1-2s (5-0, 4-6, 0-1)
12.7.2017 18:00 @ LähiTapiola Areena

Raportti

Alkuasetelmat illan peliin olivat erikoiset. Lievestuoreen kokoonpanossa olivat mukana normaalisti pelinjohtajina toimivat Pekka Rajala ja Matias Hänninen. Rajala lukkaroi illan pelissä ja Hänninen oli jokerina. UP-V:n kokoonpanossa oli mukana Tampereen pelissä loukkaantunut Juho Ranto, joka huilasi Ylivieskaa vastaa pelatun pelin.

Ulvila aloitti ensimmäisen jakson todella pirteästi, kun ensimmäisessä vuoroparissa nähtiin peräti neljä juoksua. Ottelun avausjuoksun löi Petri Kulmala ja toi Roope Reinikka. Toisesta ja kolmannesta juoksusta vastasi Santeri Stenroos, jonka viimeinen lyönti oli sijoitettu tarkasti kakkosjatkeelle. Jesse Jokela juoksi edellä kotiin, kun Stenroos itsesi kiersi kunnarin. Kun Joona Anttila kotiutti vielä Mikko Talvitien, kotijoukkue johti ensimmäistä jaksoa jo 4-0. Toisessa vuoroparissa Ulvila kasvatti johtoaan yhdellä juoksulla, kun parivaljakko Kulmala P - Reinikka onnistui jälleen. Flegmaattiselta vaikuttanut vierasjoukkue ei onnistunut juoksujen teossa ollenkaan, joten ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueelle lopulta lukemin 5-0.

Ulvila jatkoi juoksutehtailua heti toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa, kun Jokelan läpilyönnin seurauksena Reinikka juoksi kotiin. Lievestuore oli kuitenkin ryhdistäytynyt tauoan aikana ja onnistui kotiutuksessa kahdesti. Ensin Jani Karppanen kotiutti Alex Leinosen ja Mikko Savonen Ville Viljanmaan. Ulvila vastasi kuitenkin omalla vuorollaan kahdella juoksulla, kun Erno Kulmala löi ja Jokela toi tasoitusjuoksun ja heti perään Joni Levä kotiutti Talvitien. Lievestuore ei tästä masentunut vaan paukutti peräti neljä juoksua omalla lyöntivuorollaan. Ensin Karppanen kotiutti Savosen, Tapani Linna Jere Lehdon, Ville Viljanmaa Leinosen ja Rajala Savosen. Vaikka Ulvila sai omalla sisävuorollaan aikaiseksi kolmostilanteita, kotiuttaminen tökki tänään todella paljon toisella jaksolla. Toinen jakso päättyi lopulta vierasjoukkueelle lukemin 4-6.

Ottelu eteni lopulta supervuoropariin asti. Ulvila aloitti sisällä ja vaikka onnistuikin luomaan kaksi kolmostilannetta, kotiutuslyönnit olivat laaduttomia. Lievestuoreelle riitti yksi juoksu voittoon ja siinä onnistuivatkin. Jani Karppanen kotiutti onnistuneesti Teemu Kenkkilän ja voitonjuhlat alkoivat. Ottelu päättyi siis vierasjoukkueelle lukemin 1-2 (5-0, 4-6, 0-1).

Lievestuoreen kakkospalkittu tänään oli hyvin sisällä ja ulkona pelannut Mikko Savonen. Ykköspalkinnon pokkasi tärkeissä paikoissa onnistunut Jani Karppanen. Ulvilan kakkospalkinnon sai tänään kunnarin lyönyt Santeri Stenroos. Ykköspalkinnon sai jälleen sataprosenttisesti sisällä pelannut kapteeni Jesse Jokela.

Ulvilan seuraava kotipeli pelataan vasta kahden viikon päästä, kun Pöytyä saapuu Ulvilaan. Sitä ennen joukkue pelaa kolme vieraspeliä. Ensimmäinen pelataan Siilinjärvellä, toinen Tampereella ja kolmas Vähäkyrössä. Jotta alempi karsintasarja vältettäisiin, nykyvire ei saisi jatkua tällaisena vaan UP-V:n on hankittava pisteitä jäljellä olevista peleistä.