X
VS

E-tytöt

E-tytöt

Joukkue

(C) Krista Kulmala

Harjoitusajat kesäkausi 2020

Ti klo 18.00 . 19.30  Koulukeskus

Ke klo 18.00 - 19.30 Koulukeskus (toukokuun ajan)

To klo 18.00 - 19.30 Koulukeskus (kesäkuun alusta alkaen)

Su klo 18.00 - 19.30 Ulvilan Automaatio Areena

Koronavirusepidemian aikana harjoituksissa noudatetaan tarkkoja sääntöjä. Pukukopit ja wc-tilat eivät ole käytössä. Lähikontakteja vältetään ja käsihygieniasta huolehditaan. Jokainen käyttää omia varusteitaan. Toukokuun ajan harjoitukset tapahtuvat max. 10 henkilön pienryhmissä.

 

Joukkueen toimihenkilöt

Joukkueenjohtaja: Jussi Elo 044 284 7953, jussi.elo(at)lepi.fi

Valmentajat:

Jussi Väkiparta, P. 044 786 8315
Henna Vaarne
Esko Randell
Verna Myllymaa
Maria Kekki

Rahastonhoitaja: Johanna Loven

Jos olet 2008 - 2009 syntynyt tyttö ja sinua kiinnostaa pesäpallo, tule katsomaan harkkoja tai soita joukkueen vastuuhenkilöille. Kaikkia pääsevät kokeilemaan.

 

KUVIA JA TARINOITA MATKAN VARRELTA

VUODEN JOUKKUE 2019

Päättäjäisissä tytöt ja toimijat pokkasivat UPV:n "vuoden joukkue"-palkinnon. Lisäksi joukkue palkittiin menestyksestä kaudella 2019 (Kuvassa vasemmalta: Jussi Väkiparta, Jussi Elo, "Eko" Randell, Verna Myllymaa, "Kekki", Kiia Mäkinen, Jenniina Hiukka, Peppiina Lettosunti, Sara Halme, Linda RInne, Helmi Renfors, Essi Väkiparta, Viivi Ojala, Nelly Elo, Netta Elo(E-pelit), Aino Ovaska. Kuvasta puuttuvat: Kerttu Ala-Hongisto, Senni Loven ja Laura Heinonen)

 

PELIKAUSI ON PÄÄTTYNYT JA "ALUESARJAMESTARIT" KIITTÄVÄT YLEISÖÄ JA KAIKKIA TUKIJOITAAN KOKO KAUDESTA!

 

ALUESARJAN JATKOPELIT

 

”Aluesarjamestaruus” varmistui Laitilassa.

F09-tyttöjen kausi päättyi voittoon ja epäviralliseen aluesarjamestaruuteen Laitilassa 11.9.2019. Kauden viimeiseen peliin lähdettiin sateeseen varautuneena ja matkalla satoikin kaatamalla. Hieman ennen Laitilaa sade taukosi ja peli päästiin aloittamaan kuivassa kelissä. Kuivaa oli pelaaminenkin ja ensimmäinen jakso päättyi Laitilalle 10 – 3. Tytöistä tuntui oudolta, kun tässä ikäluokassa oudolla tavalla vastustajan pelinjohtaja hurrasi ja tuuletti heidän epäonnistumisilleen. Tästä sisuuntuneena lokkitytöt alkoivat pelata omalla tasollaan ja toinen jakso päättyikin lukemiin 1 – 6. Sama meno jatkui supervuoroparissa, eikä Jyskeellä ollut enää paljon sanottavaa. Vuoropari päättyi tulokseen 2 – 6 eli UPV voitti ottelun 1 – 2.

Samalla siis varmistui epävirallinen aluesarjamestaruus, vaikka F-ikäisissä ei vielä sijoituksia lasketa. Tytöt voittivat kaikki alku- ja loppusarjan pelit, häviten kauden aikana ainoastaan kaksi jaksoa.

 

Rauman visiitti Ulvilan Automaatio Areenalla

Suomen neljänneksi tai viidenneksi vanhemmasta kaupungista lähteistä riippuen saapui F-tyttöjoukkue Ulvilan Automaatio Areenalle haastamaan Suomen toiseksi vanhemman kaupungin, eli Ulvilan kirjoilla olevan UPV:n F09-tytöt.  Kyseessä oli F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan loppusarjan peli UPV – Fera. Ulvila voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla saaden kuusi juoksua. Raumalaisse saiva tasottaval kaks. Toine vuoropari päättys Ulvila eduks 7 -2, joten eka jakso meni Ulvilalle lukemin 13 – 4.

Toisel jaksol Fera sai saman verran juoksuja, kuin ekalla jaksollakin. Ulvila pisti paremmaksi ja sai aikaiseksi 11 juoksua. Peli päättyi siis Ulvilan eduksi 2 – 0 (13 – 4, 11 – 4). Hyviä suorituksia nähtiin molemmin puolin mutta tällä kertaa raumalaisse saiva heidän ganalis uivil sorssil kertto, et ulvilalaisse loki oliva paremppi.

 

Vieraspeli Ulvilassa

Lähdimme kauas Ulvilaan UPV:n F10-tyttöjen vieraaksi. Apulannan ”ennustus” ei toteutunut. Laulussa laulettiin, että: ”Lokki, lokin päällä lokki, toisistansa nokki, joka repaleen.” UPV:n lokkilogoa ylpeänä kantavat joukkueet eivät toisiansa nokkineet, vaan pelasivat hienon pelin. Tällä kertaa kokemus vei voiton ja F09 voitti F10:n lukemin 2 – 0 (14 – 3, 9 -4). Peli oli hieno spektaakkeli kahden saman seuran joukkueen välillä. Peli-ilta huipentui hienoon yhteiskuvaan.

"Lokki, lokin päällä lokki, lokin lokin lokki......" F09-tytöt ja F10-tytöt sulassa sovussa pelin jälkeen

 

Sadekelipeli Köyliössä

Maanantaina 2.9.2019 otteluohjelma vei joukkueen Köyliöön, jossa pelattiin syksyn viimeinen E-tyttöjen pelisarjan peli. Sää oli lämmin mutta kostea, vettä satoi siinä määrin, että Formula 1 -kisoissa olisi jo vaihdettu sadekelin renkaat. Yleisökin kaivoi sateenvarjot esille.

Sunnuntain tappiosta osittain sisuuntunut joukkue sai ulkopelin kuntoon ja kentällä nähtiinkin hienoja suorituksia. Lyöntipeli oli kuitenkin hukassa eikä sisäpeli paljon hurraa-huutoja ansainnut. Köyliön E07-tytöt olivat parempia ja veivät voiton 2 - 0 (5 -1, 8 - 4)

E-ikäisten sarja on siis tältä syksyltä ohi. Joukkue lähti ikäistään vanhempien joukkoon hakemaan pelikokemusta ja sitä tuo sarja sille toi. F-tyttöjen Satakunnan aluesarja vielä jatkuu

UUPEEVEE - AAPEEVEE

Sunnuntaina 1.9.2019 tytöt saivat vieraita Alavudelta, kun APV eli Alavuden Peli-Veikot tulivat Ulvilaan pelaamaan E-tyttöjen pelisarjan keskimmäisen loppusarjan peliä. Peli alkoi ja peli päättyi. Lopputulos oli 0 - 1 (6 - 8, 6 - 6)

Välillä on päiviä, jolloin suulainkin suu sulkeutuu. Välillä on päiviä, kun ei ole mitään sanottavaa. Tämä peli ja tämä päivä oli sellainen. Nyt mentiin aakkosjärjestyksessä ja A voitti U:n

Kovaa väkeä Kokemäeltä kävi kyläilemässä

Tytöt vastaanottivat KK-V:n E-tytöt Ulvilan Automaatio Areenalla tiistaina 27.9.2019. Peli alkoi hyvåsså hengessä tuttua joukkuetta vastaan. Ulvila voitti ensimmäisen jakson 16 – 9. Toinen jakso oli jännempi ja se päättyikin 11 – 10. Pelin aikana nähtiin hyviä suorituksia molemmilla joukkueilla. Hieno peli.

 

Pohjanmaan reissu

UPV F09-tytöt goes to Pohjanmaa starttasi Ulvilan Automaatio Areenalta lauantaina 24.8 klo 10. Ajoneuvojen GPS:t ohjelmoitiin Jalasjärven Juustoportille, jossa nautittu lounas antoi tarvittavan energian ensimmäiseen peliin. Seinäjoen Joupin kentällä tytöt kohtasivat SMJ:n E-tytöt Valkoiset. Ensimmäinen jakso oli ulvilalaisvoittoinen ja se päättyi lukemiin 7 – 10. Toisella jaksolla oli pientä lipsumista ja Pohjanmaa voitti 11 – 8. Jakso sisälsi kylläkin yhden Lokkikunnarin Sara Halmeen lyömänä.
Superiin lähdettiin SMJ:n aloittavalla ja Joupin hiekkatekonurmella nähtiin 4 lyötyä juoksua. Superin tasoittavalla toisen jakson tappiosta sisuuntuneet Ulvilan tytöt saivat 6 juoksua, joten ottelu päättyi 1 – 2 UPV:n eduksi.
Seinäjoen yäelämään tutustuttiin Rosson keittiön herkkuja nauttien ja yö meni leppoisasti Seinäjoen leirintäalueen mökeissä.

Voitonjuhlat Rossossa

 

Aamulla suunnattiin kohti Vähäkyröä, jossa peli alkoi klo 13. Vastassa oli Vähänkyrön Viestin E-tytöt.
Ensimmäinen jakso sisälsi puolin ja toisin hyviä suorituksia ja se päättyi lukemiin 10 – 9. Tästä oltiin montaa mieltä, sillä ottelun kirjurin merkinnöistä poiketen, ulvilalaisyleisö laski juoksujen määrät tuomarin näyttöjen mukaisesti kymmeneksi. Mutta ”Mikä kirjoitettu on, se niin on.” Ja se siitä.
Toinen jakso sisälsi omia virheitä ja palot täyttyivät ehkä liian aikaisin. Lisäksi etenijöitämme sekoitti laittoman lyönnin seurauksena tulleet vääränlaiset ”piip piip”-vihellykset, jotka sekoitettiin paloihin.
Toinen jakso päättyi lukemiin 6 – 3 ja VäVi oli siis tänään parempi.
Kuitenkin hyvä viikonloppu takana, ottaen huomioon, että joukkue on F-joukkue E-tyttöjen pelisarjassa. Yksi voitto ja yksi tappio.

Hyvin nukutun yön jälkeen

 

Kankaapääläisten retki Ulvilaan

Tiistaina 20.8 jatkui F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan jatkosarja Ulvilassa. Koulukeskuksen kentälle saapui tyttöjen haastajaksi alkusarjasta ja alueleiriltä tuttu MJ F Oranssi. Kyseessä siis Mailajuniorit ja he tulivat tänne sivistyksen kehtoon kaukaisesta Kankaanpään kaupungista korpimetsien keskeltä.

Ulvila voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla, joka poiki tytöille 5 juoksua. Toiseen vuoropariin lähdettiin 5 – 1 tilanteesta ja juoksuja kertyi lyömällä 4 ja vapaalla 1 eli lokki liiteli 10 – 1 johtoasemaan.  Tasoittavalla vuorollaan MJ onnistui kotiuttamaan yhden kerran. Ensimmäinen jakso päättyi siis lukemiin 10 – 2.

Vaikka peli alkoi puoli tuntia totuttua aikaisemmin, ei minkäänlaista ”jet lag” -ilmiötä ollut havaittavissa.

MJ:n lyönnit riittivät tuomaan 4 juoksijaa kotipesään palloa nopeammin ja yksi sinne pääsi vapaataipaleen turvin. Tasoittavalla vuorollan UPV kiri kuuteen juoksuun, joista osa kaksi tuli vapaalla ja yksi harhaheiton turvin. Tilanne meni siis jännäksi ja toisella vuoroparilla kankaanpääläiset saivat lyötyä 4 juoksua.

Viimeiselle tasoittavalle vuorolle lähdettiin siis 6 – 9 tilanteesta. Kahdeksan lyötyä ja kolme vapaalla tuotua juoksua päätti toisen jakson lukemiin 17 – 9. Vuoro sisälsi myös lukkarina peliä pyörittäneen Helmi Renforsin lyömän ajolähtökunnarin. Lokkitytöt ottivat jälleen 2 – 0 voiton.

Kankaanpää lähti kotimatkalle ilman pisteitä. Sanotaan kuitenkin, että kaikki hyvä ja positiivinen kehitys on sielläpäin Kauko Juhantalon ansiota. Näemmekö hänet ensi vuonna ikämiesvalmentajiin tottuneen joukkueen pelinjohdossa, sitä jäämme pelonsekaisin tuntein odottamaan.

 

Vierailu Porissa

Keskiviikkona 14.8 pelattiin Porissa F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan ensimmäinen jatkopeli. Kotijoukkueena meitä vastassa oli Pesäkarhut F09-tytöt. Peli pelattiin melko kylmässä tuulessa ja pientä sateen alkuakin oli ilmassa.

Peli alkoi ulvilalaisittain melko uneliaasti mutta ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin lukemiin 8 – 12. Kotipesän takana ollut jonkinlainen ilmastointiputkihässäkkä piilotti hyvin harhaheitolla sinne eksyneen pallon ja tästä kärsivät molemmat joukkueet.

Toinen jakso sisälsi kaksi tärkeää koppia ja se päättyi juoksuin 5 – 8. Tästä voimme todeta, että vaikka karhu murisee, niin lokki jaksaa lentää korkeammalle. Peli päättyi 0 – 2 ja UPV otti voiton naapureistaan.

Peli sisälsi puolin ja toisin hyviä suorituksia. Kaiken kaikkiaan hyvähenkinen ja tasaväkinen reilu peli.

 

NAPEROLEIRI 2019

(Kuvat J. Elo ja Naperoleirin 2019 viralliset valokuvaajat, osa kuvista pesisleirit.kuvat.fi -sivustolta)

Leiripäivitys 1.

LokkiAirin lento Kankaanpäähän on laskeutunut ja valtakunnallinen Naperoleiri voi alkaa. Kohta peli Feraa vastaan.

Leiripäivitys 2.

Ensimmäinen leiripeli takana. Nyt voimme lähteä avajaistapahtumaan "rinta rottingilla". Rökitimme raumalaiset kunnolla. Peli Feraa vastaan päättyi murskavoittoon 11 – 10

Leiripäivitys 3.

Leiripäivä nro. 2. Hyvin nukutun yön jälkeen pieni lenkki pihalla raikkaassa 12 asteen lämmössä. Aamupuurot vatsaan, punaiset maalit naamaan ja nokka kohti kenttää sekä ensimmäistä peliä. Vastassa Pesäysit. Heitä oli 11 mutta vain yksi pelasi numerolla 9. Mistä sitten monikkomuotoinen nimi, sitä ei tiedossa ollut. Tänään pelisuoritus oli Lokkitytöillä hieman eilistä räväkämpi ja voitto saatiin eilistä voittoa isommalla juoksuerolla. Peli päättyi 7 - 3.

"Kerde Pesempää" juoksemassa kotiin

 

Leiripäivitys 4.

Leiripäivä 2. toinen peli. Vastassa oli JoMa/KiPa yhdistelmäjoukkue. Auringonpaisteinen peli pelattiin hiekkatekonurmella ja molemmin puolin nähtiin hyviä suorituksia. Vastustajaa ei kuitenkaan auttanut Ilosaarirock eikä Joensuun Elli ja Kiteen pontikka ei Naperoleirillä tullut kysymykseenkään. Lokit veivät voiton 12 – 3

Leiripäivitys 5.

Leiripäivä 2. Kolmas peli. Vapaataipalia enemmän kuin lyötyjä. Ei muuta sanottavaa. Äffälokkileidit voittivat Ruoveden Pirkat lukemin 16 – 5

Leiripäivitys 6.

Leiripäivä 3. Eka peli ja vastassa Virkiä. Myös joukkueemme kummipelaaja, UPV:n edustusjoukkueen karvainen kakkoskoppari Erno Kulmala oli katsomassa peliä. Muutamia omia virheitä ja kaksi kyseenalaista tilannetta. Virkiän lukkari onnistui hienolla heitolla polttamaan etenijämme ja se sai pelinjohtajankin kirmaamaan pelialueelle tuulettamaan keväästä riemastuneen hiehon lailla. Tuomarit eivät tähän reagoineet. Mutta se tuli huomattua, että Lapuan Virkiä voittaa pelejä myös ilman Janette Lepistöä. Lopputulos 6 – 7

Leiripäivitys 7.

Leiripäivä 3. Toinen peli ja vastassa OuHu eli Oulaisten Huima. Tytöt lähtivät peliin täynnä taistelutahtoa, eikä sitä yhtään vähentänyt UPV:n F10-tyttöjen muodostama "läpykuja" ennen Kiilaan menoa. Osittain beach volley tyyppinen kenttä toi yllätyksiä, sillä pallo ei juurikaan pomppinut ja kun se pomppi, ei liikerata ollut ennustettavissa. OuHu paukutti ekalla vuorolla 4 juoksua, jonka tytöt omalla vuorollaan tasoittivat. Toisessa vuoroparissa Pohjois-Pohjanmaan tytöt pääsivät tilanteeseen 7 - 4. Lokki lähti kunnolla lentoon ja mahtavilla lyönneillä noustiin voittoon pelin päättyessä 7 - 12. Nähtiinpä yksi ajolähtökunnarikin. Voitoniloa lisäsi yleisön joukossa havaittu Niinisalosta iltalomalla ollut valmentaja Henna. Huima peli Huimaa vastaan.


Kummeli lauloi joskus: "Kun arvontalaulu raikaa, on arvonnan aika...". Lyöntijärjestys arvottiin aina ennen peliä.

Leiripäivitys 8.

Leiripäivä 4. Aamun eka peli ja vastassa oli Kirittäret. Kolmen vuoroparin peliksi muodostuneen jännän ottelun lopputuloksena Kirittäret hävisivät "Lokittarille" 12 – 8

Leiripäivitys 9.

Leiripäivä 4. Toinen peli. Vastassa tällä kertaa NiPe. Tytöt lähtivät peliin täynnä sisua ja se näkyi myös tuloksessa. Peli sisälsi hyviä suorituksia ja liekö syy äärettömän osaamisen lisäksi myös lounaalla nautittujen lihapullien lisäaineissa, lokki liiteli kotipesään 17 kertaa. Voitto kotiin tuloksella 2 – 17

Voiton jälkeen oli kiva olla "ekana" myös leiridiscossa. Tanssikavereita odotellen...

Leiripäivitys 10.

Leiripäivä 5. Viimeinen peli ohi ja pakkaus alkaa. Kotiin ei tarvitse lähteä "patti otsassa", sillä Pattijoen Urheilijat voitettiin 10 - 9. Hieno leiri takana hienon joukkueen kanssa. 9 peliä, 8 voittoa ja yksi yhden juoksun tappio. Mutta tärkeintä oli saada leireillä ja pelata. Leiritiedotus hiljenee, LokkiAirin lento Ulvilaan lähtee.

Hieno leiri ja hienoja tyttöjä. Hymyillä jaksetaan leirin loppuessakin

 

ALUESARJAN PELIT

 

Vierailu Loimaalla

Maanantaina 22.7 lähdimme F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peliin Loimaalle, jossa vastassa oli LP Juniorit. Kyseessä oli alkusarjan viimeinen ottelu. Peli päättyi Ulvilalaisvoittoisesti lukemiin 0 - 2 (5 - 28, 7 - 14). Pelistä jäi mieleen Loimaan tuomaritoiminta. Hienoa jämäkkää toimintaa hyvine vihellyksineen. Samoin vanhemmista koostuneet pesätuomarit olivat näyttöineen kuin suoraan oppikirjasta. Loimaasta saisi moni ottaa oppia.

 

Kotipeli raumlaissi vastta.

Torstain 18.7 saapus gaugasse gaupungi flika Ulvilaha. He tuliva semssest gyläst, misä ei jääkiekko osat ollengast pelat ja gesy sorssa va uiva ganalis. He saapuiva sinisse vaatte bäälläns ja välil he löivä pallo nimbal kovast ettei millä beräs ehtin. Mut se ei riittän, gon meidän tytöt löivät enemmän juoksuja ja polttivat etenijöitä pesille todella hyvin. Vierasjoukkue Fera F hävisi tällä kertaa. Ottelu päättyi 2 - 0 (15 - 9, 13 - 6)

 

Laitilan E-tytöt tulivat Ulvilaan

Maanantaina 15.7 pelisarjan alkulohkon kärjessä oleva LaJy E2 tuli tutustumaan Ulvilan Automaatio Areenan uuteen tekonurmeen. Vesisateessa pelattu ottelu päättyi vieraiden voittoon ja kolme pistettä lähti Laitilaan. Aiempaan otteluraporttiin F-tyttöjen sarjan Laitilapeliin viitaten, on tunnustettava, että nyt se kana oli lokkia vikkelämpi. 

Kyseessä oli alkusarjan viimeinen peli, UPV:n sijoittuessa viidenneksi kymmenellä pisteellään.

 

Lokit vastaan sudet

Keskiviikkona 10.7 lähdimme taas käymään Köyliön Lallinpesässä. Tällä kertaa vastassa olivat Pesäsudet E08. Eka jakso alkoi kotijoukkueen juoksujuhlalla ja päättyi heidän edukseen 12 - 4. Toisella jaksolla tytöt näyttivät, että Lokki on lintu, joka ei pelkää pahaa, eikä hyvää sutta. Tytöt pistivät kunnolla kampoihin ja löivät itsekin juoksuja. Ei kuitenkaan tarpeeksi ja jakso päättyi 10 - 9. Pesäsudet voittivat ottelun 2 - 0. 

Laitilan Jyskeen reissu Ulvilaan

Keskiviikkona 3.7 saapuivat F-tytöt Laitilasta pelaamaan F-tyttöjen Satakunnan aluesarjaa. Kananmunapitäjän tyttöjoukkue pelasi hyvin mutta kanan lento oli lyhyempi kuin lokin liito. Ulvilan tytöt voittivat 2 - 0

 

Sunnuntainen peli Hämeenkyrössä
 

Lokkitytöt Hämeenkyrön auringossa

 

Kesäkuun viimeinen sunnuntai ja kuukauden viimeinen peli. Vähän ennen puolta päivää ampaisimme Areenalta muutaman auton voimin kohti Hämeenkyröä. Klo 14 alkoi F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peli Räpsää vastaan. Ensimmäinen jakso sisälsi hienoja suorituksia molemmilta joukkueilta, eikä UPV:n kunnareiltakaan vältytty. Jakso päättyi lukemiin 8 – 12. Toisella jaksolla sama meno jatkui ja Lokkitytöt veivät jaksovoiton 9 -20. Peli päättyi siis 0 – 2 Ulvilan hyväksi.

Sää oli mitä mainioin, tunnelma pelissä oli todella viihtyisä ja Jämin Rahtipalvin makkara maistui. Mieleen jäi erityisesti Räpsän pelinjohdon tapa vetää peliä. Avoin ja rehellinen tyyli kantaa pitkälle, kun puhutaan junnupeleistä ja pelaajan kehittymisestä reiluksi pesäpalloilijaksi. Siitä Räpsälle 10 pistettä

 

Iltaretki Kankaanpäähän


Perjantaina 28.6 matka vei Kankaanpäähän, jossa tyttöjä odottivat Mailajunioreiden F-tytöt.
F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan peli alkoi ulvilalaisvoittoisesti kunnareiden kera. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 9 -13.
Toisella jaksolla ulkopeli takkusi ja kotijoukkue oli parempi juoksuin 12-9. Superissa tytöt näyttivät, mistä ”lokki pissii” ja vuoro päättyi 5-6. Lopputulos siis 1 – 2 Ulvilan hyväksi.

 

Kokemäki palasi F-tyttöjen voimin Ulvilaan

Keskiviikkona 26.6 oli juhannusväsymys jäänyt kauas taakse ja tytöt ottivat KK-V:n F-tytöt vastaan pirtein mielin. Peli kulki heti alusta asti ja juoksuja taululle ropisi mukavasti. Ulkovuorossa tasaisesti kuultu "piip piip"-vihellys piti tytöt pelirytmissä ja kolmostilanteita ei vastustajalle paljoakaan annettu. Toki vierasjoukkueella oli hyviä onnistumisia ja muutenkin hyvää pelaamista.

Ensimmäinen jakso päättyi 16 - 1 ja toinen 17 - 3. UPV:n palkitut olivat Kerttu(Kerde Pesenpää) Ala-Hongisto ja Kiia Mäkinen

 

E-tyttöjen pelisarjaa kotikentällä


Maanantaina 24.6 vierailemaan saapui kovaa väkeä kolmenkymmenen kilometrin päästä. Eli KK-V:n E-tytöt tulivat ottamaan mittaa meistä. Ekalla jaksolla oli havaittavissa hieman juhannusväsymystä ja rämpimistä ja Kokemäki vei 5 - 9.

Toisella jaksolla peli alkoi kulkea tytöille ominaisella tavalla. Nähtiin "Kerde Pesenpään" lyömä kunnari ja paljon muitakin onnistumisia. Superissa sama meno jatkui ja päättyi Ovaskan Ainon kunnariin. KK-V lähti kotiin yksi piste repussaan. Ulvilaan niitä jäi kaksi. Palkittuja olivat Linda Rinne ja Aino Ovaska

 

E-tyttöjen pelisarjaa Köyliössä

Tiistaina 18.6 joukkue suuntasi Köyliöön kohtaamaan Köyliön Lallien E07-joukkueen. Vastassa oli siis pari vuotta vanhempia tyttöjä. 

Lallit veivät ensimmäisen jakson 15 - 8 ja peliä hämmensi syöttötuomarin tulkinnat syöttöliikkeestä. Toisella jaksolla Ulvila oli juoksun verran parempi ja supervuorossa oli sama tilanne. Peli päättyi 1 - 2 (15-8, 8-9, 5-6). Tämä osoitti taas kerran sen, että ikä on vain numero, eikä puoli metriä pituuseroa merkitse aina lopputuloksessa. 

Kotimatkalle oli taas kerran kiva lähteä. Vaikka Köyliössä aikoinaan saivat vierailulla olleen piispan hengiltä, ei heistä ollut F09-tyttöjen voittajaksi.

 

MANSE PP TULI HAKEMAAN REVANSSIA LEIRIPELISTÄ

Keskiviikkona 12.6 jatkui Ulvilassa F-tyttöjen Satakunnan aluesarja. Alueleiriltä tuttu tamperelaisjoukkue tuli testaamaan, että saisivatko he tällä kertaa voiton. 

Tytöt varmistivat ihan kunnolla, että emme me nyt sitä voittoa halua antaa. Peli päättyi 2 - 0 (26-5, 14-2). 

KESÄN ENSIMMÄINEN LEIRI TAKANA

Perjantaina 7.6 joukkue kokoontui aamuvarhaisella Ulvilan Automaatio Areenalle, josta lähdimme kahdella autolla ja yhdellä perävaunulla kohti Lapuaa, jossa pidettiin tämän vuoden G - ja F-ikäisten Etenee alueleiri. Majoituskouluna toimi Lapuan Yläkoulu. Samalla koululla oli ruokailut ja lähin kenttä oli 300 metrin päässä ja toiselle kentälle oli matkaa noin 3,5 km. 

Joukkue lähdössä kohti Lapuaa

Joukkue oli ilmoittautunut F-tyttöjen kilpasarjaan ja ensimmäinen peli alkoi klo 14.30. Vastassa oli Mailajunioreiden F-tytöt. Tasainen peli päättyi Ulvilan 8-7 voittoon.  Puolisen tuntia ennen seuraavaa peliä, alkoi Liuhtarin kentällä valtava vesisade ja ukkonen oli aivan kohdalla. Koko 4 kenttää kattava alue muuttui järveksi ja pelit keskeytettiin ja seuraavakin peli peruttiin. Lähdimme siis kaupan kautta koululle viettämään iltaa.

Lauantaiaamuna vastassa oli Fera, joka onnistui voittamaan tytöt 8-11. Päivä jatkui Piskon pesäpallostadionilla ja pääsimme pelaamaan tekonurmella Pesäkarhujen F09-joukkuetta vastaan. Rauman pelistä sisuuntuneet tytöt voittivat porilaiset lukemin 10-4.

Lauantain viimeisessä pelissä vastaan tuli Manse PP ja voiton hurmaan päässyt joukkue voitti tamperelaiset 13-2. Sunnuntaina pelattiin perjantaina peruuntunut ottelu Ilmajokea vastaan. Se päättyi 7-5 UPV:n hyväksi. Leirin saldo oli siis viisi peliä ja neljä voittoa.

Kotimatka alkoi ja ehdimme juuri Areenalle katsomaan, kun UPV:n edustusjoukkue voitti Simon Kirin. Hieno leiri hienon joukkueen kanssa. Kolmen päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia. Joukkueen tsemppariksi valitiin Senni Loven.

 

JOUKKUE PIIPAHTI POMARKKULAISIA MOIKKAAMASSA

Keskiviikkona 5.6 tuli asiaa Pomarkkuun. Syy vierailuun kaukaisessa, lähes metsässä sijaitsevassa pikkukunnassa oli F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan ottelu. Mäkäräiset ja muut sikäläiset lentävät eläimet kiusasivat kunnolla katsojia. Kotijoukkueen yleisön huitomisesta päätellen, nämä verenimijät olivat kaikkien kimpussa, eikä heitä oltu "palkattu" yksin vierasjoukkueen kimppuun.

Peli lähti ulvilalaisittain hyvin käyntiin ja eka jakso päättyikin 4 - 34. Toisella jaksolla PomPy sai yhdeksän juoksua UPV:n varmistettua voiton omalla yhdeksällätoista juoksullaan. Pikkulokkileidit löivät myös Pomarkun hiekkatekonurmella 5 kunnaria. Ottelu päättyi siis 0 - 2 (4 - 34, 9 - 19). Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Essi Väkiparta.

 

E-TYTTÖJEN PELISARJA JATKUI TAMPEREEN VIERAILULLA ULVILASSA

Maanantaina 3.6 pikkulokkileidien vieraaksi saapuivat Manse PP:n E-tytöt. Pientä jännitystä näkyi ilmassa, kun vastustaja koostui taas vanhemmista tytöistä. Ekalla jaksolla alkanut sade huuhteli kuitenkin jännityksen pois ja peli sujui hienosti. Peppiina Lettosuntin pamauttama ajolähtökunnari villitsi jopa muuten niin hillityn vanhempien katsojajoukon. Jaksovoitto näytti jo lähes varmalta mutta Mansen viimeinen lyöjä sai pallon kakkospuolelta läpi ja toi kaksi juoksua. Jakso päättyi tasalukemiin 9 - 9.

Toisella jaksolla ei vierasta auttanut mustamakkara eikä manserock. UPV sai ensimmäisellä vuorolla 4 juoksua, eikä vastustaja kolmella juoksullaan päässyt yli toisessakaan vuorossaan. Naperosääntöjen mukaisesti Ulvila tuli vielä lyömään tasoittavan vuoronsa saaden 2 juoksua lisää. Toinen jakso päättyi 6 - 3. Tytöt voittivat ottelun 1 - 0. Palkittuja olivat Peppiina Lettosunti ja Aino Ovaska.

Tyytyväinen joukkue voiton jälkeen. Manse PP kaadettu

 

KANKAANPÄÄLÄISET KÄVIVÄT KOULUKESKUKSEN KENTÄLLÄ

Maanantaina 27.5 Mailajunioreiden E-tyttöjoukkue saapui Ulvilaan pelaamaan E-tyttöjen pelisarjaa. Tytöt ottivat vierasjoukkueen vastaan rohkeasti ja näyttivät heti ekassa jaksossa, että vaikka tässä ollaankin pari vuotta nuorempia, osaataan mekin pesistä pelata. Jakso päättyikin UPV:n voittoon juoksuin 13 - 10. Toisessa jaksossa oli Kankaanpään vuoro olla parempi ja se päättyi lukemiin 6 - 9. Jaksolla nähtiin myös hieno, vierasjoukkueen lyömä neljä juoksua tuonut ajolähtökunnari. Supervuorossa Pohjois-Satakunta teki viisi juoksua ja lokkityttöjen 1 juoksu ei voittoon riittänyt. Mailajuniorit voittivat ottelun lopputuloksen ollessa 1 - 2. Ulvilan palkittuja olivat Essi Väkiparta ja Sara Halme.

 

JÄLLEEN PELIÄ PORISSA

Sunnuntaina 26.5 päästiin jälleen Poriin pelaamaan, tällä kertaa E-tyttöjen pelisarjaa. Nyt keliennustekin piti paikkansa ja alkulämmittelyn vesisateen jälkeen satoi vielä kolme kertaa. Ekan jakson ajan, tauon ajan ja vielä toisenkin jakson ajan. Niin sanotusta "hyvästä heinäpoudasta" ei ollut tietoakaan. Vastassa oli Pesäkarhujen F09-tytöt. Ikävästä ilmasta huolimatta Lokkitytöt uusivat aiemman F-sarjassa samasta joukkueesta saamansa voiton lukemin 0 - 1 (5 - 5, 5 - 6) Koska molemmat joukkueet olivat jo todella kylmissään, peli päätettin viimeisellä tasoittavalla vuorolla, yhteisellä sopimuksella UPV:n voittojuoksuun, vaikka Naperosääntöjen mukaan olisimme voineet vielä yrittää enemmänkin juoksuja. Palkittuja olivat Helmi Renfors ja Kerttu (Kerde) Ala-Hongisto.

 

KOTIAVAUS ULVILAN AUTOMAATIO AREENALLA

Lauantaina 25.5 päästiin pelaamaan Ulvilan upouudella hiekkatekonurmella, jolta löytyy nykään miesten ja naisten kenttien lisäksi juniorikenttä ja kaksi tenavakenttää. Vastassa tässä F-tyttöjen Satakunnan aluesarjan pelissä oli UPV:n F10 tytöt. Vaikka kyseessä oli jälleen vuoden nuorempi joukkue, oli peli paljon tiukempaa, kuin Porissa kolme päivää aikaisemmin. Mukava peli mukavaa joukkuetta vastaan. Myös olosuhteet olivat paljon ennalta pelättyä paremmat. Netin ja television säätytön ennusteet lupasivat lähes sadan prosentin varmuudella sadetta oikein kolmen pisaran merkillä. Pelin ja lämmittelyn aikana ei taivaalta tullut mitään ja vasta kun tavaroita pakattiin pois, alkoi heikko tihkusade. Tätä ennen tytöt ehtivät voittaa 2 - 0 (10 - 6, 14 - 5). Palkittuja olivat Aino Ovaska ja Viivi Ojala.

 

VOITTO PORISSA

F-tyttöjen Satakunnan aluesarja jatkui Porissa Karhuhallin kentällä keskiviikkona 22.5. Vastassa olivat Pesäkarhujen F10-tytöt. Tapahtumarikas peli sisälsi monia "käänteitä" mutta pelin päätyttyä saivat UPV:n tytöt muodostaa voittorinkinsä. Pelin tulos oli 0 - 2 (8 - 24, 4 - 26). Voitto on aina hieno mutta tässäkin pitää ottaa huomioon, että vastustajajoukkue oli vuoden nuorempi.

 

VIERAILU MYNÄMÄELLÄ

Tyttöjen ensimmäinen E-tyttöjen pelisarjan peli pelattiin Mynämäellä maanantaina 20.5. Kun pelituomarin pilli vihelsi kolme kertaa ja joukkueet kokoontuivat kiilaan, lämpömittari näytti 26 astetta, vaikka kello oli jo 18.00. Ensimmäinen jakso päättyi lukemin 6 - 10 Ulvilan hyväksi. Tauolla alkoi viilentävä mutta lämmin heikko vesisade mutta se ei peliä haitannut. Toinen jakso oli edeltäjänsä tavoin tiukkaa taistelua ja tulos 6 - 3 tarkoitti supervuoroon menoa. Mynämäki vei vuoron juoksuin 3 - 2 ja ottelu päättyi tulokseen 2 - 1. Peli oli hyvää kaikin puolin ja lokkitytöt ottivat kotiinviemiseksi yhden pisteen. I-palkinnon sai Essi Väkiparta ja II-palkittu oli Helmi Renfors.

 

PELIKAUSI PYÖRÄHTI KÄYNTIIN

F-tyttöjen Satakunnan aluesarja käynnistyi Porissa 8.5, kun pelasimme Pesäkarhujen F09-tyttöjä vastaan. Tasaista peliä ennalta tuttua joukkuetta vastaan ja jännitystä loppuun asti. Tytöt voittivat  0 - 2 (3 - 5, 7 - 10). Palkinnot menivät Aino Ovaskalle ja Jenniina Hiukalle.

 

KEVÄTTURNAUS KOKEMÄELLÄ

Kevään ensimmäiset ulkopelit pelattiin sunnuntaina 28.4 Kokemäen kevätturnauksessa. Pitkäjärven liikunta-alueen tekonurmella nähtiin hienoja suorituksia talven saliharjoittelun jälkeen. Tytöt ottivat kolmesta pelistä kolme voittoa. Mukava päivä mukavan joukkueen kanssa.

 

 

JOUKKUEEN TILANNE MAALISKUUSSA 2019

 

Kesää, ulkoharkkoja ja pelikautta odotellessa

F09-tytöt ovat harjoitelleet talvella 2019 monipuolisesti. Lajiharkkojen lisäksi tytöt ovat käyneet Porissa Fittorilla ns. kehonhallintatreeneissä. Lajiharkatkin ovat olleet monipuolisia ja hyvän valmentajaryhmän ansiosta on pystytty keskittymään myös yksilösuorituksiin.

Vaikka harkkojen lopussa hiki valuu ja naama punoittaa, tytöt lähtevät kotiin hymyssä suin. Eli voidaan käyttää sanontaa: ”Hauskaa hyvässä seurassa.”

Keväällä on tiedossa turnauksia ja alkavaa kautta tytöt odottavat, kuin "hepo kesää".

Aluesarjojen ohjelmat saadaan sivuille huhtikuun puolenvälin jälkeen. F09-tytöt lähtevät F-tyttöjen Satakunnan aluesarjaan ja Läntisen alueen E-tyttöjen pelisarjaan.

Kentillä tavataan... Tulkaa kannustamaan ÄffäLokkileidit voittoon!

 

Muutamia kuvia harkoista:

ALUELEIRI PORISSA 15. - 17.6.2018

Etenee-alueleiri oli tänä vuonna Porissa. Intoa puhkuen joukkue lähti yhdeksän kilometrin matkalle kohti Satakunnan sydäntä eli Poria. Kumpi innosti enemmän, tulevat pelit vai itse leirielämä, sen saa jokainen päätellä itse.

Kun joukkue oli majoittunut Cygnaueksen koululle, oli edessä avajaiset Kirjurinluodon Lokki-lavalla, jossa lokin sijaan Viksu-varis oli lavalla. Lokkeja ei näkynyt kuin UP-V:n logossa.

Päivän ensimmäinen peli PomPy:ä vastaan voitettiin murskalukemin 11-3 mutta illalla Virkiän sininen oli parempi ja hävisimme niukasti 3-18. Lauantaina tytöt voittivat Ilmajoen lukemin 5-10 sekä Fera F2:n 23-8. Päivän viimeinen peli oli Fera F1:tä vastaan ja sen raumlaisse voittiva 6-9. Ilta huipentui Karhuhallilla leiridiskoon ja vaahtobileisiin. Tosin tyttöjen ainoa kosketus "vaahtoon" oli yhden pelaajan vaahtokarkit.

Sunnuntaina vastassa oli Köyliön Lallit, joille hävisimme 12-8

Leiri oli tytöille mahtava kokemus ja lisäsi ennestään Haapajärvellä heinäkuussa järjestettävän valtakunnallisen Naperoleirin odotusta. Sinne lähdetään sama leiri- ja taisteluhenki mielessä.

 

PESÄPALLOA JA PULKKAILUA TALVEN KESKELLÄ

HIIHTOLOMATURNAUKSESSA 21.2.2018

Porin Karhuhallissa

Ulkoilmaa raikastanut 20 asteen pakkanen ei haitannut, sillä porilaiset olivat lämmittäneet hallinsa. Tytöillä oli turnauksessa kolme peliä. Vastassa oli kaksi Pesäkarhujen joukkuetta sekä Feran F1 joukkue Raumalta. Voitontansseja ei tällä kertaa päästy tanssimaan mutta juoksuja ja onnistumisia tuli paljon.

Turnauksen jälkeen vietimme F-tyttöjen "laskiaisriehaa" Salomonkalliolla. Mukana pulkkailemassa ja makkaraa grillaamassa oli myös tyttöjen vanhemmat ja sisarukset. Kerrassaan mukava päivä liikunnan parissa.

 

Tällaisissa tunnelmissa Hiihtolomaturnauksessa. Pelinjohtajina Jussi
Väkiparta ja Henna Vaarne

 

PIENPESISHALLITURNAUS PELATTIIN TURUSSA 5.1.2018

​F-tyttöjen pesisvuosi lähti käyntiin loppiaisaattona Turun Impivaaran hallissa järjestetyssä Pienpesishalliturnauksessa. Mukaan pääsivät lähtemään Sara (lukkari), Nelly, Nelli, Kiisa, Ella, Linda, Helmi (lukkari), Laura, Essi ja Viivi. Vahvistukseksi saatiin UP-V:n F-pojista Luka, Eemil (lukkari) ja Tuomas (lukkari)

Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen ja molemmilla joukkueilla oli turnauksessa kolme peliä. Pelit pelattiin ns. pienpeleinä, eli 45 min. + tasoittava vuoro. Ulkokentällä pelaajia kierrätettiin aina kolmen lyöjän jälkeen. Oli hieno seurata joukkueiden peliä. Kaikki olivat mukana suurella innolla kaikissa kolmessa pelissä.

Turnauksen luonne oli opetuksellinen. Ei pelattu hampaat irvessä, vaan vastustajienkin pelinjohtajat neuvoivat pelaajia ja tuomarit selittivät poltetulle pelaajalle palon syyn. Tällainen turnaus oli todella tarpeellinen tässä vaiheessa ”pelikautta”.

Toinen F-joukkue voitti kaikki pelit: 20-7, 21-6 ja 14-9,5. Toinen joukkue voitti kaksi peliä lukemin 20-2 ja 27-3 häviten päivän viimeisen pelin 7-14

Tällä väellä F-joukkue oli mukana. Pelinjohtajina Henna Vaarne, Jussi Väkiparta ja Aki Heikkilä

Sinänsä voitoilla tai tappioilla ei ollut merkitystä. Yksi vastustajajoukkue pelasi ihka ensimmäisen pelinsä mutta olipa joukossa kokenut poikajoukkuekin, jonka tytöt turkulaisittain sanottuna : "pesivä simmottos et ei oikke ymmärräkkä." Tärkeintä kuitenkin oli asenne, joka UP-V:n F-joukkueella Turun turnauksessa oli kohdallaan arvosanalla 10+

Talviajan sisäharkat jatkuvat ja tästä tilanteesta on hieno lähteä kohti tulevaa pelikautta…..

Jussi Elo

 

Seuraava ottelu - E-tytöt

Ei otteluita.

Tulevat ottelut - E-tytöt

Kalenteri - E-tytöt

Kesäkuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 
= Kotiottelu
 
= Vierasottelu