Puijon Pesis
0-1 (3-4, 4-4)
26.5.2018 15:00 @ Ulvilan Automaatio Areena

Raportti

Puijon Pesis vietti pitkän matkan linja-autossa matkatessaan lauantaina Ulvilan Automaatio Areenalle. Ennen ottelun alkua koettiin dramaattisia hetkiä, kun Puijon Altti-Jussi Ronkainen sai alkulämmössä pallon poskipäähän. Ottelun alkua jouduttiin tästä syystä siirtämään, jotta Puijon rivit saataisiin taas koottua kasaan. Puijon pelinjohtajan, Jaska Huttusen, mukaan säikähdyksellä selvittiin, mutta Altti-Jussia ei kuitenkaan ottelun kokoonpanossa nähty.

Ottelu alkoi UP-V:n kannalta hyvin, kun se onnistui pitämään Puijon aisoissa ensimmäisessä vuoroparissa jättäen vastustajan nollille. UP-V:n paljon parjattu sisäpeli sai tuulta alleen ensimmäisessä ja toisessa vuoroparissa, kun kärkikolmikko, J-P Maunuksela, Mikael Sillanpää ja Tuukka Mansikkamäki, meni vakuuttavasti kentälle. Ottelun ensimmäisen juoksun löi Mansikkamäki hienolla kakkospuolen lyönnillään, jonka avulla Maunuksela juoksi kakkoselta suoraan kotiin. UP-V sai pelissä hurmion päälle, kun Puijon lukkarilla Lassi Vuorelalla oli vaikeuksia pitää syöttöä lautasella. Erno Kulmala sai kiertää kentän vapailla tuoden UP-V:n toisen juoksun. Myös kolmas juoksu tuli vapailla. Tällä kertaa tuojana oli Sillanpää. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä Vuorelan apuja, sillä Puijo puski vakuuttavasti tasoihin ja lopulta jaksovoittoon neljännessä vuoroparissa. Kirin aloitti Miro Kähkönen, joka kotiutti Teemu Huhtakankaan. Hetken päästä Iiro Nokkala onnistui kotiuttamaan Nestori Moision ja jakson voittojuoksun löi Vuorela ja toi Nokkala. Ensimmäinen jakso päättyi siis kuopiolaisille lukemin 4-3.

Toisella jaksolla UP-V:n kärki toimi jälleen ja neljä kertaa onnistuttiin lyömään mies kotiin. Ensimmäisen juoksun löi Sami Nieminen Maunukselan juostessa kotipesään. Toisesta lyödystä juoksusta vastasi joukkueen kapteeni Jesse Jokela, joka löi kakkospuolelta läpi. Kotiin juoksi Mansikkamäki ja Jokela eteni kakkoselle asti. Kolmas juoksu lyötiin kolmannessa vuoroparissa, kun Sillanpää toi ja Mikko Talvitie löi. Heti perään vanhempi Kulmala onnistui kotiuttamaan Mansikkamäen. Ensimmäisellä jaksolla Puijon kirin aloittanut Kähkönen onnistui myös toisella jaksolla. Kähkönen löi takaa läpi ja kotiutti Huhtakankaan sekä juoksi itse kunnarin. Neljännen tasoittavalla tilanteen ollessa 4-3 Puijo tuli viimeistä kertaa lyömään. UP-V:lle olisi riittänyt jaksovoittoon tilanteen säilyttäminen, mutta vastustaja onnistui kuitenkin tasoittamaan tilanteen, kun Veikko Keinänen kotiutti jokeriksi vaihdetun Roope Koskelaisen. Lisäjuoksuja ei ottelussa nähty, joten yksi piste meni liitolle ja kaksi Puijolle lukemin 1-0 (4-3, 4-4).

Ottelun lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen pelinjohtaja Janne Lähde manasi joukkueensa esitystä: “Huono peli meiltä ja tuntui siltä, ettemme halunneet voittaa, vaikka vastustaja tarjosi apuja toden teolla. Jos tällainen meno jatkuu, niin tulee pitkä kausi.” Joitakin onnistujia kuitenkin löytyi, sillä pyttyraati UP-V:n äppissä oli kokoontunut jälleen. Puijon kakkospalkinnon pokkasi kunnarin kiertänyt Miro Kähkönen ja ykköspalkinnon todella laajaa aluetta ulkopelissä pelannut Iiro Nokkala. UP-V:n kakkospalkinnon sai sisäpelissä hyvin onnistunut Mikael Sillanpää. Ykköspalkinnon sai jälleen J-P Maunuksela, joka peruspelaamisellaan oli UP-V:n ykkösmies.

UP-V:n seuraava peli pelataan 3.6. Pöytyällä ja kotona 10.6., kun Vähäkyrön Viesti saapuu Automaatio Areenalle.