X
VS

Puheenjohtajan joulutervehdys

Hyvät Ulvilan Pesä-Veikkojen kannattajat!

Vuosi on pimeimmillään tätä kirjoittaessa. Lunta ei ole ja valoakin vain keskipäivän tienoilla, jos pilvet sen sallivat. Suomalaiset ovat tottuneet tähän, vaikka eivät siitä yleisesti ottaen pidäkään. Se on osa luonnon ja vuoden kiertoa.

Urheiluseurassa, jonka päälaji on kesälaji, talvi on peruskuntokautta. Tällöin luodaan pohjaa tulevan kesän koitoksiin. Päivä nauraa pimeyden töille, sanotaan. Vaikka sanonnan tarkoitus lienee toinen, luo talven harjoittelukausi pohjan kesän onnistuneille urheilusuorituksille.

UP-V:n harjoittelukausi on hyvässä vauhdissa. Edustusjoukkue harjoittelee tahollaan oman ohjelmansa mukaan. Juniorit kokoontuvat omin harjoituksiinsa vetäjiensä johdolla useamman kerran viikossa.. Tämä on hyvä, sillä yhdessä tekeminen ja harjoittelu tekee yksilöistä joukkueen ja pesäpallo, jos mikä, on joukkuelaji. Yhteispelin pitää sujua.

Myös urheiluseuratoiminta on joukkuelaji. Kaikkia tarvitaan. Pienimpiä taaperopesiksen taaperoita, junioreita pienimmistä varttuneempiin ikäluokkiin. Kilpasarjat tuovat näkyvyyttä ja tavoitteen alempia sarjoja pelaaville. Kilpasarjoja ei olisi ilman kannattajia. Pelejä ei olisi ilman toimitsijoita ja talkoolaisia. Juniorit tarvitsevat perheen tuen päästäkseen harrastuksiin. Joukkueiden vetäjiä tarvitaan harjoitusten läpiviemiseen ja luomaan joukkueille toiminnan puitteet. Usein ihmisellä on monta roolia urheiluseurassa, voi olla pelaaja, kannattaja ja huoltaja, ehkä myös talkoolainen.

Jokainen meistä seuralaisista on myös markkinoija. Seuramme toimintaan mahtuu mukaan uutta väkeä. Näin ollen kaveria kannattaa pyytää mukaan toimintaan. Itse kannattaa suotua uusiin rooleihin tilaisuuden tullen tai hakeutua itse. Rooleja ja tekemistä riittää. UP-V:n LumiLokki-leiri joulun välipäivinä on oiva osoitus yhteistyön voimasta. Satakunnan pesäpallojunioreille järjestetään laadukasta pesäpallokoulutusta leirimuodossa.

Olen joskus miettinyt, mikä saa ihmisen tekemään tunteja toisensa jälkeen vapaaehtoistyötä. Työtä esimerkiksi urheiluseurassa. Tiedän, että vapaaehtoistyön motiiveista on kirjoitettu tutkimuksia, mutta mielestäni urheiluseuraan kuulutaan ja siinä toimitaan, koska se on hauskaa ja siitä tulee hyvä mieli. Saadaan onnistumisia ja kokemuksia. Toisinaan on suuria tunteita, mutta monesti myös varsin arkista, ehkä jopa tylsää puurtamista. Siinä kuitenkin kaiken tekemisen keskellä opitaan uusia asioita toisista ihmisistä ja ennen kaikkea itsestämme.

Edustusjoukkueen peleissä näkee junioreita tarjoamassa kättään kentälle juokseville pelaajille. Juniorit kannustavat tavallaan kentälle juoksevia sankareitaan ja tahtovat ajallaan ehkä päästä mukaan. Tämä luo motivaatiota ja halua kehittyä pelaajana. Oppia uusia asioita, kehittyä. Päästä aikanaan itse kentälle.

Toivoisin, että jokainen UP-V:n kannattaja miettii nyt, miten voisi osallistua enemmän mukaan toimintaan, voisiko pyytää jotain uutta poikaa tai tyttöä, miestä tai naista mukaan pesäpallon maailmaan. Myös kannattajia tarvitaan. Kannatusta voi osoittaa vaikka pukeutumalla UP-V:n pipoon tai verkkariin. Myös kausikortti kesän peleihin on oiva tapa tunnustaa väriä. Näitä voi hankkia UP-V:n toimistolta. Antakaa palautetta. Yhdessä olemme Ulvilan Pesä-Veikot.

Rauhallista joulua kaikille UP-V:n kannattajille, toimijoille ja pelaajille!


Yhteistyöterveisin,

Saku Junnikkala
puheenjohtaja


Toivomme valkeaa joulua

Ajankohtaista
Instagram kaikki kuvat

Valitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Heinäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011122-02-0
151618:00181916:0021
222318:00252616:0028
293031

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet