X
VS

C-tytöt

C-tytöt

Joukkue

UPV C-tytöt (C) Mauri Määttänen

HARJOITUKSET TALVIKAUDELLA 2023 - 2024:

Maanantai klo 16.30 - 18.00 Ulvilan Lukio
Keskiviikko klo 16.30 - 18.00 Ulvilan Lukio
Sunnuntai klo 12.00 - 13.30 Ulvilan Yhteiskoulu

Joukkueen toimihenkilöt

Joukkueenjohtaja: Marika Kataja, 044 712 7163, marikajkataja (ät) gmail [piste] com

Valmentajat:
Henna Vaarne
Timo Ronkainen

Rahastonhoitaja: Johanna Loven


Henna, Timo ja Marika (C) Mauri Määttänen

Jos olet 2008 - 2009 syntynyt tyttö ja sinua kiinnostaa pesäpallo, tule katsomaan harkkoja tai soita joukkueen vastuuhenkilöille. Kaikkia pääsevät kokeilemaan.

KUVIA JA TARINOITA MATKAN VARRELTA

 

______________________________________________________________

KESÄT 2022 ja 2023 KADONNEET BITTIAVARUUTEEN.....

______________________________________________________

KAUSI 2021 PÄÄTTYI KIRKKAIMPAAN MITALIIN

E-tyttöjen kilpasarjan kauden päätteeksi joukkueen tie vei lopulta mitalipeleihin. Lauantaina 29.8 pelattiin ensin välieräottelu Manse PP:n kanssa. Siitä saatiin voitto lukemin 2-0(10-2, 9-0). Finaalipelissä tuli vastaan vanha tuttu Pesäkarhujen E09 Lintsit. Ensimmäinen jakso oli porilaisten juhlaa ja se päättyi tulokseen 13-2. Toisella jaksolla Lokkitytöt sisuuntuivat ja näyttivät, että mistä se lokki pissii. Jakso päättyi 5-21. Turnausmuotoisessa pelissä ei supervuoroa pelattu, vaan siirryttiin suoraan kotiutuslyöntikisaan. Ensimmäinen kotari päättyi 3-3. Toisessa kotarissa Ulvila sai kaksi juoksua ja Porin tili pysyi nollilla. Läntisen alueen kilpasarjan kulta tuli Ulvilaan.

Vierailu Manse PP:n luona

Maanantaina 7.6 noustiin ajoneuvoihin ja moottorimarssi kohti Tampereen Tesomaa alkoi. Saavuimme kohteeseen aikataulun mukaan sillä tie oli auki meitä varten ja parin viikon takaiset päällystystyöt Vt 11:lla olivat tulleet valmiiksi. Kenttä sijaitsi Tesoman palloiluhallin vieressä ja oli meille uusi tuttavuus. Kyseessä siis E-tyttöjen kilpasarjan peli Manse PP – UPV E09. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue sai kaksi juoksua. Ulvila onnistui saamaan ´niitä neljä. Toiselle jaksolle lähdettiin siis tuplaten parempana, kuin Manse. Mittasuhteet muuttuivat toisella jaksolla, kun kotijoukkue sai lyötyä kahdeksan juoksua. Ulvila sai lyötyä neljä ja yksi juoksu tuli taululle vapaataipaleen turvin. Jakso sisälsi myös Essi Väkiparran kaksi juoksua tuoneen kunnarin. Liian monta kertaa Lokkityttöjen lyömä pallo löysi itsensä Anni Boreniuksen räpylästä. Manse vei siis toisen jakson. Supervuorossa ei kummankaan joukkueen juoksutili karttunut ja kotari oli edessä. Jännitysnäytelmä päättyi lukemaan 2-1. Tampereen tytöt voittivat ottelun 2 – 1 (2-4, 8-5, 0-0, 2-1). Lokkijoukkueen täysi pelivire oli jossain kadoksissa ja paremmin pelannut joukkue voitti. Yleisön fiiliskään ei noussut huipulle ja hyttysetkin olivat heränneet nauttimaan ulvilalaisverestä. Kiitos Manselle pelistä. Ulvilassa otetaan revanssi myöhemmin kesällä.

VOITTO POHOJALAASISTA

Lauantaina 29.5 valmistauruttihin pelihin. Pohojalaasia oli tulos vastahan. Kyseessä E-tyttöjen kilpasarjan peli ja vastassa KoU eli Koskenkorvan Urheilijat. Jos edellinen peli Ruovedellä oli sään puolesta todella ikävä, tässä pelissä tilanne oli jo askeleen parempi. Kylmä oli yhä ja tuulikin oli jonkinmoinen. Ainoastaan sade ilahdutti poissaolollaan. Ensimmäinen jakso käynnistyi Kossun sisävuorolla ja kolmen suhtkoht nopean palon jälkeen tuli Ulvilan sisävuoro. Aino Ovaska kotiutti Jenniina Hiukan ja Peppiina Lettosunti sai Senni Lovenin ja Aino Ovaskan kotiin. Toisen vuoroparin alussa Koskenkorvan Elle Hadvik kotiutti Olivia Haaramon ja Ulvila ei onnistunut kirimään eroa suuremmaksi. Kolmas vuoropari päättyi vierasjoukkueen kolmeen paloon. Jakso päättyi lukemiin 3-1. Kakkosjaksolle lähdettiin Ulvilan lyöntivuorolla ja Lettosunti onnistui kotiuttamaan Hiukan. Koskenkorvan tasoitus ei onnistunut ja toinen vuoropari oli lokkityttöjen juhlaa ja juoksuja syntyi 15, joista yksi tuli vapaataipaleella ja yksi harhaheitolla. Tasoittavalla vuorollaan vieraat saivat lyötyä kaksi juoksua ja yksi tuli harhaheitolla. Kolmas vuoropari toi Ulvilalle 4 juoksua lisää ja pohojalaaset eivät onnistuneet tasoittamaan. Peli päättyi siis tulokseen 2 – 0 (3-1, 20-3) Pelifiilis ja pelin ”henki” oli hyvä. Koskenkorva oli pelannut samana päivänä jo Porissa E09 Lintsejä vastaan, joten väsymystäkin saattoi olla ilmassa. Pelistä jäi hyvä fiilis ja vastustajasta jäi positiivinen kuva. Kiitos pelistä Koskenkorvan Urheilijoille, yleisölle ja erityisesti kioskimme palveluita käyttäneille.
 
KIRJAIMELLISESTI KYLMÄÄ KYYTIÄ RUOVEDELLÄ
 
Keskiviikkona 26.5 matka suuntautui lähes 13 kertaa pidemmälle, kuin tiistaina. D-tyttöjen pelisarja käynnistyi osaltamme Ruovedellä. Pitkä matka koulupäivänä mutta siirtoyrityksemme ei onnistunut. Kiitos kuitenkin Friitalan, Kaasmarkun ja Vanhankylän kouluille, oppilaat saivat lähteä aikaisemmin koulusta.
Lähdimme Ulvilasta klo 14.30. Saimme osamme valtion tieverkon parannuksesta, jonotettuamme kahdella eri päällystystyömaalla yhteensä noin 20 minuuttia. Asia ei meille kuulu, mutta miksi teitä ei voi päällystää talviöinä, kun kukaan ei liiku. Ruovedellä odotti hiekkatekonurmi ja aivan mahtava sää. Lämpötila 7 astetta, vettä tuli lähes vaakatasossa ja yleisön sateenvarjot tuuli käänsi ympäri. Eli todella karmea ja kylmä keli. Kylmää oli kyyti pelissäkin. Kaksi vuotta vanhemmat tytöt veivät joukkuettamme, kuin kuoriämpäriä. Ensimmäinen jakso päättyi lukemin 27-1, kun kaksi vuoroparia oli pelattu. D-sarjassahan vuoropareja pelataan 4 + 4 mutta kilpailumääräysten mukaan jakso päättyy, kun kahden pelatun vuoroparin jälkeen, on 20 juoksun ero. Toinen vuoropari päättyi niin ikään kahden vuoroparin jälkeen 20-0. RuoPi vei siis voiton 2 – 0. Onneksi oli vaihtovaatteet mukana ja pukuhuone käytössä. Ja kaiken huipuksi, hyvää syömistä ABC Kolmenkulmalla.
 
KAUSI KÄYNTIIN PORISSA
 
Pitkä talvi takana, lyhyt Suomen kesä edessä. Ulkoharkkoja pidetty noin kuukausi.
Tiistaina 25.5 valmistauduttiin pelimatkalle. Määränpää oli Porissa Viestin kentällä noin 13 kilometrin etäisyydellä kotikentästä. Vihdoinkin päästin pelaamaan, kun korona sotki kaikki harkkapelisuunnitelmatkin.
Kyseessä oli E-tyttöjen kilpasarjan peli ja vastassa siis vanha ”vihollinen” Pesäkarhut E09 Lintsit. Tässä tapauksessa sana vihollinen voidaan mieltää sanalla ”tasavertainen vastustaja”.
Peli alkoi Ulvilan sisävuorolla ja kolmen piip piip -vihellyksen jälkeen taulu oli nollilla ja vuoro vaihtui. Porin ensimmäinen sisävuoro päättyi samoin. Toisella vuoroparilla Ulvila ei onnistunut avaamaan juoksutiliä mutta Pesäkarhut saivat vauhdin päälle. Neljä juoksua lyömällä ja yksi harhalla. Lokkitytöt eivät onnistuneet tasoittamaan ja kolmannella vuoroparilla ei kummankaan potti kasvanut. Ensimmäinen jakso päättyi 5 - 0
Toinen jakso sisälsi jo säpinää huomattavasti enemmän. Pori sai 10 juoksua sisältäen mm. Ella Ylikosken kolme juoksua tuoneen kunnarin. Ulvila onnistui paremmin ja jakson päätyttyä lukemat olivat 10 – 12. Toisella jaksolla nähtiin kaksi Peppiina Lettosuntin ja yksi Essi Väkiparran kunnaria.
Supervuorossa Pori aloitti sisävuorolla ja juoksuja kertyi kolme. Ulvila tuli kovalla innolla tasoittamaan mutta vain kaksi juoksua oli tuloksena. Peli päättyi siis 2 – 1 (5-0, 10-12, 3-2).
Joka tapauksessa hieno ja tasaväkinen ja ennen kaikkea hyvähenkinen peli. Näitä lisää…..
 
KEVÄT KÄÄNTYY PIAN KESÄKSI

Kesää 2021 kohti ollaan matkalla, talvi on harjoiteltu ankarasti ja toivomme, että saamme harjoitella koko kevään Koronasta huolimatta. Toki vastuullisena ryhmänä noudatamme saamiamme ohjeita.

Olemme ilmoittautuneet kesäksi Läntisen Alueen E-tyttöjen kilpasarjaan ja D-tyttöjen pelisarjaan. Alueleirillekin olemme ilmoittautuneet E-tyttöjen kilpasarjaan, toivotaan että leiri saadaan edes jossain muodossa käydä läpi.

KORONAKAUSI 2020 ON PÄÄTTYNYT JA E-TYTÖT KIITTÄVÄT KAIKKIA TUKIJOITAAN JA KANNUSTAJIAAN. KAUSI OLI NORMAALIA LYHYEMPI JA ERILAINEN MUTTA PESISTÄ PELATTIIN JA KIVAA OLI. NYT ALKAA KOVA TREENI ENSI KAUTTA VARTEN. VOIT SEURATA JOUKKUEEN TOUHUJA TÄMÄN NETTISIVUN, FACEBOOKIN JA INSTAGRAMIN KAUTTA.

Palkintoja päättäjäisissä

26.9.2020 vietettiin seuran kauden 2020 päättäjäisiä Ulvilan Automaatio Areenalla. Areena oli ainoa paikka, jossa turvavälejä pystyttiin todella noudattamaan. E-tyttöjen joukkuepalkittuja olivat Aino Ovaska ja Sara Halme. Lisäksi joukkueen väestä palkittiin Peppiina Lettosunti kehityskelpoisempana E-tyttönä. Aino Ovaska sai kehityskelpoisen tuomarin palkinnon. Koko seuran tyttöjunnupositiivarina palkittiin Kerttu Ala-Hongisto.

Kausi 2020 päätöksessä

Loppusarjan neljäs ja viimeinen peli. Voitto ja kol pistet Raumalt.

Maanantaina 7.9 oli vuorossa UPV:n E-tyttöjen viimeinen aluesarjapeli. Hieman jännitti, kun peliin piti matkustaa ”ulkomaille” eli Raumalle. Seurasimme silmä kovana THL:n ja Ulkoministeriön ohjeita mutta Rauma ei ilmestynyt kiellettyjen maiden listalle.

Sää oli Rauman Lähdepellossa syyskesäisen lämmin ja aurinko paistoi, joten peliolosuhteet olivat ihan siedettävät. Hämärän tulo oli kuitenkin odotettavissa, joten peli alkoi jo klo 17.30.
Peli alkoi Ulvilan sisävuorolla ja ensimmäinen vuoro tuotti 6 juoksua. Fera sai kavennettua tilannetta yhdellä juoksulla. Toisella lyöntivuorolla Sara Halme ja Peppiina Lettosunti löivät kumpikin kaksi juoksua ja Sara itse pääsi kotiin vapaataipaleen turvin. Juoksuja syntyi siis viisi lisää. Rauma onnistui lyömään kolme juoksua, joista kaksi pamautti Elsa Niskala. Ensimmäinen jakso päättyi siis lukemin 4 – 11.
Toiseen jaksoon lähdettiin nöyrällä mutta voitontahtoisella fiiliksellä. Ulvilan ulkokenttä pitikin hyvin ja sai paloja aikaiseksi. Ensimmäisellä vuorollaan vastustaja sai yhden juoksun ja toisella vuoroparilla heille ei annettu ainuttakaan. Ulvila onnistui saamaan molemmilla lyöntivuoroillaan 3 juoksua, joten peli päättyi tulokseen 0 – 2 (4-11, 1-6). Tällä kertaa onnistui sisä- ja ulkopeli. Ulvilan 17:sta juoksusta Peppiina Lettosunti löi kuusi. Myös ulkokentällä nähtiin hienoja suorituksia. Ykköspalkittu mahtavilla syötöillään Raumaa kurissa pitänyt Helmi Renfors. Kakkospalkinnon nappasi Aino Ovaska. Hämäräkään ei ehtinyt laskeuta, sillä pelin kesto oli vain puolitoista tuntia. Alun perin suunnittelimme lentotukialuksen tuomista Rauman ganaliin mutta näin lyhyen pelin pärjäsimme ilmankin. Lokki pystyi operoimaan ilman välilaskuja.
Nähti ennem beli segin ko kat karas rapui, vai olig se koir narum bääs, mut karas niim birust ettei millän beräs olsis bäässy. Ja nähtiin ja koettiin myös ”Kymne vet ja kol purui.”
Lokkityttöjen ”ulkomaanreissu” sai loppuhuipennuksen Rauman McDonaldsilla, jossa kävimme vetäisemässä voittosapuskat. Oli siinä varmasti raumalaiset ihmeissään, kun paikalle pölähti joukkue kannustajineen noin 30 hengen porukalla.
Nyt harjoittelu jatkuu ja tähtäin vaan ensi vuoden kohdalle. Kyllä se siitä lähtee.
Nautitun voittoaterian jälkeen Rauman McDonaldsin pihassa. Ulvilalaisse voittiva raumlaisse. Viimeisen pelin jälkeen helppo hymyillä.

Loppusarjan kolmas peli. Nyt ei ollut Ulvilan päivä

Maanantaina 24.8 UPV:n E-tytöt vastaanottivat vieraikseen Pesäsusien E08-joukkueen Säkylästä. Ulvilan Automaatio Areenalla oli ihan mukava pelikeli ainakin vuodenaikaan nähden, joskin keltainen ystävämme aurinko kiusasi koppareita. Pääasia kuitenkin, että mitään ei tullut alas epäonnistuneita koppeja lukuun ottamatta.

Ensimmäinen jakso oli tuttua toimintaa. Ulkokenttä sai pysäytettyä monia hyviä lyöntejä, joskin tytöt päästivät kuusi juoksua. Lokki lensi kotipesään 11 kertaa. Juoksuista kolme tuli Essi Väkiparran kerrassaan hienolla kakkosrajakunnarilla. Jakso päättyi siis 11-6.

Toisella jaksolla alkoi näyttää siltä, että ei hyvältä näyttänyt. Lokki ei liitänyt eikä edes hyppinyt. Olisiko jonkun puutarhansuojelijan rastasverkko kiusannut. Juoksuja saatiin kokonaiset viisi ja vierasjoukkue takoi niitä peräti 21.

Supervuoron alussa sattunut sekaannus vaihdoissa ja numeroissa toi Ulvilalle teknisen palon ja juoksuja kertyi vain neljä, joista yksi tuli harhaheiton ja toinen vapaataipaleen turvin. Säkylän tytöt saivat vuoron lopussa viimeisen lyöjän lyömänä yhden enemmän ja ottelu oli taputeltu.

Peli päättyi lukemin 1 – 2(11-5, 5-21, 4-5). Yksi piste jäi Ulvilaan ja kaksi lähti Säkylään. Kotijoukkueen palkittuja olivat Essi Väkiparta ja Kerttu ”Kerde” Ala-Hongisto. Vierasjoukkueen palkittuja olivat Miia Ahola ja Elda Kankare.

Tällä kertaa kävi näin. Canis Lupus eli koiraeläimiin kuuluva nisäkäs oli rantalintua parempi. Oliko meillä huono päivä vaiko vain sudenkaatolupa hakematta. Joka tapauksessa onnittelut Pesäsusille voitosta ja kiitos yleisölle.

 

Loppusarjan toinen peli. Lokki nousi taas siivilleen

Maanantaina UPV:n E-tytöt saivat vieraakseen Hämeenkyrön Räpsän. Kyseessä oli jatkosarjan toinen peli ja edellisen päivän tappio Kankaanpäässä oli mielessä. Ulvilan Automaatio Areenalla yleisö oli odottavalla mielellä, miten peli tänään sujuu.

Pelituomarin kolmen vihellyksen jälkeen joukkueet kokoontuivat kiilaan ja jo hutunkeiton aikana lokkitytöissä oli havaittavissa ihan eri meininki, kuin päivää aikaisemmin.

Räpsä aloitti ensimmäisen vuoroparin ja Ulvilan ulkokenttä sai pidettyä tilanteen nollilla. Tasoittavalla vuorollaan kotijoukkue sai kuusi juoksua. Toisessa vuoroparissa Räpsä avasi juoksutilinsä neljällä juoksulla, joista yksi syntyi vapaataipaleella. Ulvila sai tasoittavalla vuorollaan kymmenen juoksua lisää. Vuoro sisälsi Essi Väkiparran kolme juoksua ja Peppiina Lettosuntin 4 juoksua tuoneet kunnarit. Ensimmäinen jakso päättyi siis lukemin 16 – 4.

Toisella jaksolla Ulvila sai kokoon kahdeksan juoksua Hämeenkyrön tasoittaessa neljällä juoksulla. Kotijoukkueesta palkittiin Jenniina Hiukka huikeasta ulkopelistä ja Essi Väkiparta sekä maila että räpylätyöskentelystään.

Ottelun lopputulos siis 2 – 0 (16-4, 8-4)

 

Loppusarjan ensimmäinen peli. Liidon sijaan Lokki hyppi rantakivillä.

Sunnuntaina 16.8 UPV:n E-tytöt suuntasivat Kankaanpäähän, tuohon Pohjois-Satakuntalaiseen pesäpallon luvattuun kaupunkiin. Sää oli mitä mainioin, joskaan ilmassa ei ollut mitään suuren urheilujuhlan tuntua. Peli pelattiin harjoituskenttien hiekkatekonurmella tenorikentällä. Kyseessä oli juniorikentän ja tenavakentän yhdistelmä, jossa ykköspesä ja takaraja sijaitsivat oikealla etäisyydellä kotipesästä mutta kakkonen ja kolmonen olivat juniorikentän mukaisella etäisyydellä. Tällä ei kuitenkaan ollut vaikutusta seuraavassa tekstissä kerrottuun lopputulokseen.

Peli alkoi Ulvilan sisävuorolla ja juoksuja saatiin aikaiseksi kokonaiset viisi kappaletta, joista yksi syntyi vapaataipaleella ja yksi harhaheitolla. Lokkityttöjen ulkopeli ei ollut parhaimmillaan ja Kankaanpää tasoitti tilanteen viidellä omalla juoksullaan. Toisessa vuoroparissa tytöt saivat toiset viisi juoksua mutta kotijoukkue sai yhden enemmän. Ensimmäinen jakso päättyi siis lukemin 11 – 10 Mailajunioreiden eduksi.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari ei sisältänyt mitään kerrottavaa ulvilalaisittain. Kankaanpääläiset saivat viisi juoksua ja Ulvila kokonaisen yhden. Toinen vuoropari oli myös kotijoukkueen juhlaa ja juoksuja kertyi peräti kahdeksan lisää. Kankaanpään vuoro sisälsi myös hienon ajolähtökunnarin.

Tasoittavalla vuorolla näkyi pienen pientä sisuuntumista ja juoksuja kertyi kuusi lisää. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Kankaanpään Mailajuniorit olivat se parempi joukkue kolmen pisteen jäädessä heidän räpylöihinsä. Lopputulos oli 2 – 0 (11-10, 13-7). Ulvilalaisista palkittiin Aino Ovaska ja Peppiina Lettosunti. Kauden ensimmäistä häviötä on odotettu ja nyt se pitkä odotus päättyi.

Aluesarjapeli 8. Alkusarjan viimeinen peli takana. Lokki ei liitänyt mutta räpistelykin riitti 2 – 0 voittoon

Alkusarjan viimeiseen peliin lähdettiin kahden viikon pelitauon jälkeen. Vastaan saapui kovaa väkeä, eli Kokemäen Kova-Väki. Tunnelma oli ulvilalaisittain jännittävä. Edessä oli alkusarjan viimeinen ottelu ja takana vain yksi jaksotappio. Voitetaanko tämäkin vai käykö päinvastoin. Yleisöä oli saapunut paikalle hienosti ja havaittiinpa kentällä ”vakoilijoitakin” loppusarjaa ajatellen. Sää oli myös suosiollinen verrattuna kahteen edelliseen kotipeliin.

Ulvila voitti käsidesipohjaisen hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla saaden 6 juoksua. Kokemäki sai tasoittavalla vuorollaan 4 pelaajaa kotiin. Toisella vuoroparilla lokkitytöt löivät 5 juoksua lisää ja saman verran saivat aikaiseksi kokemäkeläiset. Ulvilan juoksuista kolme löi Sara Halme ja kaksi juoksua kertyi Kiia Mäkisen mailalla. Kokemäen yhdeksästä juoksusta kolme löi Daniela Isotalo. Ensimmäinen jakso päättyi siis lukemiin 11 – 9.

Toisella jaksolla koettiin jonkinlainen herätys ja ulkopeli saatiin paremmalle tasolle. Ensimmäisellä vuoroparilla Kokemäki nappasi kolme juoksua Emmi Juhelan lyönneillä ja yhdellä harhaheitolla. Ulvila meni ohi ja sai tilanteeksi 5 – 3. Viimeisen KK-V:n sisävuoron Ulvilan ulkokenttä piti nollilla. Tasoittavalla vuorollaan UPV sai kuusi juoksua, sisältäen Kiia Mäkisen neljä juoksua tuoneen ajolähtökunnarin. Peli päättyi siis lukemiin 2 – 0 (11-9, 11-3).

Loppuyhteenvedossa voi todeta, että peli oli tiukka ja jännittävä. Jotain puuttui, mitä se oli ja missä se oli? Sitä emme tiedä.

Ottelun lopputulos vei kuitenkin lokkitytöt alkusarjan sarjataulukon kärkeen. Eli Ulvila pelaa loppusarjan viiden alkusarjan parhaan kesken. Jos tätä kiinalaisten lepakonystävien maailmalle saattamaa Covid-19 virusta ei olisi, olisi sarjataulukko ainakin joukkueiden suhteen erilainen. Nyt kesä loppuu kesken. Jotenkin pesäpalloon rutinoitunut ihminen ei voi käsittää, että vaikka yhtään leiriä ei ole takana, on jo elokuu.

Mutta joka tapauksessa pelit jatkuvat. Heti, kun kaikki alkusarjan pelit on pelattu, saamme tietoa loppusarjan peleistä ja aikatauluista.

 

Aluesarjapeli 7. E-tyttöjen kostea ja kolea jännitysnäytelmä ratkesi vasta kotarissa Ulvilan eduksi
Aurinko oli kuumentanut Ulvilan Automaatio Areenan tekonurmen ja yleisö jonotti kioskille ostamaan kylmää juomaa helpotukseksi helteeseen. Näinhän olisi ollut kiva. Todellisuus oli jotain muuta. Kylmä tuuli ja ajoittainen sade kiusasi tehden ulkona olon äärimmäisen epämukavaksi. Oli kuitenkin hienoa nähdä, että yleisöä oli siitä huolimatta kerääntynyt paikalle. Vastaan tuli Fera E2 Raumalta.
Saimme peliin osittaisen kuulutuksen ja aloitimmekin ottelun esittelemällä tuomarit ja pelaajat polttolinjalla. Tytöt pääsivät kokemaan vähän aikuisten pelin tunnelmia.
Ulvila voitti hutunkeiton ja peli alkoi viiden juoksun sisävuorolla. Fera sai tasoittavalla vuorollaan kaksi juoksua. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen tilille pamahti 6 juoksua lisää. Vieraat tekivät toiset kaksi juoksua ja ensimmäinen jakso päättyi 11 – 4.
Toisella jaksolla raumlaisse nousiva ganali bohjalt ja löivä 10 juaksu ja yhde he saiva harhaheitol. Lokki ei jostain syystä lentänyt omalla levelillään ja Ulvilan juoksumäärä jäi pienemmäksi. Toinen jakso päättyikin lukemin 7 – 11 tuoden kotijoukkueelle kauden ensimmäisen jaksohäviön. Nähtiinpä jaksolla myös neljä juoksua tuonut raumalainen ajolähtökunnarikin.
Supervuoro ja kovempi sade alkoi lähes samanaikaisesti mutta sinänsä tuo ei pelillisesti tarjonnut mitään ihmeellistä katsottavaa. Vuoro päättyi tasalukemiin 3 – 3.
Vierasjoukkue aloitti kotiutuskilpailun ja Ulvilan ulkokentän tehokkaan toiminnan vuoksi taululle tuli vain yksi juoksu.
UPV lähti siiis tavoittelemaan kahta juoksua. Ensimmäisenä lyöntivuorossa ollut Jenniina Hiukka kutsui Mäkisen Kiian onnistuneesti kotiin. Tässä vaiheessa jännitys oli niin kova, että yltynyt sadekaan ei haitannut. Toisen parin yritys päättyi paloon. Kolmas pari onnistui ja Linda Rinne juoksi Kerttu ”Kerde” Ala-Hongiston lyönnin jälkeen kotiin. Kolme vihellystä päätti pelin Ulvilan 2 – 1 voittoon. Kyseessä oli kiistatta tämän kauden tähän asti jännittävin peli.
Kaksi pistettä jäi Ulvilaan yhden karatessa Raumalle. Ottelun palkittuja olivat Aino Ovaska ja Jenniina Hiukka
 
Aluesarjapeli 6. Per aspera ad astra (2 – 0)
Aluesarjan kuudenteen peliin oli noin tunti aikaa. Koulukeskuksella vallitsi jännittävä tunnelma, viisi voittoa takana, tuleeko tänään kuudes voitto vai kunnolla turpaan. Vastustajaksi oli saapunut Mailajunioreiden E-tyttöjoukkue Kankaanpäästä. Heillä oli takanaan jo kuusi peliä, joista he olivat voittaneet viisi. Siis saman verran voittoja kuin meilläkin. Onneksi lokkitytöt ottivat vänrikki Vilho Koskelan asenteen ”vihollisia” kohtaan. Koskelahan sanoi: ”On muistettava, etteivät ne ihmisiä kummempia ole nekään.”
Alkulämmittely oli hyvässä vauhdissa, kun luonto puuttui peliin. Kauempana pelotellut jyrinä tuli yhä lähemmäs, kunnes isot hanat aukesivat ja joukkueet vetäytyivät suojaan. Lokkihan ei ole vesilintu, vaan kuuluu ns. rantalintujen lahkoon. Vettä tuli niin paljon, että vene olisi ollut hetken aikaa paras kulkuneuvo kentällä. Pölyävä kenttä muistuttikin nyt Atlanttia tai ainakin jotain suurempaa lätäkköä. Klo 18 oli täysin mahdotonta aloittaa peliä. Onneksi sade loppui ja pelinjohtajamme suorittaman nopean ”ojituksen” ja lanankäytön avulla kenttä alkoi kuivua ja rajat saatiin vahvistettua. Alkuvihellykset kuultiin 38 minuuttia myöhässä ja sateen tilalle tuli paahtava auringonpaiste.
Sahara muuttui hetkessä Atlannin valtamereksi
Peli lähti käyntiin Ulvilan sisävuorolla, joka toi lokkitytöille 8 juoksua. Kankaanpääläiset kuroivat kiinni neljällä juoksulla. Toinen vuoropari toi molemmille joukkueille viisi juoksua lisää. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 13 – 9.
Toisen jakson ensimmäinen vuoropari oli rauhallisempi sisältäen kylläkin Peppiina Lettosuntin kolmen juoksun kunnarin. Myös harhaheittojen turvin pääsi muutama lokki liitelemään kotipesään.
Toinen jakson päättyessä taululla oli numerot 9 – 5. Ottelun lopputulos siis 2 – 0 (13-9, 9-5).
Kolme tänään tullutta pistettä, nostivat UPV:n E-tytöt sarjataulukon kärkeen. Peli oli otsikon ”Per aspera ad astra”, mukainen. Latinankielinen lause tarkoittaa: ”Vaikeuksien kautta tähtiin” tai ”Vaikeuksien kautta voittoon”. Vaikeuksilla tarkoitetaan nyt tuota sadetta ja kentän kuivausta.
Muuten hyvä ja tervehenkinen peli. Erilaisiakin on pelattu
E-tytöt voiton jälkeen.
 
Aluesarjapeli 5. Hämeenkyrön kakkosjakson jännitysnäytelmän kautta Häijääseen voittojätskeille

Keskiviikkona 15.7 matka jatkui jälleen. Ei Joensuusta länteen eikä Kuopiosta pohjoiseen, vaan Hämeenkyröön Räpsän E-tyttöjen vieraaksi. Peliin lähdettiin yhdentoista pelaajan kokoonpanolla. Täysi joukkue olisi voitu saada kasaan, sillä yksi ylimääräinen lokki lenteli paikalla. Sitä tosin kiinnosti peliä enemmän kioskin grillissä kuumentunut Jämin Rahtipalvin makkara. Allekirjoittanut tunsi jonkinlaista henkistä yhteyttä tuon lokin kanssa, sillä pelin lisäksi tuo kyseinen lihatuote kiinnosti suunnattomasti. Hämeenkyrössä ei voi olla sitä ostamatta.

Pelikeli oli mitä mainioin ja samoin ensimmäinen jakso, jolla juoksuja kertyi 17 Räpsän kahta juoksua vastaan. Sara Halme ja Aino Ovaska löivät molemmat kolme juoksua tuoneet kunnarit ja muitakin hyviä suorituksia nähtiin sekä sisä- että ulkopelissä.

Toisella jaksolla tytöt saivat ensimmäisellä vuorolla 4 ja toisella vuorolla 2 juoksua. Räpsä lähti toisen vuoroparin tasoittavalle vuorolle tilanteessa 5 – 6 eli tilanne oli entistä formulaselostajaa mukaillen ”kutkuttavan jännittävä” ja supervuoro näytti lähes väistämättömältä. Tytöt saivat kuitenkin ulkopelin lähes 110 prosenttiselle teholle. Nyt voi sanoa, että ennen ulkovuoron alkua huudettu. ”Rähinää ja paloja.”, sai todellisen merkityksen. Paloja syntyi palojen perään ja kenttää tyhjennettiin myös kopeilla, eikä Räpsälle annettu juoksuakaan. Ottelu päättyi siis lukemiin 0 – 2 (2-17, 5-6) ja kolme pistettä saatiin mukaan Ulvilaan. Ottelun palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Aino Ovaska.

Jälleen kerran voi todeta, että Hämeenkyrössä on kiva pelata. Sillä ei nyt tarkoiteta tuota voittoa, vaan sitä vallitsevaa reilun pelin henkeä, joka on tuosta vastustajajoukkueesta säteillyt jo aiemmilla kausillakin. Räpsän E-tytöistä voi moni joukkue ympäri Suomen ottaa mallia.

Kotimatkalla poikettiin Häijään Nesteen pihassa olevalla jäätelökioskilla ansaituilla voittojätskeillä.

 

Aluesarjapeli 4. Ensimmäinen kotipeli takana

Viikonlopun ja maanantaipäivän sateet taukosivat ja aurinko alkoi paistaa, kun joukkueet aloittivat alkulämmittelyn. Kioskikin pystyttiin perustamaan ihan taivasalle, joskin seuran koronaohjeistusta noudattaen. Yleisöäkin kertyi hienosti, joskin väkimäärää verotti varmasti Automaatio Areenalla samaan aikaan ollut miesten maakuntasarjan peli.

Lokki on ärhäkkä lintu. Allekirjoittanut oppi sen joskus ollessaan uimassa ystävien mökillä. Rantakivellä olleen lokinpesän asukkaat puolustivat omaansa todella tehokkaasti. Samalla tehokkuudella lokkitytöt pitivät itsestään huolen Koulukeskuksen kentällä, kun vastassa oli Pesäkarhujen E08 -joukkue.

Ensimmäinen jakso sisälsi mm. Sara Halmeen ajolähtökunnarin. Jakso päättyi lukemin 19 - 6. Toinenkaan jakso ei ollut ”kunnariton”, siitä pitivät huolen Kiia Mäkinen ja Peppiina Lettosunti. Jakso päättyi tulokseen 14 – 6, johtaen lopputulokseen 2 – 0. Kotijoukkueen palkittuja olivat Sara Halme ja Senni Loven

Kolme pistettä Ulvilaan jättänyt peli oli hieno ja sisälsi hyviä suorituksia molemmilla joukkueilla. Viime viikon pelissä useammalla tytöllä ollut pieni uneliaisuus oli poissa ja pelinjohtajan huutoa: ”Herätys, oletko tontin ostanut.”, ei tarvittu. Sivuhuomautuksena voi mainita, että tämäkin on Ulvilassa mahdollista, kun joissain kaupungeissa niitä vain vuokrataan.

 

Aluesarjapeli 3. Vierailu rakkaassa naapurikaupungissa

Maanantaina 6.7.2020 lähdettiin vierailulle Poriin, tuohon rakkaaseen naapurikaupunkiin, joka tosin sekin on aikoinaan ollut osa Suur-Ulvilaa. Nyt kuitenkin keskityimme päivän peliin, palautellaan rajoja sitten joskus toisella kertaa. Vastassa oli Pesäkarhut E09. Poriin lähdettiin valmistautuneena sateeseen ja ukkoseen, joilla sekä Ilmatieteenlaitos, että Foreca meitä ennalta pelottelivat. Pisaraakaan ei satanut ja jos ei allekirjoittaneen muutamaa kannustushuutoa lasketa, ei jyrinääkään kuulunut. Sen sijaan vanha merimieslaulu, ”Nyt tuulet nuo viestin jo toivat” tuli mieleen. Ehkä siksi, kun peli pelattiin ns. Viestin kentällä ja tuuli oli todella kova, jopa häiritsevän kova. Se otti kiinni syöttöihin ja lyönteihin, häiriten molempien joukkueiden peliä.

Ensimmäiseen jaksoon lähdettiin UPV:n sisävuorolla, jolla juoksuja kertyi kaksi kappaletta. Ulkovuorossa tytöt saivat pidettyä tilanteen nollilla. Toisessa vuoroparissa saatiin kolme juoksua mutta annettiin vain kaksi. Ensimmäinen jakso päättyi siis 2 – 5 Ulvilan eduksi.

Toisella jaksolla Pori aloitti ja sai ensimmäisessä vuoroparissa kokoon kolme juoksua. Lokkitytöt tasoittivat ja saivat viisi juoksua lisää. Toisessa vuoroparissa Ulvilan ulkopeli riitti pitämään Porin nollilla. Ulvilan tasoittavalla kertyi 7 juoksua lisää. Toinen vuoropari päättyi siis lukemin 3 – 12. Ottelun lopputulos 0 – 2. Palkittuja olivat Aino Ovaska ja Kiia Mäkinen

Siitä oli hyvä lähteä kotimatkalle kolme pistettä takataskussa. Osa ehti vielä Ulvilan Automaatio Areenalle todistamaan UPV:n naisten 2 – 0 voittoa Pöytyästä Naisten Maakuntasarjassa. Mitä voimme todeta tästä päivästä…..? Sanomme, että hyvä Ulvila.

 

Aluesarjapeli 2. Kolme pistettä Köyliöstä

Maanantaina 29.6.2020 lähdettiin Köyliön Lallinpesään kohtaamaan joukkuetta, joka tunnetaan nimellä Pesäsudet E08. Matkalla auton kattoa ropistellut sadekin taukosi alkulämmittelyn aikana ja hienosti oli kotijoukkue järjestänyt myös vierasjoukkueelle telttakatoksen ja kaarelle vedettävän mailasuojan. Kiitos siitä heille.

Vaikka jollekin tuli mieleen vanha lastenlaulu: ”Pahaa sutta ken pelkäisi”, jätettiin laulu laulamatta. Pahalla ei tietenkään tarkoitettu ilkeää pahaa, vaan ”pahaa” eli kovaa vastusta. Joukkueen tiedettiin voittaneen kaksi aiempaa peliään. Tytöt eivät kuitenkaan antaneet ennakkokuvan häiritä, vaan lähtivät taistoon heti tosissaan. Ensimmäisellä sisävuorolla napsahti 7 juoksua ja toisella vuoroparilla kaksi lisää. Pesäsudet saivat kahdeksan juoksua, joten jakso päättyi 8 – 9.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari päättyi tasalukemiin 2 – 2. Toiseen vuoropariin lähdettiin jännittävässä tunnelmassa ja kotijoukkue sai kaksi juoksua lisää. Tasoittavalla vuorolla tilanne kaventui, kun Sara Halme pääsi vapaalla kotiin. Riemu repesi, kun Peppiina Lettosunti löi Linda Rinteen ja Viivi Ojalan kotiin. Toinen jakso päättyi siis lukemiin 4 – 5. Palkittuja olivat Essi Väkiparta (I) ja Peppiina Lettosunti (II)

Köyliöstä lähti kohti kotia tyytyväinen joukkue. Jo viime vuonna taidettiin todeta, että kyllä Köyliössä aikanaan saivat piispan hengiltä mutta Lokin lentoa ei katkaista. Kaiken kaikkiaan hieno ja todella tasainen hyviä suorituksia sisältänyt peli.

Tämä ryhmärämä kävi nappaamassa pisteet kotiin 

Aluesarjapeli 1. Sarja käyntiin yhdeksällä kunnarilla

E-tyttöjen pelisarja pyörähti käyntiin UPV:n osalta 22.6.2020. Tuolloin joukkue matkusti kauas Pomarkkuun. Kesä oli saapunut sinnekin, katsomossakin tuli hiki, eikä totuttua lumirajaa Noormarkun ja Pomarkun välillä enää ollut. Koska kyseessä oli kauden ensimmäinen peli, ei ihan kaikkia asioita oltu huomioitu, mutta jatkossa varmaankin huomioidaan.

Peli alkoi ulvilalaisittain hyvin. Ensimmäisessä vuoroparissa PomPy pysyi nollilla ja UPV sai kuusi juoksua. Toisessa vuoroparissa PomPy kavensi tilannetta tekemällä kolme juoksua. Lokkitytöt saivat tasoittavalla vuorollaan 7 lisää, eli ensimmäinen jakso päättyi 3 – 13

Toisella jaksolla Ulvila sai hieman tahmaisen sisäpelinsä kuntoon ja juoksujen määrä oli 31 PomPy.n kahta juoksua vastaan. Pelissä nähtiin yhdeksän lokkikunnaria ja paljon muitakin onnistumisia. Kunnareista kolme löi Kiia Mäkinen, kaksi kunnaria löi Jenniina Hiukka ja Peppiina Lettosunti. Yhteen kunnarin tyytyivät Aino Ovaska ja Essi Väkiparta. Lopputulos oli siis 0 – 2 (3-13, 2-31). Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Nelly Elo

Harjoituspelit takana, aluesarja saa alkaa

Joukkue pelasi kesäkuussa kolme harjoituspeliä. Vastassa olivat UPV:n F-tytöt, UPV:n E-pojat ja viimeisenä KK-V:n E-tytöt. Hyviä ja tarpeellisia pelejä tuloksilla voitto, tasapeli ja voitto.

 

Pelikausi 2020 alkaa harjoituspeleillä

Talvikauden loppu meni omatoimiharjoittelun parissa, kun kaikki toiminta oli jäissä vallitsevien poikkeusolojen vuoksi. Toukokuun puolessa völissä päästiin kuitenkin aloittamaan pienryhmäharkat ulkona ja kesäkuun alussa joukkue aloitti treenit yhdessä. Koronatilanteen aiheuttama epävarmuus vaihtui osittain varmuudeksi, kun kauden 2020 aluesarjan pelit julkaistiin. Suoraan sarjapeleihin ei kuitenkaan syöksytä, vaan joukkue pelaa ensin kolme harjoitusottelua. 

 

VUODEN JOUKKUE 2019

Päättäjäisissä tytöt ja toimijat pokkasivat UPV:n "vuoden joukkue"-palkinnon. Lisäksi joukkue palkittiin menestyksestä kaudella 2019 (Kuvassa vasemmalta: Jussi Väkiparta, Jussi Elo, "Eko" Randell, Verna Myllymaa, "Kekki", Kiia Mäkinen, Jenniina Hiukka, Peppiina Lettosunti, Sara Halme, Linda RInne, Helmi Renfors, Essi Väkiparta, Viivi Ojala, Nelly Elo, Netta Elo(E-pelit), Aino Ovaska. Kuvasta puuttuvat: Kerttu Ala-Hongisto, Senni Loven ja Laura Heinonen)

 

PELIKAUSI ON PÄÄTTYNYT JA "ALUESARJAMESTARIT" KIITTÄVÄT YLEISÖÄ JA KAIKKIA TUKIJOITAAN KOKO KAUDESTA!

 

ALUESARJAN JATKOPELIT

 

”Aluesarjamestaruus” varmistui Laitilassa.

F09-tyttöjen kausi päättyi voittoon ja epäviralliseen aluesarjamestaruuteen Laitilassa 11.9.2019. Kauden viimeiseen peliin lähdettiin sateeseen varautuneena ja matkalla satoikin kaatamalla. Hieman ennen Laitilaa sade taukosi ja peli päästiin aloittamaan kuivassa kelissä. Kuivaa oli pelaaminenkin ja ensimmäinen jakso päättyi Laitilalle 10 – 3. Tytöistä tuntui oudolta, kun tässä ikäluokassa oudolla tavalla vastustajan pelinjohtaja hurrasi ja tuuletti heidän epäonnistumisilleen. Tästä sisuuntuneena lokkitytöt alkoivat pelata omalla tasollaan ja toinen jakso päättyikin lukemiin 1 – 6. Sama meno jatkui supervuoroparissa, eikä Jyskeellä ollut enää paljon sanottavaa. Vuoropari päättyi tulokseen 2 – 6 eli UPV voitti ottelun 1 – 2.

Samalla siis varmistui epävirallinen aluesarjamestaruus, vaikka F-ikäisissä ei vielä sijoituksia lasketa. Tytöt voittivat kaikki alku- ja loppusarjan pelit, häviten kauden aikana ainoastaan kaksi jaksoa.

 

Rauman visiitti Ulvilan Automaatio Areenalla

Suomen neljänneksi tai viidenneksi vanhemmasta kaupungista lähteistä riippuen saapui F-tyttöjoukkue Ulvilan Automaatio Areenalle haastamaan Suomen toiseksi vanhemman kaupungin, eli Ulvilan kirjoilla olevan UPV:n F09-tytöt.  Kyseessä oli F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan loppusarjan peli UPV – Fera. Ulvila voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla saaden kuusi juoksua. Raumalaisse saiva tasottaval kaks. Toine vuoropari päättys Ulvila eduks 7 -2, joten eka jakso meni Ulvilalle lukemin 13 – 4.

Toisel jaksol Fera sai saman verran juoksuja, kuin ekalla jaksollakin. Ulvila pisti paremmaksi ja sai aikaiseksi 11 juoksua. Peli päättyi siis Ulvilan eduksi 2 – 0 (13 – 4, 11 – 4). Hyviä suorituksia nähtiin molemmin puolin mutta tällä kertaa raumalaisse saiva heidän ganalis uivil sorssil kertto, et ulvilalaisse loki oliva paremppi.

 

Vieraspeli Ulvilassa

Lähdimme kauas Ulvilaan UPV:n F10-tyttöjen vieraaksi. Apulannan ”ennustus” ei toteutunut. Laulussa laulettiin, että: ”Lokki, lokin päällä lokki, toisistansa nokki, joka repaleen.” UPV:n lokkilogoa ylpeänä kantavat joukkueet eivät toisiansa nokkineet, vaan pelasivat hienon pelin. Tällä kertaa kokemus vei voiton ja F09 voitti F10:n lukemin 2 – 0 (14 – 3, 9 -4). Peli oli hieno spektaakkeli kahden saman seuran joukkueen välillä. Peli-ilta huipentui hienoon yhteiskuvaan.

"Lokki, lokin päällä lokki, lokin lokin lokki......" F09-tytöt ja F10-tytöt sulassa sovussa pelin jälkeen

 

Sadekelipeli Köyliössä

Maanantaina 2.9.2019 otteluohjelma vei joukkueen Köyliöön, jossa pelattiin syksyn viimeinen E-tyttöjen pelisarjan peli. Sää oli lämmin mutta kostea, vettä satoi siinä määrin, että Formula 1 -kisoissa olisi jo vaihdettu sadekelin renkaat. Yleisökin kaivoi sateenvarjot esille.

Sunnuntain tappiosta osittain sisuuntunut joukkue sai ulkopelin kuntoon ja kentällä nähtiinkin hienoja suorituksia. Lyöntipeli oli kuitenkin hukassa eikä sisäpeli paljon hurraa-huutoja ansainnut. Köyliön E07-tytöt olivat parempia ja veivät voiton 2 - 0 (5 -1, 8 - 4)

E-ikäisten sarja on siis tältä syksyltä ohi. Joukkue lähti ikäistään vanhempien joukkoon hakemaan pelikokemusta ja sitä tuo sarja sille toi. F-tyttöjen Satakunnan aluesarja vielä jatkuu

UUPEEVEE - AAPEEVEE

Sunnuntaina 1.9.2019 tytöt saivat vieraita Alavudelta, kun APV eli Alavuden Peli-Veikot tulivat Ulvilaan pelaamaan E-tyttöjen pelisarjan keskimmäisen loppusarjan peliä. Peli alkoi ja peli päättyi. Lopputulos oli 0 - 1 (6 - 8, 6 - 6)

Välillä on päiviä, jolloin suulainkin suu sulkeutuu. Välillä on päiviä, kun ei ole mitään sanottavaa. Tämä peli ja tämä päivä oli sellainen. Nyt mentiin aakkosjärjestyksessä ja A voitti U:n

Kovaa väkeä Kokemäeltä kävi kyläilemässä

Tytöt vastaanottivat KK-V:n E-tytöt Ulvilan Automaatio Areenalla tiistaina 27.9.2019. Peli alkoi hyvåsså hengessä tuttua joukkuetta vastaan. Ulvila voitti ensimmäisen jakson 16 – 9. Toinen jakso oli jännempi ja se päättyikin 11 – 10. Pelin aikana nähtiin hyviä suorituksia molemmilla joukkueilla. Hieno peli.

 

Pohjanmaan reissu

UPV F09-tytöt goes to Pohjanmaa starttasi Ulvilan Automaatio Areenalta lauantaina 24.8 klo 10. Ajoneuvojen GPS:t ohjelmoitiin Jalasjärven Juustoportille, jossa nautittu lounas antoi tarvittavan energian ensimmäiseen peliin. Seinäjoen Joupin kentällä tytöt kohtasivat SMJ:n E-tytöt Valkoiset. Ensimmäinen jakso oli ulvilalaisvoittoinen ja se päättyi lukemiin 7 – 10. Toisella jaksolla oli pientä lipsumista ja Pohjanmaa voitti 11 – 8. Jakso sisälsi kylläkin yhden Lokkikunnarin Sara Halmeen lyömänä.
Superiin lähdettiin SMJ:n aloittavalla ja Joupin hiekkatekonurmella nähtiin 4 lyötyä juoksua. Superin tasoittavalla toisen jakson tappiosta sisuuntuneet Ulvilan tytöt saivat 6 juoksua, joten ottelu päättyi 1 – 2 UPV:n eduksi.
Seinäjoen yäelämään tutustuttiin Rosson keittiön herkkuja nauttien ja yö meni leppoisasti Seinäjoen leirintäalueen mökeissä.

Voitonjuhlat Rossossa

 

Aamulla suunnattiin kohti Vähäkyröä, jossa peli alkoi klo 13. Vastassa oli Vähänkyrön Viestin E-tytöt.
Ensimmäinen jakso sisälsi puolin ja toisin hyviä suorituksia ja se päättyi lukemiin 10 – 9. Tästä oltiin montaa mieltä, sillä ottelun kirjurin merkinnöistä poiketen, ulvilalaisyleisö laski juoksujen määrät tuomarin näyttöjen mukaisesti kymmeneksi. Mutta ”Mikä kirjoitettu on, se niin on.” Ja se siitä.
Toinen jakso sisälsi omia virheitä ja palot täyttyivät ehkä liian aikaisin. Lisäksi etenijöitämme sekoitti laittoman lyönnin seurauksena tulleet vääränlaiset ”piip piip”-vihellykset, jotka sekoitettiin paloihin.
Toinen jakso päättyi lukemiin 6 – 3 ja VäVi oli siis tänään parempi.
Kuitenkin hyvä viikonloppu takana, ottaen huomioon, että joukkue on F-joukkue E-tyttöjen pelisarjassa. Yksi voitto ja yksi tappio.

Hyvin nukutun yön jälkeen

 

Kankaapääläisten retki Ulvilaan

Tiistaina 20.8 jatkui F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan jatkosarja Ulvilassa. Koulukeskuksen kentälle saapui tyttöjen haastajaksi alkusarjasta ja alueleiriltä tuttu MJ F Oranssi. Kyseessä siis Mailajuniorit ja he tulivat tänne sivistyksen kehtoon kaukaisesta Kankaanpään kaupungista korpimetsien keskeltä.

Ulvila voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla, joka poiki tytöille 5 juoksua. Toiseen vuoropariin lähdettiin 5 – 1 tilanteesta ja juoksuja kertyi lyömällä 4 ja vapaalla 1 eli lokki liiteli 10 – 1 johtoasemaan.  Tasoittavalla vuorollaan MJ onnistui kotiuttamaan yhden kerran. Ensimmäinen jakso päättyi siis lukemiin 10 – 2.

Vaikka peli alkoi puoli tuntia totuttua aikaisemmin, ei minkäänlaista ”jet lag” -ilmiötä ollut havaittavissa.

MJ:n lyönnit riittivät tuomaan 4 juoksijaa kotipesään palloa nopeammin ja yksi sinne pääsi vapaataipaleen turvin. Tasoittavalla vuorollan UPV kiri kuuteen juoksuun, joista osa kaksi tuli vapaalla ja yksi harhaheiton turvin. Tilanne meni siis jännäksi ja toisella vuoroparilla kankaanpääläiset saivat lyötyä 4 juoksua.

Viimeiselle tasoittavalle vuorolle lähdettiin siis 6 – 9 tilanteesta. Kahdeksan lyötyä ja kolme vapaalla tuotua juoksua päätti toisen jakson lukemiin 17 – 9. Vuoro sisälsi myös lukkarina peliä pyörittäneen Helmi Renforsin lyömän ajolähtökunnarin. Lokkitytöt ottivat jälleen 2 – 0 voiton.

Kankaanpää lähti kotimatkalle ilman pisteitä. Sanotaan kuitenkin, että kaikki hyvä ja positiivinen kehitys on sielläpäin Kauko Juhantalon ansiota. Näemmekö hänet ensi vuonna ikämiesvalmentajiin tottuneen joukkueen pelinjohdossa, sitä jäämme pelonsekaisin tuntein odottamaan.

 

Vierailu Porissa

Keskiviikkona 14.8 pelattiin Porissa F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan ensimmäinen jatkopeli. Kotijoukkueena meitä vastassa oli Pesäkarhut F09-tytöt. Peli pelattiin melko kylmässä tuulessa ja pientä sateen alkuakin oli ilmassa.

Peli alkoi ulvilalaisittain melko uneliaasti mutta ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin lukemiin 8 – 12. Kotipesän takana ollut jonkinlainen ilmastointiputkihässäkkä piilotti hyvin harhaheitolla sinne eksyneen pallon ja tästä kärsivät molemmat joukkueet.

Toinen jakso sisälsi kaksi tärkeää koppia ja se päättyi juoksuin 5 – 8. Tästä voimme todeta, että vaikka karhu murisee, niin lokki jaksaa lentää korkeammalle. Peli päättyi 0 – 2 ja UPV otti voiton naapureistaan.

Peli sisälsi puolin ja toisin hyviä suorituksia. Kaiken kaikkiaan hyvähenkinen ja tasaväkinen reilu peli.

 

NAPEROLEIRI 2019

(Kuvat J. Elo ja Naperoleirin 2019 viralliset valokuvaajat, osa kuvista pesisleirit.kuvat.fi -sivustolta)

Leiripäivitys 1.

LokkiAirin lento Kankaanpäähän on laskeutunut ja valtakunnallinen Naperoleiri voi alkaa. Kohta peli Feraa vastaan.

Leiripäivitys 2.

Ensimmäinen leiripeli takana. Nyt voimme lähteä avajaistapahtumaan "rinta rottingilla". Rökitimme raumalaiset kunnolla. Peli Feraa vastaan päättyi murskavoittoon 11 – 10

Leiripäivitys 3.

Leiripäivä nro. 2. Hyvin nukutun yön jälkeen pieni lenkki pihalla raikkaassa 12 asteen lämmössä. Aamupuurot vatsaan, punaiset maalit naamaan ja nokka kohti kenttää sekä ensimmäistä peliä. Vastassa Pesäysit. Heitä oli 11 mutta vain yksi pelasi numerolla 9. Mistä sitten monikkomuotoinen nimi, sitä ei tiedossa ollut. Tänään pelisuoritus oli Lokkitytöillä hieman eilistä räväkämpi ja voitto saatiin eilistä voittoa isommalla juoksuerolla. Peli päättyi 7 - 3.

"Kerde Pesempää" juoksemassa kotiin

 

Leiripäivitys 4.

Leiripäivä 2. toinen peli. Vastassa oli JoMa/KiPa yhdistelmäjoukkue. Auringonpaisteinen peli pelattiin hiekkatekonurmella ja molemmin puolin nähtiin hyviä suorituksia. Vastustajaa ei kuitenkaan auttanut Ilosaarirock eikä Joensuun Elli ja Kiteen pontikka ei Naperoleirillä tullut kysymykseenkään. Lokit veivät voiton 12 – 3

Leiripäivitys 5.

Leiripäivä 2. Kolmas peli. Vapaataipalia enemmän kuin lyötyjä. Ei muuta sanottavaa. Äffälokkileidit voittivat Ruoveden Pirkat lukemin 16 – 5

Leiripäivitys 6.

Leiripäivä 3. Eka peli ja vastassa Virkiä. Myös joukkueemme kummipelaaja, UPV:n edustusjoukkueen karvainen kakkoskoppari Erno Kulmala oli katsomassa peliä. Muutamia omia virheitä ja kaksi kyseenalaista tilannetta. Virkiän lukkari onnistui hienolla heitolla polttamaan etenijämme ja se sai pelinjohtajankin kirmaamaan pelialueelle tuulettamaan keväästä riemastuneen hiehon lailla. Tuomarit eivät tähän reagoineet. Mutta se tuli huomattua, että Lapuan Virkiä voittaa pelejä myös ilman Janette Lepistöä. Lopputulos 6 – 7

Leiripäivitys 7.

Leiripäivä 3. Toinen peli ja vastassa OuHu eli Oulaisten Huima. Tytöt lähtivät peliin täynnä taistelutahtoa, eikä sitä yhtään vähentänyt UPV:n F10-tyttöjen muodostama "läpykuja" ennen Kiilaan menoa. Osittain beach volley tyyppinen kenttä toi yllätyksiä, sillä pallo ei juurikaan pomppinut ja kun se pomppi, ei liikerata ollut ennustettavissa. OuHu paukutti ekalla vuorolla 4 juoksua, jonka tytöt omalla vuorollaan tasoittivat. Toisessa vuoroparissa Pohjois-Pohjanmaan tytöt pääsivät tilanteeseen 7 - 4. Lokki lähti kunnolla lentoon ja mahtavilla lyönneillä noustiin voittoon pelin päättyessä 7 - 12. Nähtiinpä yksi ajolähtökunnarikin. Voitoniloa lisäsi yleisön joukossa havaittu Niinisalosta iltalomalla ollut valmentaja Henna. Huima peli Huimaa vastaan.


Kummeli lauloi joskus: "Kun arvontalaulu raikaa, on arvonnan aika...". Lyöntijärjestys arvottiin aina ennen peliä.

Leiripäivitys 8.

Leiripäivä 4. Aamun eka peli ja vastassa oli Kirittäret. Kolmen vuoroparin peliksi muodostuneen jännän ottelun lopputuloksena Kirittäret hävisivät "Lokittarille" 12 – 8

Leiripäivitys 9.

Leiripäivä 4. Toinen peli. Vastassa tällä kertaa NiPe. Tytöt lähtivät peliin täynnä sisua ja se näkyi myös tuloksessa. Peli sisälsi hyviä suorituksia ja liekö syy äärettömän osaamisen lisäksi myös lounaalla nautittujen lihapullien lisäaineissa, lokki liiteli kotipesään 17 kertaa. Voitto kotiin tuloksella 2 – 17

Voiton jälkeen oli kiva olla "ekana" myös leiridiscossa. Tanssikavereita odotellen...

Leiripäivitys 10.

Leiripäivä 5. Viimeinen peli ohi ja pakkaus alkaa. Kotiin ei tarvitse lähteä "patti otsassa", sillä Pattijoen Urheilijat voitettiin 10 - 9. Hieno leiri takana hienon joukkueen kanssa. 9 peliä, 8 voittoa ja yksi yhden juoksun tappio. Mutta tärkeintä oli saada leireillä ja pelata. Leiritiedotus hiljenee, LokkiAirin lento Ulvilaan lähtee.

Hieno leiri ja hienoja tyttöjä. Hymyillä jaksetaan leirin loppuessakin

 

ALUESARJAN PELIT

 

Vierailu Loimaalla

Maanantaina 22.7 lähdimme F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peliin Loimaalle, jossa vastassa oli LP Juniorit. Kyseessä oli alkusarjan viimeinen ottelu. Peli päättyi Ulvilalaisvoittoisesti lukemiin 0 - 2 (5 - 28, 7 - 14). Pelistä jäi mieleen Loimaan tuomaritoiminta. Hienoa jämäkkää toimintaa hyvine vihellyksineen. Samoin vanhemmista koostuneet pesätuomarit olivat näyttöineen kuin suoraan oppikirjasta. Loimaasta saisi moni ottaa oppia.

 

Kotipeli raumlaissi vastta.

Torstain 18.7 saapus gaugasse gaupungi flika Ulvilaha. He tuliva semssest gyläst, misä ei jääkiekko osat ollengast pelat ja gesy sorssa va uiva ganalis. He saapuiva sinisse vaatte bäälläns ja välil he löivä pallo nimbal kovast ettei millä beräs ehtin. Mut se ei riittän, gon meidän tytöt löivät enemmän juoksuja ja polttivat etenijöitä pesille todella hyvin. Vierasjoukkue Fera F hävisi tällä kertaa. Ottelu päättyi 2 - 0 (15 - 9, 13 - 6)

 

Laitilan E-tytöt tulivat Ulvilaan

Maanantaina 15.7 pelisarjan alkulohkon kärjessä oleva LaJy E2 tuli tutustumaan Ulvilan Automaatio Areenan uuteen tekonurmeen. Vesisateessa pelattu ottelu päättyi vieraiden voittoon ja kolme pistettä lähti Laitilaan. Aiempaan otteluraporttiin F-tyttöjen sarjan Laitilapeliin viitaten, on tunnustettava, että nyt se kana oli lokkia vikkelämpi. 

Kyseessä oli alkusarjan viimeinen peli, UPV:n sijoittuessa viidenneksi kymmenellä pisteellään.

 

Lokit vastaan sudet

Keskiviikkona 10.7 lähdimme taas käymään Köyliön Lallinpesässä. Tällä kertaa vastassa olivat Pesäsudet E08. Eka jakso alkoi kotijoukkueen juoksujuhlalla ja päättyi heidän edukseen 12 - 4. Toisella jaksolla tytöt näyttivät, että Lokki on lintu, joka ei pelkää pahaa, eikä hyvää sutta. Tytöt pistivät kunnolla kampoihin ja löivät itsekin juoksuja. Ei kuitenkaan tarpeeksi ja jakso päättyi 10 - 9. Pesäsudet voittivat ottelun 2 - 0. 

Laitilan Jyskeen reissu Ulvilaan

Keskiviikkona 3.7 saapuivat F-tytöt Laitilasta pelaamaan F-tyttöjen Satakunnan aluesarjaa. Kananmunapitäjän tyttöjoukkue pelasi hyvin mutta kanan lento oli lyhyempi kuin lokin liito. Ulvilan tytöt voittivat 2 - 0

 

Sunnuntainen peli Hämeenkyrössä
 

Lokkitytöt Hämeenkyrön auringossa

 

Kesäkuun viimeinen sunnuntai ja kuukauden viimeinen peli. Vähän ennen puolta päivää ampaisimme Areenalta muutaman auton voimin kohti Hämeenkyröä. Klo 14 alkoi F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peli Räpsää vastaan. Ensimmäinen jakso sisälsi hienoja suorituksia molemmilta joukkueilta, eikä UPV:n kunnareiltakaan vältytty. Jakso päättyi lukemiin 8 – 12. Toisella jaksolla sama meno jatkui ja Lokkitytöt veivät jaksovoiton 9 -20. Peli päättyi siis 0 – 2 Ulvilan hyväksi.

Sää oli mitä mainioin, tunnelma pelissä oli todella viihtyisä ja Jämin Rahtipalvin makkara maistui. Mieleen jäi erityisesti Räpsän pelinjohdon tapa vetää peliä. Avoin ja rehellinen tyyli kantaa pitkälle, kun puhutaan junnupeleistä ja pelaajan kehittymisestä reiluksi pesäpalloilijaksi. Siitä Räpsälle 10 pistettä

 

Iltaretki Kankaanpäähän


Perjantaina 28.6 matka vei Kankaanpäähän, jossa tyttöjä odottivat Mailajunioreiden F-tytöt.
F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peli alkoi ulvilalaisvoittoisesti kunnareiden kera. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 9 -13.
Toisella jaksolla ulkopeli takkusi ja kotijoukkue oli parempi juoksuin 12-9. Superissa tytöt näyttivät, mistä ”lokki pissii” ja vuoro päättyi 5-6. Lopputulos siis 1 – 2 Ulvilan hyväksi.

 

Kokemäki palasi F-tyttöjen voimin Ulvilaan

Keskiviikkona 26.6 oli juhannusväsymys jäänyt kauas taakse ja tytöt ottivat KK-V:n F-tytöt vastaan pirtein mielin. Peli kulki heti alusta asti ja juoksuja taululle ropisi mukavasti. Ulkovuorossa tasaisesti kuultu "piip piip"-vihellys piti tytöt pelirytmissä ja kolmostilanteita ei vastustajalle paljoakaan annettu. Toki vierasjoukkueella oli hyviä onnistumisia ja muutenkin hyvää pelaamista.

Ensimmäinen jakso päättyi 16 - 1 ja toinen 17 - 3. UPV:n palkitut olivat Kerttu(Kerde Pesenpää) Ala-Hongisto ja Kiia Mäkinen

 

E-tyttöjen pelisarjaa kotikentällä


Maanantaina 24.6 vierailemaan saapui kovaa väkeä kolmenkymmenen kilometrin päästä. Eli KK-V:n E-tytöt tulivat ottamaan mittaa meistä. Ekalla jaksolla oli havaittavissa hieman juhannusväsymystä ja rämpimistä ja Kokemäki vei 5 - 9.

Toisella jaksolla peli alkoi kulkea tytöille ominaisella tavalla. Nähtiin "Kerde Pesenpään" lyömä kunnari ja paljon muitakin onnistumisia. Superissa sama meno jatkui ja päättyi Ovaskan Ainon kunnariin. KK-V lähti kotiin yksi piste repussaan. Ulvilaan niitä jäi kaksi. Palkittuja olivat Linda Rinne ja Aino Ovaska

 

E-tyttöjen pelisarjaa Köyliössä

Tiistaina 18.6 joukkue suuntasi Köyliöön kohtaamaan Köyliön Lallien E07-joukkueen. Vastassa oli siis pari vuotta vanhempia tyttöjä. 

Lallit veivät ensimmäisen jakson 15 - 8 ja peliä hämmensi syöttötuomarin tulkinnat syöttöliikkeestä. Toisella jaksolla Ulvila oli juoksun verran parempi ja supervuorossa oli sama tilanne. Peli päättyi 1 - 2 (15-8, 8-9, 5-6). Tämä osoitti taas kerran sen, että ikä on vain numero, eikä puoli metriä pituuseroa merkitse aina lopputuloksessa. 

Kotimatkalle oli taas kerran kiva lähteä. Vaikka Köyliössä aikoinaan saivat vierailulla olleen piispan hengiltä, ei heistä ollut F09-tyttöjen voittajaksi.

 

MANSE PP TULI HAKEMAAN REVANSSIA LEIRIPELISTÄ

Keskiviikkona 12.6 jatkui Ulvilassa F-tyttöjen Satakunnan aluesarja. Alueleiriltä tuttu tamperelaisjoukkue tuli testaamaan, että saisivatko he tällä kertaa voiton. 

Tytöt varmistivat ihan kunnolla, että emme me nyt sitä voittoa halua antaa. Peli päättyi 2 - 0 (26-5, 14-2). 

KESÄN ENSIMMÄINEN LEIRI TAKANA

Perjantaina 7.6 joukkue kokoontui aamuvarhaisella Ulvilan Automaatio Areenalle, josta lähdimme kahdella autolla ja yhdellä perävaunulla kohti Lapuaa, jossa pidettiin tämän vuoden G - ja F-ikäisten Etenee alueleiri. Majoituskouluna toimi Lapuan Yläkoulu. Samalla koululla oli ruokailut ja lähin kenttä oli 300 metrin päässä ja toiselle kentälle oli matkaa noin 3,5 km. 

Joukkue lähdössä kohti Lapuaa

Joukkue oli ilmoittautunut F-tyttöjen kilpasarjaan ja ensimmäinen peli alkoi klo 14.30. Vastassa oli Mailajunioreiden F-tytöt. Tasainen peli päättyi Ulvilan 8-7 voittoon.  Puolisen tuntia ennen seuraavaa peliä, alkoi Liuhtarin kentällä valtava vesisade ja ukkonen oli aivan kohdalla. Koko 4 kenttää kattava alue muuttui järveksi ja pelit keskeytettiin ja seuraavakin peli peruttiin. Lähdimme siis kaupan kautta koululle viettämään iltaa.

Lauantaiaamuna vastassa oli Fera, joka onnistui voittamaan tytöt 8-11. Päivä jatkui Piskon pesäpallostadionilla ja pääsimme pelaamaan tekonurmella Pesäkarhujen F09-joukkuetta vastaan. Rauman pelistä sisuuntuneet tytöt voittivat porilaiset lukemin 10-4.

Lauantain viimeisessä pelissä vastaan tuli Manse PP ja voiton hurmaan päässyt joukkue voitti tamperelaiset 13-2. Sunnuntaina pelattiin perjantaina peruuntunut ottelu Ilmajokea vastaan. Se päättyi 7-5 UPV:n hyväksi. Leirin saldo oli siis viisi peliä ja neljä voittoa.

Kotimatka alkoi ja ehdimme juuri Areenalle katsomaan, kun UPV:n edustusjoukkue voitti Simon Kirin. Hieno leiri hienon joukkueen kanssa. Kolmen päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia. Joukkueen tsemppariksi valitiin Senni Loven.

 

JOUKKUE PIIPAHTI POMARKKULAISIA MOIKKAAMASSA

Keskiviikkona 5.6 tuli asiaa Pomarkkuun. Syy vierailuun kaukaisessa, lähes metsässä sijaitsevassa pikkukunnassa oli F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan ottelu. Mäkäräiset ja muut sikäläiset lentävät eläimet kiusasivat kunnolla katsojia. Kotijoukkueen yleisön huitomisesta päätellen, nämä verenimijät olivat kaikkien kimpussa, eikä heitä oltu "palkattu" yksin vierasjoukkueen kimppuun.

Peli lähti ulvilalaisittain hyvin käyntiin ja eka jakso päättyikin 4 - 34. Toisella jaksolla PomPy sai yhdeksän juoksua UPV:n varmistettua voiton omalla yhdeksällätoista juoksullaan. Pikkulokkileidit löivät myös Pomarkun hiekkatekonurmella 5 kunnaria. Ottelu päättyi siis 0 - 2 (4 - 34, 9 - 19). Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Essi Väkiparta.

 

E-TYTTÖJEN PELISARJA JATKUI TAMPEREEN VIERAILULLA ULVILASSA

Maanantaina 3.6 pikkulokkileidien vieraaksi saapuivat Manse PP:n E-tytöt. Pientä jännitystä näkyi ilmassa, kun vastustaja koostui taas vanhemmista tytöistä. Ekalla jaksolla alkanut sade huuhteli kuitenkin jännityksen pois ja peli sujui hienosti. Peppiina Lettosuntin pamauttama ajolähtökunnari villitsi jopa muuten niin hillityn vanhempien katsojajoukon. Jaksovoitto näytti jo lähes varmalta mutta Mansen viimeinen lyöjä sai pallon kakkospuolelta läpi ja toi kaksi juoksua. Jakso päättyi tasalukemiin 9 - 9.

Toisella jaksolla ei vierasta auttanut mustamakkara eikä manserock. UPV sai ensimmäisellä vuorolla 4 juoksua, eikä vastustaja kolmella juoksullaan päässyt yli toisessakaan vuorossaan. Naperosääntöjen mukaisesti Ulvila tuli vielä lyömään tasoittavan vuoronsa saaden 2 juoksua lisää. Toinen jakso päättyi 6 - 3. Tytöt voittivat ottelun 1 - 0. Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Aino Ovaska.

Tyytyväinen joukkue voiton jälkeen. Manse PP kaadettu

 

KANKAANPÄÄLÄISET KÄVIVÄT KOULUKESKUKSEN KENTÄLLÄ

Maanantaina 27.5 Mailajunioreiden E-tyttöjoukkue saapui Ulvilaan pelaamaan E-tyttöjen pelisarjaa. Tytöt ottivat vierasjoukkueen vastaan rohkeasti ja näyttivät heti ekassa jaksossa, että vaikka tässä ollaankin pari vuotta nuorempia, osaataan mekin pesistä pelata. Jakso päättyikin UPV:n voittoon juoksuin 13 - 10. Toisessa jaksossa oli Kankaanpään vuoro olla parempi ja se päättyi lukemiin 6 - 9. Jaksolla nähtiin myös hieno, vierasjoukkueen lyömä neljä juoksua tuonut ajolähtökunnari. Supervuorossa Pohjois-Satakunta teki viisi juoksua ja lokkityttöjen 1 juoksu ei voittoon riittänyt. Mailajuniorit voittivat ottelun lopputuloksen ollessa 1 - 2. Ulvilan palkittuja olivat Essi Väkiparta ja Sara Halme.

 

JÄLLEEN PELIÄ PORISSA

Sunnuntaina 26.5 päästiin jälleen Poriin pelaamaan, tällä kertaa E-tyttöjen pelisarjaa. Nyt keliennustekin piti paikkansa ja alkulämmittelyn vesisateen jälkeen satoi vielä kolme kertaa. Ekan jakson ajan, tauon ajan ja vielä toisenkin jakson ajan. Niin sanotusta "hyvästä heinäpoudasta" ei ollut tietoakaan. Vastassa oli Pesäkarhujen F09-tytöt. Ikävästä ilmasta huolimatta Lokkitytöt uusivat aiemman F-sarjassa samasta joukkueesta saamansa voiton lukemin 0 - 1 (5 - 5, 5 - 6) Koska molemmat joukkueet olivat jo todella kylmissään, peli päätettin viimeisellä tasoittavalla vuorolla, yhteisellä sopimuksella UPV:n voittojuoksuun, vaikka Naperosääntöjen mukaan olisimme voineet vielä yrittää enemmänkin juoksuja. Palkittuja olivat Helmi Renfors ja Kerttu (Kerde) Ala-Hongisto.

 

KOTIAVAUS ULVILAN AUTOMAATIO AREENALLA

Lauantaina 25.5 päästiin pelaamaan Ulvilan upouudella hiekkatekonurmella, jolta löytyy nykään miesten ja naisten kenttien lisäksi juniorikenttä ja kaksi tenavakenttää. Vastassa tässä F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan pelissä oli UPV:n F10 tytöt. Vaikka kyseessä oli jälleen vuoden nuorempi joukkue, oli peli paljon tiukempaa, kuin Porissa kolme päivää aikaisemmin. Mukava peli mukavaa joukkuetta vastaan. Myös olosuhteet olivat paljon ennalta pelättyä paremmat. Netin ja television säätytön ennusteet lupasivat lähes sadan prosentin varmuudella sadetta oikein kolmen pisaran merkillä. Pelin ja lämmittelyn aikana ei taivaalta tullut mitään ja vasta kun tavaroita pakattiin pois, alkoi heikko tihkusade. Tätä ennen tytöt ehtivät voittaa 2 - 0 (10 - 6, 14 - 5). Palkittuja olivat Aino Ovaska ja Viivi Ojala.

 

VOITTO PORISSA

F-tyttöjen Satakunnan aluesarja jatkui Porissa Karhuhallin kentällä keskiviikkona 22.5. Vastassa olivat Pesäkarhujen F10-tytöt. Tapahtumarikas peli sisälsi monia "käänteitä" mutta pelin päätyttyä saivat UPV:n tytöt muodostaa voittorinkinsä. Pelin tulos oli 0 - 2 (8 - 24, 4 - 26). Voitto on aina hieno mutta tässäkin pitää ottaa huomioon, että vastustajajoukkue oli vuoden nuorempi.

 

VIERAILU MYNÄMÄELLÄ

Tyttöjen ensimmäinen E-tyttöjen pelisarjan peli pelattiin Mynämäellä maanantaina 20.5. Kun pelituomarin pilli vihelsi kolme kertaa ja joukkueet kokoontuivat kiilaan, lämpömittari näytti 26 astetta, vaikka kello oli jo 18.00. Ensimmäinen jakso päättyi lukemin 6 - 10 Ulvilan hyväksi. Tauolla alkoi viilentävä mutta lämmin heikko vesisade mutta se ei peliä haitannut. Toinen jakso oli edeltäjänsä tavoin tiukkaa taistelua ja tulos 6 - 3 tarkoitti supervuoroon menoa. Mynämäki vei vuoron juoksuin 3 - 2 ja ottelu päättyi tulokseen 2 - 1. Peli oli hyvää kaikin puolin ja lokkitytöt ottivat kotiinviemiseksi yhden pisteen. I-palkinnon sai Essi Väkiparta ja II-palkittu oli Helmi Renfors.

 

PELIKAUSI PYÖRÄHTI KÄYNTIIN

F-tyttöjen Satakunnan aluesarja käynnistyi Porissa 8.5, kun pelasimme Pesäkarhujen F09-tyttöjä vastaan. Tasaista peliä ennalta tuttua joukkuetta vastaan ja jännitystä loppuun asti. Tytöt voittivat  0 - 2 (3 - 5, 7 - 10). Palkinnot menivät Aino Ovaskalle ja Jenniina Hiukalle.

 

KEVÄTTURNAUS KOKEMÄELLÄ

Kevään ensimmäiset ulkopelit pelattiin sunnuntaina 28.4 Kokemäen kevätturnauksessa. Pitkäjärven liikunta-alueen tekonurmella nähtiin hienoja suorituksia talven saliharjoittelun jälkeen. Tytöt ottivat kolmesta pelistä kolme voittoa. Mukava päivä mukavan joukkueen kanssa.

 

 

JOUKKUEEN TILANNE MAALISKUUSSA 2019

 

Kesää, ulkoharkkoja ja pelikautta odotellessa

F09-tytöt ovat harjoitelleet talvella 2019 monipuolisesti. Lajiharkkojen lisäksi tytöt ovat käyneet Porissa Fittorilla ns. kehonhallintatreeneissä. Lajiharkatkin ovat olleet monipuolisia ja hyvän valmentajaryhmän ansiosta on pystytty keskittymään myös yksilösuorituksiin.

Vaikka harkkojen lopussa hiki valuu ja naama punoittaa, tytöt lähtevät kotiin hymyssä suin. Eli voidaan käyttää sanontaa: ”Hauskaa hyvässä seurassa.”

Keväällä on tiedossa turnauksia ja alkavaa kautta tytöt odottavat, kuin "hepo kesää".

Aluesarjojen ohjelmat saadaan sivuille huhtikuun puolenvälin jälkeen. F09-tytöt lähtevät F-tyttöjen Satakunnan aluesarjaan ja Läntisen alueen E-tyttöjen pelisarjaan.

Kentillä tavataan... Tulkaa kannustamaan ÄffäLokkileidit voittoon!

 

Muutamia kuvia harkoista:

ALUELEIRI PORISSA 15. - 17.6.2018

Etenee-alueleiri oli tänä vuonna Porissa. Intoa puhkuen joukkue lähti yhdeksän kilometrin matkalle kohti Satakunnan sydäntä eli Poria. Kumpi innosti enemmän, tulevat pelit vai itse leirielämä, sen saa jokainen päätellä itse.

Kun joukkue oli majoittunut Cygnaueksen koululle, oli edessä avajaiset Kirjurinluodon Lokki-lavalla, jossa lokin sijaan Viksu-varis oli lavalla. Lokkeja ei näkynyt kuin UP-V:n logossa.

Päivän ensimmäinen peli PomPy:ä vastaan voitettiin murskalukemin 11-3 mutta illalla Virkiän sininen oli parempi ja hävisimme niukasti 3-18. Lauantaina tytöt voittivat Ilmajoen lukemin 5-10 sekä Fera F2:n 23-8. Päivän viimeinen peli oli Fera F1:tä vastaan ja sen raumlaisse voittiva 6-9. Ilta huipentui Karhuhallilla leiridiskoon ja vaahtobileisiin. Tosin tyttöjen ainoa kosketus "vaahtoon" oli yhden pelaajan vaahtokarkit.

Sunnuntaina vastassa oli Köyliön Lallit, joille hävisimme 12-8

Leiri oli tytöille mahtava kokemus ja lisäsi ennestään Haapajärvellä heinäkuussa järjestettävän valtakunnallisen Naperoleirin odotusta. Sinne lähdetään sama leiri- ja taisteluhenki mielessä.

 

PESÄPALLOA JA PULKKAILUA TALVEN KESKELLÄ

HIIHTOLOMATURNAUKSESSA 21.2.2018

Porin Karhuhallissa

Ulkoilmaa raikastanut 20 asteen pakkanen ei haitannut, sillä porilaiset olivat lämmittäneet hallinsa. Tytöillä oli turnauksessa kolme peliä. Vastassa oli kaksi Pesäkarhujen joukkuetta sekä Feran F1 joukkue Raumalta. Voitontansseja ei tällä kertaa päästy tanssimaan mutta juoksuja ja onnistumisia tuli paljon.

Turnauksen jälkeen vietimme F-tyttöjen "laskiaisriehaa" Salomonkalliolla. Mukana pulkkailemassa ja makkaraa grillaamassa oli myös tyttöjen vanhemmat ja sisarukset. Kerrassaan mukava päivä liikunnan parissa.

 

Tällaisissa tunnelmissa Hiihtolomaturnauksessa. Pelinjohtajina Jussi
Väkiparta ja Henna Vaarne

 

PIENPESISHALLITURNAUS PELATTIIN TURUSSA 5.1.2018

​F-tyttöjen pesisvuosi lähti käyntiin loppiaisaattona Turun Impivaaran hallissa järjestetyssä Pienpesishalliturnauksessa. Mukaan pääsivät lähtemään Sara (lukkari), Nelly, Nelli, Kiisa, Ella, Linda, Helmi (lukkari), Laura, Essi ja Viivi. Vahvistukseksi saatiin UP-V:n F-pojista Luka, Eemil (lukkari) ja Tuomas (lukkari)

Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen ja molemmilla joukkueilla oli turnauksessa kolme peliä. Pelit pelattiin ns. pienpeleinä, eli 45 min. + tasoittava vuoro. Ulkokentällä pelaajia kierrätettiin aina kolmen lyöjän jälkeen. Oli hieno seurata joukkueiden peliä. Kaikki olivat mukana suurella innolla kaikissa kolmessa pelissä.

Turnauksen luonne oli opetuksellinen. Ei pelattu hampaat irvessä, vaan vastustajienkin pelinjohtajat neuvoivat pelaajia ja tuomarit selittivät poltetulle pelaajalle palon syyn. Tällainen turnaus oli todella tarpeellinen tässä vaiheessa ”pelikautta”.

Toinen F-joukkue voitti kaikki pelit: 20-7, 21-6 ja 14-9,5. Toinen joukkue voitti kaksi peliä lukemin 20-2 ja 27-3 häviten päivän viimeisen pelin 7-14

Tällä väellä F-joukkue oli mukana. Pelinjohtajina Henna Vaarne, Jussi Väkiparta ja Aki Heikkilä

Sinänsä voitoilla tai tappioilla ei ollut merkitystä. Yksi vastustajajoukkue pelasi ihka ensimmäisen pelinsä mutta olipa joukossa kokenut poikajoukkuekin, jonka tytöt turkulaisittain sanottuna : "pesivä simmottos et ei oikke ymmärräkkä." Tärkeintä kuitenkin oli asenne, joka UP-V:n F-joukkueella Turun turnauksessa oli kohdallaan arvosanalla 10+

Talviajan sisäharkat jatkuvat ja tästä tilanteesta on hieno lähteä kohti tulevaa pelikautta…..

Jussi Elo

 

Edellinen ottelu - C-tytöt

Seuraava ottelu - C-tytöt

Tulevat ottelut - C-tytöt

Kalenteri - C-tytöt

Kesäkuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
12
3456789
1018:001218:00141516
18:00181920212223
24252627282930

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu

Sarjataulukko - C-tytöt