X
VS

Kauden 2020 palkitut

UPV:n kauden päätös- ja palkintojenjakotilaisuutta vietettiin tänään 26.9.2020 Ulvilan Automaatio Areenalla. Vaikka yöllä sade piiskasi kunnolla, päättäjäisten aikana aurinko paistoi ja melko lämpimässä kelissä saimme viettää päätösjuhlaa.

Kausi 2020 on ollut monella tavalla erikoinen pesäpallokausi. Koronapandemia keskeytti seurantoiminnan noin kahdeksi kuukaudeksi ja joukkueiden oli tyydyttävä omatoimiharjoituksiin koronatauon aikana. Valonpilkahduksia näimme huhtikuussa, kun tieto kauden aloittamisesta varmistui. Suurin osa UPV:n joukkueista aloitti kautensa vasta juhannuksen jälkeen ja pelejä pelattiin syyskuun puoleen väliin saakka. 

Juniorijaoston puheenjohtaja, Mari Timgren, avasi juhlan toivottamalla väen tervetulleeksi ja muistutti turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Tämän jälkeen jatkettiin kertomalla joukkueiden kaudesta ja palkittiin joka joukkueesta kaksi pelaaja joukkuepalkinnoille. Liikkarilaiset saivat kaudesta 2020 muistoksi kunniakirjat. Lopuksi jaettiin UPV:n erikoispalkinnot. Palkintoja oli jakamassa seuran puheenjohtaja Jussi Väkiparta. Lisää kuvia päättäjäisistä löytyy UPV:n Facebook-sivuilta. 

Joukkuepalkitut

G-junnut: Valtteri Salminen ja Eevi Väkiparta
F-pojat: Lenni Suonperä ja Samuel Tommila
F-tytöt: Lilja Kangas ja Emma Vaahtio
E-pojat: Viljami Yliahtela ja Eetu Vainio
E-tytöt: Sara Halme ja Aino Ovaska
D-pojat: Juho Kesti ja Juho Jaatinen
C05-pojat: Veikka Kurppa ja Veeti Saarinen
C04-pojat: Nikolas Hellström ja Sami Vainionpää
MMK: Nico Vihervaara ja Samu Lammela
Naiset: Vanessa Saari ja Emma Johansson

Erikoispalkinnot

Vuoden tuomari:
Vuoden tuomari on nuoresta iästään huolimatta tuomaroinut liiton pelejä jo pitkään. Vuoden tuomari on tuomioissaan jämäkkä ja jämpti. Vuoden tuomari on Eeli Hakala

Kehityskelpoisin tuomari x 2:
Seurassamme on kohtuullinen määrä omia tuomareita, jotka saavat kesästä riippuen sopivan määrän pelejä tuomaroitavakseen. Kehityskelpoisia tuomareita on monia ja heistä palkitsemme tänään kaksi. Toinen näistä tuomareista on aloittanut tuomaroinnin tänä vuonna E-iän saavutettuaan. Kyseinen tyttötuomari on kehittynyt lyhyen kauden aikana paljon. Toinen palkittavista tuomareista on tuomaroinut jo pari vuotta. Viime ja tällä kaudella runsaan määrän pelejä tuomaroinut poikatuomari on kehittynyt todella paljon. Vuoden 2020 kehityskelpoisimmat tuomarit ovat Vihtori Raivio ja Aino Ovaska

Toimitsijapalkinto:
Toimitsijapalkinnon sai kahdeksatta kertaa peräkkäin Mari Timgren, joka toimi myös tilaisuuden kapellimestarina. 

Vetäjäpalkinto x 2: 
Kausi 2020 on ikimuistoinen koronapandemian aiheuttamien muutosten myötä. Maaliskuun puolessavälissä kausi katkesi yllättäen ja kaikki toiminta lakkasi hetkellisesti. Monessa joukkueessa pohdittiin, että mitä nyt tehdään. Kysymykseen vastasivat joukkueiden valmentajat, jotka miettivät erilaisia omatoimiharjoitteita, joita pelaajat voisivat tehdä, kunnes taas päästiin yhdessä harjoittelemaan. Vuoden vetäjäpalkintoja annetaan tänä vuonna kaksi kappaletta. Toisen palkinnon saa valmentaja, joka vaatii, mutta myös antaa paljon joukkueelleen. Toinen palkinto luovutetaan valmentajalle, jonka joukkue ei hävinnyt tällä kaudella yhtäkään peliä. Vuoden vetäjäpalkinnon saavat Mika Raivio ja Sami Kurppa.

Joukkueenjohtaja/-rahastonhoitajapalkinto: 
Joukkueet tarvitsevat toimiakseen myös joukkueenjohtajan ja rahastonhoitajan, jotka huolehtivat kaikki muut paitsi pelilliset ja valmennusasiat. Tämä henkilö hoiti tällä kaudella kolmessa joukkueessa joukkueenjohtajan ja/tai rahastonhoitajan virkaa. Vuoden joukkueenjohtaja/rahastonhoitajapalkinnon saa Mervi Vainio.

Vuoden talkoolainen x 2: 
Seurat ja yhdistykset pyörivät pääsääntöisesti vapaaehtoisten voimin. Heillä on omat motiivinsa tehdä talkootyötä ja ovat tulleet seuran toimintaan mukaan esimerkiksi oman lapsen harrastuksen kautta. Vuoden talkoolaisia palkitsemme tänä vuonna kaksi. Toinen heistä on innokkaasti aina ilmoittautumassa joukkueen talkoihin ja pyyteettömästi tekee tärkeätä työtä molemmissa joukkueissa, joissa on mukana. Toinen palkituista viettää aikaansa paljon täällä Ulvilan Automaatio Areenalla, ei niinkään pelien tai harjoitusten takia, vain pieniä ja isojakin remppahommia tehdessään. Vuoden talkoolaiset ovat Jussi Väkiparta ja Terhi Kauppila.


Vuoden pesisperhe (kiertopalkinto): 
Seurassamme on vuosien saatossa ollut paljon perheitä, joissa kaikilla tai melkein kaikilla perheenjäsenillä on joku rooli seurassa. Äiti voi toimia rahastonhoitaja, isä ahkerana talkoolaisena ja lapset pelaavat juniorijoukkueissa. Vuoden pesisperheessä äiti toimii rahastonhoitajana, isä ahkerana talkoolaisena, tytöt pelaavat F-tytöissä ja poika G-junnuissa ja F-pojissa. Vuoden pesisperhe on perhe Villanen.


Kunnon jätkä (diplomi) x 2
KUNNON JÄTKÄ on Ulvilan Pesä-Veikkojen rehti, reilu ja reipas kaveri.  Hän omaa ihailtavan suuren määrän auttamishalua, pyyteetöntä talkoohenkeä ja hyviä ystävänpalveluksia. Ulvilan Pesä-Veikkojen KUNNON JÄTKÄ - kunniakirja on osoitus hyvästä urheilumielestä ja positiivisuuden tartuttamisesta toisiin ihmisiin. Kunnon jätkiä ovat Esko Randell ja Marko Lepomäki.

Positiivari (diplomi)
POSITIIVARI levittää ympärilleen iloista, myönteisen aktiivista ilmapiiriä. Hän omaa ihailtavan suuren määrän hyväntuulisuutta, talkoohenkeä ja hyviä ystävänpalveluksia. POSITIIVARI tartuttaa toisiin ihmisiin omaa positiivisuuttaan sekä reilun pelin hengen tekemistään. Positiivari on Jyri Sillanpää.

Jaamme myös tyttö- ja poikajunnupositiivaripalkinnot pelaajille, jotka Jyrin tavoin levittävät ympärilleen iloista, myönteisen aktiivista ilmapiiriä.

Poikajunnupositiivari: Jaakko Hämäläinen
Tyttöjunnupositiivari: Kerttu Ala-Hongisto


Esimerkillisin C-poikapelaaja
Tämä pelaaja on lahjakas pelikentillä ja esimerkillinen niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. Esimerkillisin C-poikapelaaja on Eemil Lepomäki.

Kehityskelpoisin D-poikapelaaja
Tämä pelaaja aloitti kautensa D-pojissa, mutta pian sai kutsun molempiin C-poikajoukkueisiin. Lahjakas ja tunnollinen pelaaja pelasi tänä vuonna usean pelin lautasen äärellä. Kehityskelpoisin D-poikapelaaja on Onni Grönman.

Kehityskelpoisin E-poikapelaaja
Vaikka tämä pelaaja oli vasta E-ikäinen, pelasi hän kauden aikana myös D-joukkueessa. Lahjakas ja hyvän heittokäden omaava pelaaja oli tärkeä osa E-poikajoukkuetta. Kehityskelpoisin E-poikapelaaja on Jimi Salo.

Kehityskelpoisin E-tyttöpelaaja
Tämä pelaaja on kehittynyt vuosien varrella paljon ja kannattelee joukkuetta niin ulko- kuin sisäpelissä. Hän sai vyölleen myös muutaman pelin E- ja D-pojissa. Kehityskelpoisin E-tyttöpelaaja on Peppiina Lettosunti.

Poikakyky F-pojat
Tämä pelaaja on tunnollinen harjoittelija, joka löi kauden aikana myös monta kunnaria. Nopeakinttuisena hän ehti monesti pesälle ennen palloa. F-poikakyky on Lauri Vainio.

Tyttökyky F-tytöt
Tämän pelaajan suonissa virtaa Suomen Mestarin geeniperimää. Lahjakas, ystävällinen tulevaisuuden lupaus harjoittelee ahkerasti perheensä kanssa. F-tyttökyky on Venla Kurppa.

G-junnukyky
Tämä pesäpallojunnu otti uuden pelurin ensimmäisistä treeneistä lähtien mukaan osaksi joukkuetta ja näytti ennennäkemätöntä esimerkkiä käytöksellään. Hän neuvoi ja tsemppasi uutta joukkuekaveriaan ja antoi hänelle mahdollisuuden onnistua. Ihailtavan asenteen ja luonteen omaava lupaava juniori, josta tulee vielä monen muunkin 'pikkupelaajan' esikuva. G-junnukyky on Justus Villanen

Paras naispelaaja
Tämä pelaaja otti huikeita edistysaskeleita talvikauden aikana. Hän kävi tunnollisesti harjoituksissa ja oli peleissä vastustajien kauhu tulisella lyönnillään, jotka tuottivat monta juoksua naisten peleissä. Paras naispelaaja on Loviisa Rokosa.  

Paras miespelaaja (MMK)
Tämä pelaaja saa kiinni kenet tahansa. Nopeakinttuinen poliisi on pelikenttien kauhu. Paras miespelaaja on Ville Lindfors.


Kuvassa vas. Loviisa, Justus, Venla, Lauri, Jimi, Onni ja Eemil


Vuoden pesisteko (diplomi):
VUODEN PESISTEKO antaa seuralle avaimet kohti positiivista tulevaisuutta. Teko on tunnustus yhteisöllisyyden nostattamisesta sekä perinteiden arvostamisesta. Vuoden pesisteon ansiosta Ulvilan Pesä-Veikkojen toimintaan saatiin uusi ryhmä aikuisille. Vuoden pesisteko on harrasteryhmän perustaminen ja ajatuksen isänä oli Jyri Sillanpää.  

Vuoden ääni (diplomi):
VUODEN ÄÄNI on vankkumaton pesisfani, jonka ääni on varmasti jokaiselle tuttu. Vuoden ääni ei tyhjästä huutele, sillä takana on monta vuotta pesäpalloa. VUODEN ÄÄNI kuuluu ja kantaa kauas. Vuoden ääni on Pasi Mattila.

Vuoden yhteistyökumppani (diplomi):
Ulvilan Pesä-Veikkojen VUODEN YHTEISTYÖKUMPPANI - kunniakirja on kiitos hyvästä yhteistyöstä sekä tuesta, jonka kunniakirjan saava taho on seurallemme antanut. Satsaus liikuntaan on satsaus nuoriin. Vuoden yhteistyökumppani on Länsi-Suomen Osuuspankki.


Kyselyssä saatiin ehdotuksia henkilöistä tai asioista, joita ei aiemmissa kategorioissa löydy. Johtokunta on päättänyt valita palkittavaksi kaksi ehdotusta.

  • Vuoden lukkari: Tämä pelaaja ahersi kolmessa eri joukkueessa ja kehittyi kauden aikana paljon. Kyseistä palkintoa ei ole aiemmin jaettu, mutta johtokunta totesi, että pelaaja on tämän ansainnut. UPV:n vuoden lukkarina palkittiin Onni Grönman
  • Vuoden harrasteryhmäläinen: Vuoden pesistekona palkittiin UPV:n uusi harrasteryhmä ja idean isä. Saimme ehdotuksen palkita vuoden harrasteryhmäläisen, joka on lähes aina paikalla, hänellä on kova halu oppia ja kehityksen näkee. Hän on ollut niin innoissaan, että tuli harrasteryhmän illanviettoonkin 45 minuuttia etuajassa. Vuoden harrasteryhmäläinen on Elina Lettosunti.

Itä-Länsi -edustus (pelaaja)
Vaikka kaudella 2020 ei järjestetty alue- tai valtakunnallisia leirejä, niin saimme kuitenkin Itä-Länsi-otteluihin edustajia viisi kappaletta. UPV:tä C-poikien eteläisen alueen kilpasarjan lännen joukkueessa edustivat Valtteri Liikamaa, Eemil Lepomäki ja Veeti Saarinen sekä pelisarjan lännen joukkueessa Sami Vainionpää ja Aaro Vepsä.


Vuoden joukkue
Vuoden joukkueen tittelistä taistelivat loppumetreille asti kaksi joukkuetta. Valinta kallistui joukkueeseen, joka kauteen lähtiessä oli vajaamiehinen. Taustaryhmä pohti pitkään, mitä tehdään, mutta päätti silti lähteä riskillä sarjaan, koska luottivat siihen, että jonkinlainen muukalaislegioona saadaan aina kasaan, oli peli missä tahansa. Yhteistyöllä tämä joukkue voitti kaikki muut pelinsä paitsi kauden avauspelin, jota tahkottiin 3,5 tuntia ja monta kotarikierrosta. Vuoden joukkueena palkitaan C04-pojat ja kutsummekin palkintoja vastaanottamaan C04-poikajoukkueen toimijoineen sekä joukkuetta kauden 2020 aikana täydentäneet pelaajat ja varamailamiehet.

  • Joukkueessa pelasivat: Eeli Anttila, Onni Grönman, Eeli Hakala, Nikolas Hellström, Joona Hiukka, Lauri Junnikkala, Luka Karhu, Juho Kesti, Topias Kujansuu, Veikka Kurppa, Elmeri Lappalainen, Eemil Lepomäki, Eero Lepomäki, Valtteri Liikamaa, Veeti Mäkinen, Vihtori Raivio, Atte Sävelä, Miska Tervo, Luka Tuominen, Matias Tuominen, Sami Vainionpää, Aaro Vepsä ja Eero Vepsä
  • Taustaryhmä: Mari Timgren, Hannu Pitkäranta ja Minna Vepsä ja varamailamies Esko Randell

UPV juhli 60-vuotisjuhliaan vuonna 2017, jolloin alkoi myös perinne jakaa UPV:n omia ansiomerkkejä henkilöille, jotka ovat erittäin ansiokkaasti edistäneet seuran toimintaa. Ansiomerkkejä jaettiin seuraavasti:

  • Pronssinen ansiomerkki: Saku Junnikkala, Mauri Järvinen, Minna Vepsä ja Jussi Väkiparta
  • Hopeinen ansiomerkki: Mika Raivio
  • Kultainen ansiomerkki: Mira Sillanpää-Kleemola


Kuvassa vas. Mika Raivion poika Vihtori, Mira, Minna ja Jussi

 

AjankohtaistaValitse joukkue, jonka tiedot näytetään

Edellinen ottelu - Miehet

Seuraava ottelu - Miehet

Ei otteluita.

Tulevat ottelut - Miehet

Kalenteri - Miehet

Lokakuu 2022
MaTiKeToPeLaSu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - Miehet