Manse PP
2-1k (1-4, 2-1, 0-0, 4-3)
11.8.2016 18:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

Ykköspesiksen runkosarjan viimeinen kierrros oli jännitystä täynnä. Kuka nousee suoraan Superiin ja ketkä neljä pelaavat ylemmissä pudotuspeleissä? UP-V oli ennen viimeistä otteluaan taulukossa kuudes, vain yhden pisteen päässä Ylivieskasta, joka oli viemässä viimeisen pudotuspelipaikan. Ylivieskan vastus päivän ottelussa oli Muhos, kun taas kotijoukkue kohtasi paikallisvastustaja, Manse PP:n, Tampereelta, josta tuli myös bussilastillinen Mansen kannattajia.

Sateinen LähiTapiola Areena täyttyi melko pian katsojista, jotka olivat tulleet seuraamaan ehkä kauden viimeistä ottelua. Edustusjoukkue aloitti pelin sisällä ja sai yhden kotiutustilanteen, joka kuitenkin oli tulokseton. Manse tuli tasoittavalle eikä hukannut tilaisuuttaan ensimmäisen kotiutustilanteen saatuaan, sillä Eetu Karhulahti toi ja Mika Ilkko löi ottelun avausjuoksun. UP-V ei omalla vuorollaan saanut kolmostilannetta aikaiseksi, joten kotijoukkueen avausjuoksua saatiin vielä odottaa. Ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa nähtiin myös loukkaantumistilanne, kun kotijoukkueen Eero Kivioja kaatui kakkoselle suunnatun polttoheiton jälkeen olkapäänsä päälle. Ottelu jouduttiin keskeyttämään vartiksi, kun tuskaisen Kiviojan sijoiltaan mennyttä olkapäätä yritettiin laittaa takaisin paikalle. Ambulanssi kutsuttiin paikan päälle ja onneksi Mansen fanibussin mukana tuli myös lääkäri, joka Janne Lähteen kanssa sai vedettyä Kiviojan olkapään takaisin paikalle. Kiviojan pelit jäivät kuitenkin siihen ja Petro Pitkälä otti Kiviojan paikan ulkokentällä. Kivioja kävi näyttämässä kättään vielä päivystyksessä, ja hänet nähtiin pelin jälkeen kävelemässä käsi tuettuna stadionilla. Kun peliä päästiin jatkamaan, Manse onnistui kotiuttamaan vielä kahdesti, kun Karhulahti eteni kotipesään Tommi Malisen lyönnillä ja Jukka Tuomiston kotiutti Sampo Lähdesmäki. Kotijoukkueen jakson avaus- ja samalla myös ainoa juoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Petri Kulmala kotiutti Atte Kontion. Manse kaunisteli lukemat vielä 1-4, kun Malinen kotiutti Tuomiston. Ensimmäinen jakso päättyi siis Manselle lukemin 1-4.

Toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut kotijoukkue. Mansen jäädessä omalla lyöntivuorollaan nollille oli kotijoukkueella mahdollisuus nousta ensimmäistä kertaa johtoon ottelun aikana. Tämän mahdollisuuden kotijoukkue hyödynsi, kun vanhempi Kulmala onnistui jälleen kerran kotiutuksessa ja kotiin kirmasi Jussi-Pekka Maunuksela. Manse onnistui tasoittamaan tilanteen, kun Juho Ammesmäki kotiutti Waltteri Hämäläisen. UP-V vastasi omalla vuorollaan, kun tuore isä, Janne Lähde, onnistui kotiuttamaan Juho Rannon. Jakson aikana ei nähty enempää juoksuja, joten vuorossa oli supervuoropari kotijoukkueen viedessä toisen jakson lukemin 2-1.

Molemmat joukkueet uusivat lyöntijärjestyksensä supervuoropariin. Pitkään ei superia pelattu, sillä kumpikaan joukkueista ei saanut aikaiseksi juoksua ja palotkin saatiin nopeasti aikaiseksi. Ottelu oli venymässä siis kotiutuslyöntikisaan samalla, kun kuuluttamossa tiedettiin, että ottelu Muhos-Ylivieska oli etenemässä myös supervuoropariin. Jos Ylivieska häviäisi ottelun, niin UP-V menisi ylempiin pudotuspeleihin, jos kotarin voittasi UP-V. Kotijoukkue aloitti kotitutuslyöntikilpailun. Ensimmäinen pari Petri Kulmala-Juho Ranto oli tulokseton, mutta kun seuraavat neljä paria Jesse Jokela-Mattias Kitola, Janne Lähde-Jussi-Pekka Maunuksela, Erno Kulmala-Petro Pitkälä ja Atte Kontio-Tuukka Mansikkamäki onnistuivat, Manse lähti omalle tasoittavalleen 4-0 -tilanteessa. Ensimmäinen pari Ilkko-Juho Peltoniemi epäonnistui kuin myös toinen Jarkko Paloniemi-Eetu Karhulahti. UP-V:n piti siis enää estää seuraavan kolmen lyöjän kunnarit ja siinä se onnistuikin, joten kotiutuskisa päättyi 4-3 ja koko ottelu edustukselle siis lukemin 2-1k (1-4, 2-1, 0-0, 4-3). Kun Yliveska onnistui voittamaan oman ottelunsa 2-1, se eteni ylempiin pudotuspeleihin yhden pisteen erolla Ulvilaan. Imatra taas voitti Haminan 2-0 ja varmisti suoran nousun Superiin ensi kaudeksi.

Vierasjoukkueen kakkospalkittu ottelussa oli Tommi Malinen, joka kotiutti kahdesti. Ykköspalkinnon pokkasi Jukka Tuomisto, joka toi kaksi juoksua ja keräsi seitsemän kärkkäriä. Kotijoukkueen kakkospalkittu illan ottelussa oli Kiviojan loukkaantumisen vuoksi yhdeksikköön siirretty Petro Pitkälä, joka pelasi sekä sisällä että ulkona varmasti. Kauden viimeisen ottelun ykköspalkittu oli hienoa lukkaripeliä pelannut ja monta kärpästä napannut Ville Väliaho.

Edustusjoukkue tahtoo kiittää kaikkia kannattajia, sponsoreita, toimitsijoita, talkoolaisia ja taustaryhmää koko kaudesta. Pienestä jäi kiinni jatkopelit, mutta tiukkaa oli loppuun saakka.