X
VS

F09-tytöt

F09-tytöt

Joukkue

(C) Krista Kulmala

Kaudella 2019 F09-tytöt ovat 2009 ja 2010 syntyneitä. Uusia harrastajia otetaan mukaan.

 

Harjoitusajat: 1.5.2019 alkaen

Tiistai klo 18.00 - 19.30 Koulukeskus

Perjantai klo 18.00 - 19.30 Koulukeskus

 

Varusteet: Ulkoliikuntavaatteet, lenkkarit, piikkarit, kypärä. räpylä, maila ja vesipullo. 

 

Joukkueen toimihenkilöt

Joukkueenjohtaja: Jussi Elo 044 284 7953, jussi.elo(at)turvaelo.fi

Valmentajat:

Jussi Väkiparta, P. 044 786 8315
Henna Vaarne
Esko Randell
Verna Myllymaa
Maria Kekki

Rahastonhoitaja: Johanna Loven

Jos olet 2009 tai 2010 syntynyt tyttö ja sinua kiinnostaa pesäpallo, tule katsomaan harkkoja tai soita joukkueen vastuuhenkilöille. Kaikkia pääsevät kokeilemaan.

TULEVAT OTTELUT JA OTTELURAPORTIT

Laitilan Jyskeen reissu Ulvilaan

Keskiviikkona 3.7 saapuivat F-tytöt Laitilasta pelaamaan F-tyttöjen Satakunnan aluesarjaa. Kananmunapitäjän tyttöjoukkue pelasi hyvin mutta kanan lento oli lyhyempi kuin lokin liito. Ulvilan tytöt voittivat 2 - 0

Sunnuntainen peli Hämeenkyrössä
 

Lokkitytöt Hämeenkyrön auringossa

 

Kesäkuun viimeinen sunnuntai ja kuukauden viimeinen peli. Vähän ennen puolta päivää ampaisimme Areenalta muutaman auton voimin kohti Hämeenkyröä. Klo 14 alkoi F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peli Räpsää vastaan. Ensimmäinen jakso sisälsi hienoja suorituksia molemmilta joukkueilta, eikä UPV:n kunnareiltakaan vältytty. Jakso päättyi lukemiin 8 – 12. Toisella jaksolla sama meno jatkui ja Lokkitytöt veivät jaksovoiton 9 -20. Peli päättyi siis 0 – 2 Ulvilan hyväksi.

Sää oli mitä mainioin, tunnelma pelissä oli todella viihtyisä ja Jämin Rahtipalvin makkara maistui. Mieleen jäi erityisesti Räpsän pelinjohdon tapa vetää peliä. Avoin ja rehellinen tyyli kantaa pitkälle, kun puhutaan junnupeleistä ja pelaajan kehittymisestä reiluksi pesäpalloilijaksi. Siitä Räpsälle 10 pistettä

 

Iltaretki Kankaanpäähän


Perjantaina 28.6 matka vei Kankaanpäähän, jossa tyttöjä odottivat Mailajunioreiden F-tytöt.
F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peli alkoi ulvilalaisvoittoisesti kunnareiden kera. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 9 -13.
Toisella jaksolla ulkopeli takkusi ja kotijoukkue oli parempi juoksuin 12-9. Superissa tytöt näyttivät, mistä ”lokki pissii” ja vuoro päättyi 5-6. Lopputulos siis 1 – 2 Ulvilan hyväksi.

 

Kokemäki palasi F-tyttöjen voimin Ulvilaan

Keskiviikkona 26.6 oli juhannusväsymys jäänyt kauas taakse ja tytöt ottivat KK-V:n F-tytöt vastaan pirtein mielin. Peli kulki heti alusta asti ja juoksuja taululle ropisi mukavasti. Ulkovuorossa tasaisesti kuultu "piip piip"-vihellys piti tytöt pelirytmissä ja kolmostilanteita ei vastustajalle paljoakaan annettu. Toki vierasjoukkueella oli hyviä onnistumisia ja muutenkin hyvää pelaamista.

Ensimmäinen jakso päättyi 16 - 1 ja toinen 17 - 3. UPV:n palkitut olivat Kerttu(Kerde Pesenpää) Ala-Hongisto ja Kiia Mäkinen

 

E-tyttöjen pelisarjaa kotikentällä


Maanantaina 24.6 vierailemaan saapui kovaa väkeä kolmenkymmenen kilometrin päästä. Eli KK-V:n E-tytöt tulivat ottamaan mittaa meistä. Ekalla jaksolla oli havaittavissa hieman juhannusväsymystä ja rämpimistä ja Kokemäki vei 5 - 9.

Toisella jaksolla peli alkoi kulkea tytöille ominaisella tavalla. Nähtiin "Kerde Pesenpään" lyömä kunnari ja paljon muitakin onnistumisia. Superissa sama meno jatkui ja päättyi Ovaskan Ainon kunnariin. KK-V lähti kotiin yksi piste repussaan. Ulvilaan niitä jäi kaksi. Palkittuja olivat Linda Rinne ja Aino Ovaska

 

E-tyttöjen pelisarjaa Köyliössä

Tiistaina 18.6 joukkue suuntasi Köyliöön kohtaamaan Köyliön Lallien E07-joukkueen. Vastassa oli siis pari vuotta vanhempia tyttöjä. 

Lallit veivät ensimmäisen jakson 15 - 8 ja peliä hämmensi syöttötuomarin tulkinnat syöttöliikkeestä. Toisella jaksolla Ulvila oli juoksun verran parempi ja supervuorossa oli sama tilanne. Peli päättyi 1 - 2 (15-8, 8-9, 5-6). Tämä osoitti taas kerran sen, että ikä on vain numero, eikä puoli metriä pituuseroa merkitse aina lopputuloksessa. 

Kotimatkalle oli taas kerran kiva lähteä. Vaikka Köyliössä aikoinaan saivat vierailulla olleen piispan hengiltä, ei heistä ollut F09-tyttöjen voittajaksi.

 

MANSE PP TULI HAKEMAAN REVANSSIA LEIRIPELISTÄ

Keskiviikkona 12.6 jatkui Ulvilassa F-tyttöjen Satakunnan aluesarja. Alueleiriltä tuttu tamperelaisjoukkue tuli testaamaan, että saisivatko he tällä kertaa voiton. 

Tytöt varmistivat ihan kunnolla, että emme me nyt sitä voittoa halua antaa. Peli päättyi 2 - 0 (26-5, 14-2). 

KESÄN ENSIMMÄINEN LEIRI TAKANA

Perjantaina 7.6 joukkue kokoontui aamuvarhaisella Ulvilan Automaatio Areenalle, josta lähdimme kahdella autolla ja yhdellä perävaunulla kohti Lapuaa, jossa pidettiin tämän vuoden G - ja F-ikäisten Etenee alueleiri. Majoituskouluna toimi Lapuan Yläkoulu. Samalla koululla oli ruokailut ja lähin kenttä oli 300 metrin päässä ja toiselle kentälle oli matkaa noin 3,5 km. 

Joukkue lähdössä kohti Lapuaa

Joukkue oli ilmoittautunut F-tyttöjen kilpasarjaan ja ensimmäinen peli alkoi klo 14.30. Vastassa oli Mailajunioreiden F-tytöt. Tasainen peli päättyi Ulvilan 8-7 voittoon.  Puolisen tuntia ennen seuraavaa peliä, alkoi Liuhtarin kentällä valtava vesisade ja ukkonen oli aivan kohdalla. Koko 4 kenttää kattava alue muuttui järveksi ja pelit keskeytettiin ja seuraavakin peli peruttiin. Lähdimme siis kaupan kautta koululle viettämään iltaa.

Lauantaiaamuna vastassa oli Fera, joka onnistui voittamaan tytöt 8-11. Päivä jatkui Piskon pesäpallostadionilla ja pääsimme pelaamaan tekonurmella Pesäkarhujen F09-joukkuetta vastaan. Rauman pelistä sisuuntuneet tytöt voittivat porilaiset lukemin 10-4.

Lauantain viimeisessä pelissä vastaan tuli Manse PP ja voiton hurmaan päässyt joukkue voitti tamperelaiset 13-2. Sunnuntaina pelattiin perjantaina peruuntunut ottelu Ilmajokea vastaan. Se päättyi 7-5 UPV:n hyväksi. Leirin saldo oli siis viisi peliä ja neljä voittoa.

Kotimatka alkoi ja ehdimme juuri Areenalle katsomaan, kun UPV:n edustusjoukkue voitti Simon Kirin. Hieno leiri hienon joukkueen kanssa. Kolmen päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia. Joukkueen tsemppariksi valitiin Senni Loven.

 

JOUKKUE PIIPAHTI POMARKKULAISIA MOIKKAAMASSA

Keskiviikkona 5.6 tuli asiaa Pomarkkuun. Syy vierailuun kaukaisessa, lähes metsässä sijaitsevassa pikkukunnassa oli F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan ottelu. Mäkäräiset ja muut sikäläiset lentävät eläimet kiusasivat kunnolla katsojia. Kotijoukkueen yleisön huitomisesta päätellen, nämä verenimijät olivat kaikkien kimpussa, eikä heitä oltu "palkattu" yksin vierasjoukkueen kimppuun.

Peli lähti ulvilalaisittain hyvin käyntiin ja eka jakso päättyikin 4 - 34. Toisella jaksolla PomPy sai yhdeksän juoksua UPV:n varmistettua voiton omalla yhdeksällätoista juoksullaan. Pikkulokkileidit löivät myös Pomarkun hiekkatekonurmella 5 kunnaria. Ottelu päättyi siis 0 - 2 (4 - 34, 9 - 19). Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Essi Väkiparta.

 

E-TYTTÖJEN PELISARJA JATKUI TAMPEREEN VIERAILULLA ULVILASSA

Maanantaina 3.6 pikkulokkileidien vieraaksi saapuivat Manse PP:n E-tytöt. Pientä jännitystä näkyi ilmassa, kun vastustaja koostui taas vanhemmista tytöistä. Ekalla jaksolla alkanut sade huuhteli kuitenkin jännityksen pois ja peli sujui hienosti. Peppiina Lettosuntin pamauttama ajolähtökunnari villitsi jopa muuten niin hillityn vanhempien katsojajoukon. Jaksovoitto näytti jo lähes varmalta mutta Mansen viimeinen lyöjä sai pallon kakkospuolelta läpi ja toi kaksi juoksua. Jakso päättyi tasalukemiin 9 - 9.

Toisella jaksolla ei vierasta auttanut mustamakkara eikä manserock. UPV sai ensimmäisellä vuorolla 4 juoksua, eikä vastustaja kolmella juoksullaan päässyt yli toisessakaan vuorossaan. Naperosääntöjen mukaisesti Ulvila tuli vielä lyömään tasoittavan vuoronsa saaden 2 juoksua lisää. Toinen jakso päättyi 6 - 3. Tytöt voittivat ottelun 1 - 0. Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Aino Ovaska.

Tyytyväinen joukkue voiton jälkeen. Manse PP kaadettu

 

KANKAANPÄÄLÄISET KÄVIVÄT KOULUKESKUKSEN KENTÄLLÄ

Maanantaina 27.5 Mailajunioreiden E-tyttöjoukkue saapui Ulvilaan pelaamaan E-tyttöjen pelisarjaa. Tytöt ottivat vierasjoukkueen vastaan rohkeasti ja näyttivät heti ekassa jaksossa, että vaikka tässä ollaankin pari vuotta nuorempia, osaataan mekin pesistä pelata. Jakso päättyikin UPV:n voittoon juoksuin 13 - 10. Toisessa jaksossa oli Kankaanpään vuoro olla parempi ja se päättyi lukemiin 6 - 9. Jaksolla nähtiin myös hieno, vierasjoukkueen lyömä neljä juoksua tuonut ajolähtökunnari. Supervuorossa Pohjois-Satakunta teki viisi juoksua ja lokkityttöjen 1 juoksu ei voittoon riittänyt. Mailajuniorit voittivat ottelun lopputuloksen ollessa 1 - 2. Ulvilan palkittuja olivat Essi Väkiparta ja Sara Halme.

 

JÄLLEEN PELIÄ PORISSA

Sunnuntaina 26.5 päästiin jälleen Poriin pelaamaan, tällä kertaa E-tyttöjen pelisarjaa. Nyt keliennustekin piti paikkansa ja alkulämmittelyn vesisateen jälkeen satoi vielä kolme kertaa. Ekan jakson ajan, tauon ajan ja vielä toisenkin jakson ajan. Niin sanotusta "hyvästä heinäpoudasta" ei ollut tietoakaan. Vastassa oli Pesäkarhujen F09-tytöt. Ikävästä ilmasta huolimatta Lokkitytöt uusivat aiemman F-sarjassa samasta joukkueesta saamansa voiton lukemin 0 - 1 (5 - 5, 5 - 6) Koska molemmat joukkueet olivat jo todella kylmissään, peli päätettin viimeisellä tasoittavalla vuorolla, yhteisellä sopimuksella UPV:n voittojuoksuun, vaikka Naperosääntöjen mukaan olisimme voineet vielä yrittää enemmänkin juoksuja. Palkittuja olivat Helmi Renfors ja Kerttu (Kerde) Ala-Hongisto.

 

KOTIAVAUS ULVILAN AUTOMAATIO AREENALLA

Lauantaina 25.5 päästiin pelaamaan Ulvilan upouudella hiekkatekonurmella, jolta löytyy nykään miesten ja naisten kenttien lisäksi juniorikenttä ja kaksi tenavakenttää. Vastassa tässä F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan pelissä oli UPV:n F10 tytöt. Vaikka kyseessä oli jälleen vuoden nuorempi joukkue, oli peli paljon tiukempaa, kuin Porissa kolme päivää aikaisemmin. Mukava peli mukavaa joukkuetta vastaan. Myös olosuhteet olivat paljon ennalta pelättyä paremmat. Netin ja television säätytön ennusteet lupasivat lähes sadan prosentin varmuudella sadetta oikein kolmen pisaran merkillä. Pelin ja lämmittelyn aikana ei taivaalta tullut mitään ja vasta kun tavaroita pakattiin pois, alkoi heikko tihkusade. Tätä ennen tytöt ehtivät voittaa 2 - 0 (10 - 6, 14 - 5). Palkittuja olivat Aino Ovaska ja Viivi Ojala.

 

VOITTO PORISSA

F-tyttöjen Satakunnan aluesarja jatkui Porissa Karhuhallin kentällä keskiviikkona 22.5. Vastassa olivat Pesäkarhujen F10-tytöt. Tapahtumarikas peli sisälsi monia "käänteitä" mutta pelin päätyttyä saivat UPV:n tytöt muodostaa voittorinkinsä. Pelin tulos oli 0 - 2 (8 - 24, 4 - 26). Voitto on aina hieno mutta tässäkin pitää ottaa huomioon, että vastustajajoukkue oli vuoden nuorempi.

 

VIERAILU MYNÄMÄELLÄ

Tyttöjen ensimmäinen E-tyttöjen pelisarjan peli pelattiin Mynämäellä maanantaina 20.5. Kun pelituomarin pilli vihelsi kolme kertaa ja joukkueet kokoontuivat kiilaan, lämpömittari näytti 26 astetta, vaikka kello oli jo 18.00. Ensimmäinen jakso päättyi lukemin 6 - 10 Ulvilan hyväksi. Tauolla alkoi viilentävä mutta lämmin heikko vesisade mutta se ei peliä haitannut. Toinen jakso oli edeltäjänsä tavoin tiukkaa taistelua ja tulos 6 - 3 tarkoitti supervuoroon menoa. Mynämäki vei vuoron juoksuin 3 - 2 ja ottelu päättyi tulokseen 2 - 1. Peli oli hyvää kaikin puolin ja lokkitytöt ottivat kotiinviemiseksi yhden pisteen. I-palkinnon sai Essi Väkiparta ja II-palkittu oli Helmi Renfors.

 

PELIKAUSI PYÖRÄHTI KÄYNTIIN

F-tyttöjen Satakunnan aluesarja käynnistyi Porissa 8.5, kun pelasimme Pesäkarhujen F09-tyttöjä vastaan. Tasaista peliä ennalta tuttua joukkuetta vastaan ja jännitystä loppuun asti. Tytöt voittivat  0 - 2 (3 - 5, 7 - 10). Palkinnot menivät Aino Ovaskalle ja Jenniina Hiukalle.

 

KEVÄTTURNAUS KOKEMÄELLÄ

Kevään ensimmäiset ulkopelit pelattiin sunnuntaina 28.4 Kokemäen kevätturnauksessa. Pitkäjärven liikunta-alueen tekonurmella nähtiin hienoja suorituksia talven saliharjoittelun jälkeen. Tytöt ottivat kolmesta pelistä kolme voittoa. Mukava päivä mukavan joukkueen kanssa.

 

 

JOUKKUEEN TILANNE MAALISKUUSSA 2019

 

Kesää, ulkoharkkoja ja pelikautta odotellessa

F09-tytöt ovat harjoitelleet talvella 2019 monipuolisesti. Lajiharkkojen lisäksi tytöt ovat käyneet Porissa Fittorilla ns. kehonhallintatreeneissä. Lajiharkatkin ovat olleet monipuolisia ja hyvän valmentajaryhmän ansiosta on pystytty keskittymään myös yksilösuorituksiin.

Vaikka harkkojen lopussa hiki valuu ja naama punoittaa, tytöt lähtevät kotiin hymyssä suin. Eli voidaan käyttää sanontaa: ”Hauskaa hyvässä seurassa.”

Keväällä on tiedossa turnauksia ja alkavaa kautta tytöt odottavat, kuin "hepo kesää".

Aluesarjojen ohjelmat saadaan sivuille huhtikuun puolenvälin jälkeen. F09-tytöt lähtevät F-tyttöjen Satakunnan aluesarjaan ja Läntisen alueen E-tyttöjen pelisarjaan.

Kentillä tavataan... Tulkaa kannustamaan ÄffäLokkileidit voittoon!

 

Muutamia kuvia harkoista:

ALUELEIRI PORISSA 15. - 17.6.2018

Etenee-alueleiri oli tänä vuonna Porissa. Intoa puhkuen joukkue lähti yhdeksän kilometrin matkalle kohti Satakunnan sydäntä eli Poria. Kumpi innosti enemmän, tulevat pelit vai itse leirielämä, sen saa jokainen päätellä itse.

Kun joukkue oli majoittunut Cygnaueksen koululle, oli edessä avajaiset Kirjurinluodon Lokki-lavalla, jossa lokin sijaan Viksu-varis oli lavalla. Lokkeja ei näkynyt kuin UP-V:n logossa.

Päivän ensimmäinen peli PomPy:ä vastaan voitettiin murskalukemin 11-3 mutta illalla Virkiän sininen oli parempi ja hävisimme niukasti 3-18. Lauantaina tytöt voittivat Ilmajoen lukemin 5-10 sekä Fera F2:n 23-8. Päivän viimeinen peli oli Fera F1:tä vastaan ja sen raumlaisse voittiva 6-9. Ilta huipentui Karhuhallilla leiridiskoon ja vaahtobileisiin. Tosin tyttöjen ainoa kosketus "vaahtoon" oli yhden pelaajan vaahtokarkit.

Sunnuntaina vastassa oli Köyliön Lallit, joille hävisimme 12-8

Leiri oli tytöille mahtava kokemus ja lisäsi ennestään Haapajärvellä heinäkuussa järjestettävän valtakunnallisen Naperoleirin odotusta. Sinne lähdetään sama leiri- ja taisteluhenki mielessä.

 

PESÄPALLOA JA PULKKAILUA TALVEN KESKELLÄ

HIIHTOLOMATURNAUKSESSA 21.2.2018

Porin Karhuhallissa

Ulkoilmaa raikastanut 20 asteen pakkanen ei haitannut, sillä porilaiset olivat lämmittäneet hallinsa. Tytöillä oli turnauksessa kolme peliä. Vastassa oli kaksi Pesäkarhujen joukkuetta sekä Feran F1 joukkue Raumalta. Voitontansseja ei tällä kertaa päästy tanssimaan mutta juoksuja ja onnistumisia tuli paljon.

Turnauksen jälkeen vietimme F-tyttöjen "laskiaisriehaa" Salomonkalliolla. Mukana pulkkailemassa ja makkaraa grillaamassa oli myös tyttöjen vanhemmat ja sisarukset. Kerrassaan mukava päivä liikunnan parissa.

 

Tällaisissa tunnelmissa Hiihtolomaturnauksessa. Pelinjohtajina Jussi
Väkiparta ja Henna Vaarne

 

PIENPESISHALLITURNAUS PELATTIIN TURUSSA 5.1.2018

​F-tyttöjen pesisvuosi lähti käyntiin loppiaisaattona Turun Impivaaran hallissa järjestetyssä Pienpesishalliturnauksessa. Mukaan pääsivät lähtemään Sara (lukkari), Nelly, Nelli, Kiisa, Ella, Linda, Helmi (lukkari), Laura, Essi ja Viivi. Vahvistukseksi saatiin UP-V:n F-pojista Luka, Eemil (lukkari) ja Tuomas (lukkari)

Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen ja molemmilla joukkueilla oli turnauksessa kolme peliä. Pelit pelattiin ns. pienpeleinä, eli 45 min. + tasoittava vuoro. Ulkokentällä pelaajia kierrätettiin aina kolmen lyöjän jälkeen. Oli hieno seurata joukkueiden peliä. Kaikki olivat mukana suurella innolla kaikissa kolmessa pelissä.

Turnauksen luonne oli opetuksellinen. Ei pelattu hampaat irvessä, vaan vastustajienkin pelinjohtajat neuvoivat pelaajia ja tuomarit selittivät poltetulle pelaajalle palon syyn. Tällainen turnaus oli todella tarpeellinen tässä vaiheessa ”pelikautta”.

Toinen F-joukkue voitti kaikki pelit: 20-7, 21-6 ja 14-9,5. Toinen joukkue voitti kaksi peliä lukemin 20-2 ja 27-3 häviten päivän viimeisen pelin 7-14

Tällä väellä F-joukkue oli mukana. Pelinjohtajina Henna Vaarne, Jussi Väkiparta ja Aki Heikkilä

Sinänsä voitoilla tai tappioilla ei ollut merkitystä. Yksi vastustajajoukkue pelasi ihka ensimmäisen pelinsä mutta olipa joukossa kokenut poikajoukkuekin, jonka tytöt turkulaisittain sanottuna : "pesivä simmottos et ei oikke ymmärräkkä." Tärkeintä kuitenkin oli asenne, joka UP-V:n F-joukkueella Turun turnauksessa oli kohdallaan arvosanalla 10+

Talviajan sisäharkat jatkuvat ja tästä tilanteesta on hieno lähteä kohti tulevaa pelikautta…..

Jussi Elo

 

Edellinen ottelu - F09-tytöt

Seuraava ottelu - F09-tytöt

Tulevat ottelut - F09-tytöt

Kalenteri - F09-tytöt

Heinäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
122 - 04567
890 - 211121314
18:0016172 - 0192021
18:00232425262728
293031

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu