Ylivieskan Kuula
2-0 (3-1, 5-4)
22.7.2015 18:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

UP-V kohtasi Ylivieskan neljännen kerran tämän kauden aikana, ja tälläkin kertaa pisteet jäivät Ulvilalle. Ylivieska aloitti ensimmäisen jakson hyvin ja saikin aikaa yhden juoksun. UP-V onnistui tasoittamaan jakson toisessa vuoroparissa Lähteen hyvällä lyönnillä ja kotipesään kipitti Jokela. Kolmannessa vuoroparissa sekä Kulmala että Lilja onnistuivat kotiutuksissaan ja kotiin kirmasivat sekä Talvitie että Kontio. Kun Ulvilan ulkopeli piti hyvin neljännen vuoroparin alussa, jaksovoitto oli selvä.

Toiselle jaksolle Ylivieska muutti lyöntijärjestystään ja siirsi vitosena lyöneen Miika Keski-Petäjän kärjeksi samalla, kun pelaajat 1-4 siirtyivät yhden alemmaksi. Päätös oli onnistunut, sillä Ylivieska paukutti kolme juoksua omalla tasoittavallaan Ulvilan jäädessä yhteen lyötyyn juoksuun Lähteen kotiuttaessa jälleen kerran Jokelan. Ylivieskan Jani Moilasen takakentän puhkaisun jälkeen tilanne oli 1-2, ja kun Janne Vinkki onnistui kotiuttamaan Moilasen, tilanne oli jo 1-3. UP-V ei tästä lannistunut vaan nousi omalla vuorollaan notkosta tasoihin, kun ensin Kitola kotiutti Rannon ja Kivioja Kitolan. Ylivieska onnistui lyömään omalla tasoittavallaan johtojuoksun. Kolmanteen vuoropariin mentiin siis tilanteessa 3-4, mutta se ei UP-V:n menoa haitannut. Hyvässä lyöntivireessä ollut, armeijan kaveri, Kitola kotiutti jälleen kerran Rannon ja perään Malmberg onnistui saattamaan Mäkisen kotipesään. Ottelussa ei tämän jälkeen enää juoksuja nähty, joten Ulvila nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen kotivoittonsa lukemin 2-0 (3-1, 5-4). Minipleijarit menivät siis UP-V:lle 2-0!

Ottelun palkitut olivat Tuukka Mansikkamäki, joka esitti erinomaisia suorituksia niin sisällä kuin ulkona, sekä lukkarina häärinyt Mikko Talvitie. Peli kulki kuitenkin kaikilla hyvin, sillä yhtä lukuunottamatta jokaiselle pelaajalle merkattiin joko tuotu tai lyöty juoksu. Voitto nosti UP-V:läiset neljän pisteen päähän Tampereesta, joka majailee tällä hetkellä viidennellä sijalla yhden ottelun enemmän pelanneena.