laura Toikkanen 0/1 ja Teea-Kaisa Vikiö 2/0.

Palkitut: I Jenna Kammi-Rahnasto ja II Laura Jokinen


Miesten ottelu päästiin aloittamaan vartin aikataulusta jäljessä naisten pelin venymisen takia. Kankaanpään Maila lähti peliin liki parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Mielenkiintoa löytyi myös edustusjoukkueen suunnasta, sillä Janne Lähde nähtiin ensimmäistä kertaa pelinjohtajan roolissa. Farmisopimuspelaajia oli mukana myös kolmisen kappaletta, kun Roope Reinikka, Arttu Vilander ja Joona Anttila nähtiin UP-V:n paidoissa. Ensimmäinen jakso oli tasaista puurtamista, kun kolmostilanteita kertyi kuusi kappaletta molemmille. Eri sarjatasoilla pelaavat joukkueet lähtivät peleihin käytännössä samoilla kokoonpanoilla kuin sarjakaudellakin. Ulvila avasi juoksutilin ensimmäisenä, kun Arttu Vilander kotiutti kapteeni Jesse Jokelan. UP-V:n toisesta juoksusta vastasi Mikko Talvitie Juho Rannon juostessa kotipesään. KaMa sai kavennettua tilanteen 2-1, kun Sami Joukainen kotiutti Topias Liljan. Lisäjuoksuja ei jaksolla nähty, joten se päättyi Ulvilalle lukemin 2-1.

Toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut KaMa, joka loi seitsemän kolmostilannetta Ulvilan kahteen verrattuna. Kankaanpää loi hyvin tilanteita, mutta kotiutusyritykset päätyivät aina paloihin. Talvitien hyvä lukkaripeli sekä kankaanpääläisistä tehdyt lukemattomat kärpäset olivat avainasemassa. Kun edustusjoukkueen takatilannepelaaminen kesti eikä juoksuja nähty jaksolla ollenkaan, ottelu päättyi UP-V:lle lukemin 1-0 (2-1, 0-0) ja Satakunnan alumestaruuspytty palasi Ulvilaan parin vuoden tauon jälkeen sopivasti juhlavuoden kunniaksi. UP-V lähti peliin ilman suurempia odotuksia, koska pelinjohtajakuviokin selvisi vasta viime viikolla. Toisaalta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin melko yllättävän voiton jälkeen. 

Tilastot

Ulvila:
Juho Ranto 0/1, Jesse Jokela 0/1, Mikko Talvitie 1/0 ja Arttu Vilander 1/0.

Palkitut: I Mikko Talvitie ja II Juho Ranto

Kankaanpää:
Topias Lilja 0/1 ja Sami Joukainen 1/0.

Palkitut: I Henri Pulkkinen ja II Topias Lilja


Janne Lähde aloitti pelinjohtajauransa voitolla (Kuva: Mauri Määttänen)

Kuvagalleria päivän otteluista löytyy täältä. 

 

AjankohtaistaValitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Maaliskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet