X
VS
vs
Lievestuoreen Kisa
1-0 (4-1, 2-2)
21.7.2018 15:00 @ Ulvilan Automaatio Areena

Raportti

Mansikkamäki pelaa elämänsä kautta, UP-V niukkaan voittoon sarjajumbosta

Satakunnan Kansa 21.7.2018

Tuukka Mansikkamäki on ollut UP-V:n tämän kauden valopilkkuja. Peliesityksiin on löytynyt tarvittava tasaisuus.

–Pelaan urani tähän asti parasta pesäpalloa.

Ulvilan Pesä-Veikkojen Ykköspesikseen suhteellisen nimekkäästä nipusta ei kovin moni hahmo voi todeta näin loppuaan kohti kulkevasta kaudesta. Suoritustaso on ailahdellut lähes kaikilla pelaajilla.

Osalla joukkueesta on edelleen puolikuntoisuutta riesanaan, ja tappioputki on tehnyt lokkiparven esiintymisistä kaikin puolin alavireistä.

Ailahtelevaisuus on kuulunut myös UP-V:n oman kasvatin ja pitkäaikaisen kakkosvahdin, Tuukka Mansikkamäen ominaisuuksiin. Silti Mansikkamäen kohdalla väite uran parhaasta pelitasosta pitää täsmälleen paikkansa.

Kärkilyöntiprosentit ovat eri kymmenluvuilla kuin aiemmilla kausilla, ja seuraava tuotu juoksu ylittää hänen kausikohtaisen ennätyksensä. Mansikkamäen lyöntivalikoima on Ykköspesikseen monipuolinen, ongelmana vain on ollut osumatarkkuuden vaihtelevuus.

–Olen tällä kaudella saanut suoritukseeni tasaisuutta, eikä hyvän ja huonon päivän ero ole enää niin suuri. Kun vastuuta on tullut, on ollut tärkeää myös onnistua niissä paikoissa, Mansikkamäki mietti.

Mansikkamäen suoritusvarmuus oli tarpeen, kun UP-V kaivoi 1–0 (4–1, 2–2)-voiton sarjajumbo Lievestuoreen Kisasta. Joukkueen kauden toinen kotivoitto tuli tarpeeseen, mutta enemmänkin oli tarjolla. Avausjaksolla joukkue onnistui rakentamaan jatkuvia ajolähtöjä, jotka ovat olleet UP-V:n kotiotteluissa harvinaisuus tällä kaudella.

Ylemmät pudotuspelit ovat todennäköisesti jo saavuttamattomissa, vaikka keskikasti on tasainen. Joutuminen karsintakurimukseen riippuu täysin UP-V:n omasta suorittamisesta, sillä joukkue kohtaa vielä jokaisen päävastustajansa runkosarjan loppuvaiheissa. Liitolle jätetty piste olisi lauantaina kannattanut ottaa matkaan.

–Pisteen menetys jäi harmittamaan, sillä sarjataulukossa tilanne on aika tiukka. Tässä pelissä saimme kuitenkin tärkeitä onnistumisia useammalle pelaajalle. Pelimme vapautui varsinkin ensimmäisellä jaksolla, Mansikkamäki kertasi.

26-vuotias Mansikkamäki on ottanut kehitysaskeleen hyvään kohtaan, eikä pääsy Superpesikseenkään ole mahdoton vaihtoehto. Ainakin hyvän ja huonon päivän eron kaventaminen on tärkeä juttu tavoitteen kannalta.

Koko tähänastisen uransa Mansikkamäki on pelannut Pesä-Veikkojen vahvuudessa, ja hänen uransa ensimmäinen ottelu Ykköspesiksessä nähtiin jo kesällä 2011.

–Aina sitä haluaisi Superpesikseen, mutta täytyy kuitenkin elää tilanne kerrallaan. Olen tyytyväinen tämänhetkiseen suoritustasooni ja katsotaan, jos se antaa mahdollisuuden kokeiluihin, Mansikkamäki pohti.

Edelliset kohtaamiset

Tilastot TOP 5 - Miehet

Ladataan...
 
 
 
 
Ladataan...
 
 
 
 
Ladataan...
 
 
 
 

Tilastot TOP 5 - Lievestuoreen Kisa

Ladataan...
 
 
 
 
Ladataan...
 
 
 
 
Ladataan...