Pöytyän Urheilijat
1-0 (4-4, 5-3)
12.6.2016 16:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

Kotijoukkue lähti otteluun mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä kokoonpanosta uupui joukkueen kapteeni, Jesse Jokela, joka on ollut monessa ottelussa UP-V:n sisäpelin selkäranka varmoilla vaihtolyönneillään. UP-V teki viilauksia lyöntijärjestykseensä ja kolmoseksi nostettiin lukkari Ville Väliaho, joka hoiti tehtävänsä mallikaasti. Yleensä jokeripaidassa pelaava Petro Pitkälä oli tänään pelaavassa yhdeksikössä, kun sairastuvalta palannut Mattias Kitola hoiti etenijä-/vaihtajajokerin virkaa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli erittäin tasainen ja kotijoukkue hallitsi peliä jakson alkupuoliskolla. Pöytyän Tapio Mäkipää onnistui kotiuttamaan Jyrki Pellonperän ensimmäisessä vuoroparissa, mutta neljänteen vuoropariin saakka mentiin kotijoukkueen johdolla, sillä Petri Kulmala kotiutti J-P Maunukselan, Janne Lähde Mattias Kitolan ja Tuukka Mansikkamäki Lähteen ensimmäisen tasoittavalla. UP-V:n ulkokenttä onnistui pitämään Pöytyän kotiuttajat kurissa, kunnes vierasjoukkue pyrki väkisin tasoihin ja vielä ohi. UP-V sai kolmannessa vuoroparissa kokeilla kotiutusta monesti onnistumatta. Neljännen tasoittavalla lähdettiin siis vierasjoukkueen johtaessa 3-4. Kulmalan veljekset saivat kokeilla tasoitusjuoksua tuloksetta ja jakson loppu näytti huonolta kotijoukkueen kannalta. Kahden palon ajolähtötilanteessa Eemeli Vanhatalo tuli lyömään Lähteen ollessa kolmospesällä. Lyönti onnistui ja Lähde kirmasi kotiin tasoittaen jakson 4-4. Nämä lukemat jäivätkin lopulta jakson päätöslukemiksi, kun Vanhatalon viimeinen lyönti jäi laittomaksi.

Myös toinen jakso oli erittäin tasainen. Molemmat joukkueet onnistuivat tilanteiden rakentelussa puolin ja toisin. Pöytyä avasi juoksuhanat ensin, kun Tuomas Tyni kotiutti UP-V:n kasvatin, Risto Kiviharjun. Kotijoukkue onnistui toisen aloittavalla kahdesti, kun ensiksi nuorempi Kulmala kotiutti Maunukselan ja Lähde Pitkälän. Kolmannessa vuoroparissa Kitola löi palloa väliin ja Väliaho juoksi kotipesän turvaan. Pöytyä vastasi omalla vuorollaan myös kahdesti, kun kentän kokenein, Aleksi Mäkelä, kotiutti Tynin ja Toni Pomell Joona Salmen. Kotijoukkue tarvitsi kipeästi juoksuja, jos peli haluttiin voittaa. Estradilla astui ensin Erno Kulmala, joka kotiutti Juho Rannon. Tämän jälkeen vanhempi Kulmala toisti pikkuveljensä tempun ja Vanhatalo sai juosta rauhassa kotiin. Pöytyä ei enää juoksuja onnistunut lyömään, joten toinen jakso UP-V:lle lukemin 5-3 ja koko ottelu siis 1-0 (4-4, 5-3).

UP-V Appilla sai nyt myös äänestää vierasjoukkueen palkittuja. Vierasjoukkueen kakkospalkittu oli kärki Niko Julin, joka meni vuorenvarmasti kentälle. Ykköspalkittu oli UP-V:n kasvatti Risto Kiviharju, joka toi ottelussa kaksi juoksua. Kotijoukkueen kakkospalkittu oli tänään myöskin kärki J-P Maunuksela, joka hoiti kentälle menot mallikkaasti. UP-V:n ykköspalkittu oli Ville Väliaho, joka kolmonen hihassaan vakuutti katsojat niin sisä- kuin ulkopelissä. Seuraava kotipeli pelataankin vasta juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona, kun Manse PP saapuu LähiTapiola Areenalla. Lauantaina 18.6. järjestetään fanibussimatka Tampereelle, kun joukkueet kohtaavat Kaupissa. Sitovat ilmoittautumiset on oltava keskiviikkoon 15.6. mennessä Tiialla. Matka järjestetään, jos vähintään 30 ihmistä olisi tulossa. Bussi lähtee kahdelta ja matkan hinta on 20 € sisältäen lipun otteluun ja kuljetuksen.

Janne Lähde tuulettaa toista tuotua juoksuaan. Hän onnistui tänään myös kahdesti kotiutuksessa (Kuva: Mauri Määttänen).