Ylivieskan Kuula
0-1 (1-4, 3-3)
9.7.2017 15:00 @ LähiTapiola Areena

Raportti

Toinen kolmesta kotiottelusta pelattiin viime sunnuntaina, kun Ylivieskan Kuula matkasi ulvilalaisten vieraiksi. Vierasjoukkue aloitti pirteästi, kun heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan sai aikaiseksi kaksi juoksua. Ensin Ville Takala syöksyi kotipesän turvaan Taneli Lassilan lyönnistä ja viimeisenä lyöjänä Joel Salmela onnistui kotiuttamaan Eetu Raition. Vaikka UP-V onnistui omassa vuorossaan luomaan kolmostilanteita, kotijoukkueen avausjuoksua ei nähty. Ylivieska onnistui kolmannen juoksun teossa, kun Tero Kivelä kotiutti Timo Torpan. Myös ottelun neljäs juoksu oli Ylivieskan käsialaa, kun pari Markus Keski-Petäjä toi ja Lassila löi. UP-V:n ensimmäisen jakson ainokainen juoksu nähtiin neljännellä tasoittavalla, kun Mikko Talvitie kotiutti jokeriksi vaihdetun Mattias Kitolan.

UP-V kokosi itsensä tauolla ja onnistui juoksun teossa heti ensimmäisessä sisävuorossaan vaikkakin harhaheiton turvin, kun Luukas Poutanen karkasi kolmoselta. Seuraava juoksu nähtiin toisessa vuoroparissa, kun Joona Anttila kotiutti Tuukka Mansikkamäen. Ylivieskalaiset onnistuivat kaventamaan tilanteen 2-1, kun Kivelä kotiutti Torpan. UP-V siirtyi kuitenkin 3-1 johtoon, kun Talvitie saatteli Roope Reinikan kotipesään turvaan. Ylivieska ei tästä ollut moksiskaan vaan onnistui kotijoukkueen kustannuksella puristamaan tasoihin, kun ensin Lassila kotiutti Keski-Petäjän Markuksen ja heti perään Teemu Nivala Lassilan. Näin UP-V:n kahden juoksun johto kuivui ja liitolle meni jälleen yksi tärkeä piste. Ottelu päättyi siis ylivieskalaisille lukemin 0-1 (1-4, 3-3).

Ylivieskalaisista palkittiin tällä kertaa jokeriosasto, kun kakkospalkinnon pokkasi Tero Kivelä ja ykköspalkinnon Taneli Lassila. Ulvilasta kakkospalkinnon sai jälleen sisäpelissä onnistunut Jesse Jokela ja ykköspalkinnon hyvin sisällä ja ulkona pelannut Joona Anttila. Kolmas peräkkäinen kotiottelu pelataan tänään keskiviikkona, kun Lievestuoreen Kisa matkaa Ulvilaan. Jos UP-V haluaa välttää karsintasarjan, niin tänään olisi pisteitä saatava.