X
VS

Paluumuuttajia ja tuttuja kasvoja

UP-V:n edustusjoukkueen kokoaminen on hyvällä mallilla ja nyt myös valmennukseen ja pelinjohtoon on saatu täytettä, sillä Janne Lähde jatkaa edustusjoukkueen peräsimessä. Tilannehan on Lähteellä aivan uusi, sillä viime kaudella hänet nimettiin pelinjohtajaksi viikko ennen kauden alkua. Nythän aikaa on vaikka kuinka. “Hyvillä mielillä lähdetään kohti ensi kautta ja viime kausi antoi hyvän opetuksen kaikille”, Lähde kertoo fiiliksistään.

Lähde paljastaa samalla, että joukkueen runko pysynee suht samana kuin viime kaudella: “Pari pelaajaa tekevät paluun kotiin ja neuvottelut ovat muutenkin hyvässä vauhdissa muilta osin.”

  
Janne Lähde jatkaa joukkueen peräsimessä tulevana kesänä (Kuva: Mauri Määttänen)

Lähde saa valmennusryhmään kaverikseen ulvilalaisille tutun Sami Niemisen, joka vastaa tulevalla kaudella edustusjoukkueen fysiikkavalmennuksesta ja säveletkin ovat selvät valmennuksen osalta: “Fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina minulle on tärkeää, että pelaajat säilyisivät terveinä ja mahdolliset vammat hoidetaan kunnolla. Tulevalle pelikaudelle ykköstähtäimenä onkin se, että säästyttäisiin  mahdollisimman monilta loukkaantumisilta kesällä. Niitä ei koskaan voida  täysin välttää, mutta tähän yhtälöön pyritään vaikuttamaan laadukkaalla, monipuolisella ja ennaltaehkäisevällä harjoittelulla. Yksilötasolla mennään syvemmälle niin, että mahdollisten vanhojen tai uusien vammojen hoitoon panostetaan entistä enemmän ja fysioterapialla tulee olemaan selkeä rooli tässä kohtaa. Toisena selkeänä kehityskohteena on joukkueen etenemisvoiman parantaminen.”

Nieminen on Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti, joka fysiikkavalmennuksen lisäksi tulee tavoittelemaan pelipaikkaa joukkueesta. “Kyllä tässä tosissaan ja hyvillä fiiliksillä ollaan lähdössä tavoittelemaan pelipaikkaa joukkueessa. On mielenkiintoista nähdä, mitä uutta muutaman vuoden tauko (viimeksi kesällä -12) omalla kohdalla tuo pelaamiseen ja harjoittelemiseen. Omalla esimerkilläni pyrin auttamaan joukkuetta sekä fysiikan että pelaamisen osalta eteenpäin”, Nieminen kertoo fiiliksistään.

Pelaajarintamaan saadaan myös lisäystä, sillä kolme edellistä vuotta Kankaanpään Mailaa edustanut Mikael Sillanpää palaa takaisin kasvattajaseuransa riveihin. “Ihan hyvillä mielin palaan takaisin kasvattajaseuraan, joukkuekaverit ovat tuttuja niin ehkä pääsen takasin mukaan remmiin suht nopeasti”, Miksu kommentoi.

Pääsääntöisesti etenijäjokerina KaMassa pelannut Miksu on valmis hyppäämään myös ulkokentälle: “Ensi kesälle itsellä on aika isot tavoitteet varsinkin ulkopelin osalta. Kankaanpäässä ulkopelirooli jäi todella pieneksi, niin haluan täällä päästä todistamaan muille ja varsinkin itselleni, mihin kaikkeen rahkeet riittävät. Tavoitteita en vielä ensi kesälle osaa sanoa, sitä kannattaa kysyä vasta vähän lähempänä kesää. :D Kankaanpäässä opin pesäpallon taktista puolta paljon enemmän ja mitä vaaditaan hyvältä pesäpallon pelaajalta. Vaikka ulkopeli kokemusta en hirveästi Kankaanpäästä saanut, niin sisäpelissä menin itseni mielestä tämän 3v aika todella paljon eteenpäin.”

Huhujen mukaan Sillanpää olisi muuttamassa Jyväskylään, mutta tämä ei hänen mukaansa tule haittaamaan pelaamista: “Kyllä huhut pitävät paikkaansa. Suurin syy tähän on, että tyttöystäväni asuu siellä. Aluksi menen nyt vain töihin ja reenaamaan sinne, mutta opiskelemaankin sinne vielä yritän päästä. Reenimahdollisuudet Jyväskylässä ovat varmaan yhdet parhaista, joten en usko siinä olevan ongelmaa ja tietenkin käyn Ulvilassa reenaamassa joukkueen kanssa niin paljon kuin mahdolllista.”

Myös pelinjohdossa ollaan tyytyväisiä Miksun paluusta Ulvilaan. “Miksun paluu on meille hieno juttu. Hän tuo äärimmäisen tärkeää etenemisvoimaa, jota viime vuonna oli rajatusti”, Lähde myhäilee.


 
UP-V:n kasvatit, Sami Nieminen ja Mikael Sillanpää, nähdään ensi kesänä LokkiAreenalla (Kuvat: 100Syke ja Kankaanpään Maila)

 

Ajankohtaista
Instagram kaikki kuvat

Valitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Ei otteluita.

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Joulukuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet