X
VS

Monivuotinen projekti lähtee käyntiin

UPV käynnistää monivuotisen projektin – tavoitteena omaan juniorityöhön perustuva edustusjoukkue

Ulvilan Pesä-Veikot aikoo muuttaa voimakkaasti seuran toimintamallia ja käynnistää monivuotisen kasvatusprojektin, jonka tavoitteena on palauttaa seuran edustusjoukkue takaisin Ykköspesikseen maltillisella aikataululla ja vahvasti omien kasvattien voimin.

Viime kauden jälkeen Ykköspesis-sarjasta pudonnut UPV ei siis lähde tavoittelemaan pikapaluuta ylemmälle sarjatasolle. Suomensarjassa ensi kaudella pelaavan edustusjoukkueen tulevaisuus perustetaan nyt uudelle junioripolulle.

Sarjasta putoaminen viime kauden päätteeksi oli seuralle kova isku, mutta samalla myös positiivisen kasvun mahdollisuus. Tilanne pakotti pohtimaan seuran toimintaa ja yhtenäistämään tekemistä. Aiemmin edustusjoukkue ja juniorityö ovat toimineet erillisinä jaoksina. Nyt kahtiajaosta on päätetty luopua, jotta yhteinen tekeminen olisi mahdollisimman avointa. Se helpottaa juniorien matkaa edustusjoukkueeseen.

-Seuran edustusjoukkue on viime vuosina ollut aivan liian riippuvainen muualta tulleista pelaajista. Joukkueen kokoaminen ei ole ollut helppoa, kun omia runkopelaajia ei ole ollut riittävästi ja eteenpäin on sinnitelty vuosi ja hankinta kerrallaan. Se ei ole kestävä polku, seuran puheenjohtaja Jussi Väkiparta sanoo.

- Pelaajapula kertoo myös siitä, että olemme aiemmin epäonnistuneet juniorityön ja edustusjoukkueen toiminnan yhteensovittamisessa, Väkiparta myöntää.

UPV:ssa on kuitenkin vuosia tehty vahvaa juniorityötä. Seurassa harjoittelee kymmenkunta juniorijoukkuetta ja ikänsä puolesta edustusjoukkueen ovia kolkuttelevia B- ja C-ikäisiä poikajunioreita on nyt noin 30. Tuosta ryhmästä halutaan löytää mahdollisimman suuri osa siitä joukkueesta, jolla UPV aikoo palata Ykköspesikseen. Tavoite sarjanoususta on asetettu kaudelle 2025.

Juniorit eivät kerralla pysty edustusjoukkuetta muodostamaan, joten omaan kasvatustyöhön pohjaava sukupolvenvaihdos kestää useamman vuoden. Seuran tavoite on nyt, että joka vuosi 2-3 uutta oman juniorityön kasvattia vakiinnuttaa paikkansa edustusjoukkueessa. Siirtymävuosille juniorit saavat tuekseen joukon UPV-taustaisia konkaripelaajia, jotka ovat lupautuneet pelaamaan vielä lähivuosina Ulvilan paidassa.

-Meillä on jo yhdeksän sitoutuneen aikuispelaajan nimi paperilla, mikä on UPV:lle poikkeuksellisen hyvä tilanne. Nämä miehet haluavat olla mukana kasvattamassa ja opettamassa uusia nuoria pelaajiamme edustusjoukkueeseen harjoitteluun ja koviin peleihin, Jussi Väkiparta iloitsee.

Nimilistalta löytyvät esimerkiksi viime vuoden UPV-kapteeni Rami Mäkinen sekä seuran kokenut lyöjäjokeri Petri Kulmala.

Sopimuspelaajat miesten suomensarja

Petri Kulmala 1+1-vuotinen sopimus
Rami Mäkinen 1+1-vuotinen sopimus
Keijo Koivisto 1+2-vuotinen sopimus
Pekka Mansikka 1+2-vuotinen sopimus
Ville Saarenmaa 1+2-vuotinen sopimus
Miko Sillanpää 1+2-vuotinen sopimus
Juho Hakkarainen 3-vuotinen sopimus
Ville Lindfors 3-vuotinen sopimus
Jarno Molkkari 3-vuotinen sopimus

Lisätiedot:       

Jussi Väkiparta,                        Rami Mäkinen
Puheenjohtaja, UPV                 UPV
p. 044 786 8315                       p. 040 566 9004

AjankohtaistaValitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Ei otteluita.

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet