1-2 (2-0, 2-4, 1-1, 2-6)
19.5.2018 15:00 @ Ulvilan Automaatio Areena

Raportti

Edustusjoukkueen kauden kotiavaus pelattiin pitkän kaavan kautta. Ennen peliä seuran juniorijoukkueet esiteltiin ja pidettiin hiljainen hetki UP-V:n vuosijuhlan jälkeen menehtyneiden toimijoiden muistamiseksi. Edustusjoukkue pelasi kauden ensimmäisen kotipelin sekä aiemmin aluemestaruusottelun surunauhoissa.

Ulvilan kaupungin isännöimä ottelu eteni lopulta toiseen kotarikierrokseen, kun aiemmin ei saatu selvitettyä, kumpi joukkue lopulta oli parempi. UP-V:n peli alkoi hyvin, kun se sai pidettyä sotkamolaiset kurissa koko ensimmäisen jakson ajan. Vierasjoukkueelle kertyi vain kolme kolmostilannetta ensimmäisen jakson aikana. UP-V:n paidassa jälleen esiintynyt Jussi-Pekka Maunuksella meni kentälle varmoin ottein ja toi lopulta ottelun avausjuoksun heti ensimmäisessä vuoroparissa Sotkamon lukkarin antaman vapaataipaleen turvin. Myöskään UP-V ei ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteilla juhlinut, sillä niitä kertyi neljä kappaletta. Edustus oli kuitenkin parempi kuin vierasjoukkue kahden juoksun turvin, sillä 2-0 lukemiin joukkueen siirsi Mikael Sillanpää vastustamattomalla lyönnillään. Kotiin kirmasi Joona Anttila.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden sisäpeli oli yhtä nihkeää kuin ekallakin. Sotkamolaiset onnistuivat kuitenkin kotiutuksissa paremmin kuin ulvilalaiset. Sotkamon ensimmäisen juoksun löi Juuso Väisänen Matias Litmasen juostessa kotipesään turvaan. Ulvila sai tasoitettua tilanteen omalla vuorollaan, kun Sami Nieminen löi Maunukselan kotiin. Kotijoukkue meni johtoon kolmannessa vuoroparissa, kun Maunuksela toi ottelun kolmannen juoksunsa Mikko Talvitien lyönnillä. Sotkamolaiset eivät tästä kuitenkaan lannistuneet vaan onnistuivat omalla tasoittavallaan lyömään kolme juoksua Litmasen kunnarilla. Kun UP-V ei onnistunut viimeisellä sisävuorollaan, saatiin toinen jakso päättää lukemin 2-4.

Vuorossa oli siis supervuoropari, joka alkoi ulvilalaisittain loistavasti. Sotkamolaisista saatiin nopeasti tehtyä kaksi paloa kolmen lyöjän aikana, mutta Sotkamo onnistui kuitenkin lyömään yhden juoksun, kun Ville-Veikko Korhonen kotiutti Matias Litmasen. UP-V onnistui tasoittamaan tilanteen heti superin tasoittavalla, kun Maunuksela toi neljännen juoksunsa Kulmalan Ernon lyönnillä. Tilanne kuihtui kuitenkin nopeasti ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu.

Sotkamo onnistui ensimmäisellä kierroksella kahdesti kotiuttamaan etenijän. Samaan ylsi myös UP-V, kun kavennusjuoksu tuli ensin vapaataipaleen turvin ja Petri Kulmala onnistui kotiuttamaan Anttilan. Ottelu eteni siis toiselle kierrokselle. Sotkamo oli tyly vieras ja löi kolmella parillaan neljä juoksua, kun Tommi Piirainen löi harvinaisen kunnarin kotarissa. UP-V ei onnistunut kahdella ensimmäisellä parillaan tekemään juoksua, joten kolmatta paria ei enää tarvittu. Kotiutuskisa päättyi lukemiin 2-6. Pitkän matkan taivaltaneet sotkamolaiset saalistivat siis kaksi pistettä Ulvilan Automaatio Areenalta.

Ulvilan kaupungin edustajat päättivät palkita Sotkamon joukkueesta kakkospalkinnolla Juuso Väisäsen sekä ykköspalkinnolla kunnarin kiertäneen ja hyvin lukkaroineen Matias Litmasen. UP-V:stä kakkospalkinnon pokkasi neljä juoksua tuonut Jussi-Pekka Maunuksela ja ykköspalkinnon lautasella jälleen hyvän pelin pelannut Mikko Talvitie.

Ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki menehtyneiden toimijoiden muistamiseksi.