Muhoksen Pallo-Salamat
2-0 (5-3, 7-1)
6.7.2016 18:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

Viikon huilitauon jälkeen edustusjoukkue pääsi taas takaisin sorvin ääreen, kun vastaan tuli sarjanousija Muhoksen Pallo-Salamat. Sarjataulukossa Muhos löytyi pari sijaa alempana kotijoukkueesta. Pelin ensimmäinen jakso oli tasainen, kun molemmat joukkueet rakensivat tilanteita hyvin ja onnistuivat kotiutuksissaan. Ottelun avausjuoksu oli Patrik Wahlstenin käsialaa hänen kotiuttaessaan Aki Toikan. UP-V vastasi omalla tasoittavallaan kahdesti, kun Erno Kulmala kotiutti Petro Pitkälän ja Janne Lähde nuoremman Kulmalan. Kolmannessa vuoroparissa nähtiin neljä juoksua, joista kolme oli kotijoukkueen lyömiä. Muhos onnistui kotiuttamaan Joonas Rajalan Jonne Luhtavaaran lyönnillä. Edustusjoukkueen, Eero Kivioja, teki tasoitusjuoksun kakkosjatkeen hienolla läpilyönnillä juosten kunnarin tyhjään kenttään. Hyvässä lyöntivireessä tässä pelissä ollut Lähde kotiutti Kiviojan vielä perään. Vuoroparin kolmannesta juoksusta vastasi Jesse Jokela Jani Söderlingin saapuessa kotipesän turvaan. Muhos onnistui kaventamaan tilanteen 5-3 kaksikon Luhtavaara-Rajalan onnistuessa toistamiseen. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan nähty, joten UP-V voitti ekan jakson lukemin 5-3. Jakson aikana nähtiin pelottava tilanne, kun Muhoksen lukkari, Joonas Kauppinen, syötti taktisen väärän itseensä päin eikä ehtinyt väistämään Petri Kulmalan lyöntiä. Kauppinen sai osuman heittokäteen, mutta pystyi jatkamaan ottelua.

Toisella jaksolla nähtiin ilotulitusta juoksujen muodossa kotijoukkueen osalta. Jakson avausjuoksu oli kentän kuninkaan, Janne Lähteen, käsialaa, kun hän onnistui kotiuttamaan Tuukka Mansikkamäen. Toisesta juoksusta vastasi vanhempi Kulmala Söderlingin syöksyessa kotipesään. Muhos onnistui kaventamaan tilanteen 2-1, kun Luhtavaraa kotiutti Aki Toikan. Ensimmäisen jakson tavoin nähtiin kolmannessa vuoroparissa edustusjoukkueen sisäpelin juhlaa. Vanhempi Kulmala kotiutti Jussi-Pekka Maunukselan ja Lähde heti perään Mansikkamäen. Nuorempi Kulmala näytti myös lyöntitehojaan, kun kolmospuolen läpilyönnin turvin sekä Jesse Jokela että isoveli Petri juoksivat kotipesään turvaan. Jakson viimeisestä juoksusta vastasi Kivioja Juho Rannon tuodessa juoksun. Toinen jakso päättyi siis Ulvilalle lukemin 7-1.

UP-V Appilla katsojat saavat äänestää ottelun palkitut ja tänäänkin löytyivät selkeät suosikit. Vierasjoukkueen kakkospalkittu oli tänään Pekka Hepokangas, joka onnistuneesti vaihtoi pelaajia pesältä toiselle. Ykköspalkittu oli kolme juoksua lyönyt ja hyvin ulkona pelannut Jonne Luhtavaara. Kotijoukkueen pelaajista moni onnistui tänään palkinnon arvoisesti, mutta katsojat äänestivät Janne Lähteen ja Erno Kulmalan ottelun parhaimmiksi. Erno Kulmala pokkasi kakkospalkinnon vakuuttavan sisäpelinsä ansiosta ja Janne Lähde ykköspalkinnon samoin meriitein. Lähde sai kärkilyöntejä kahdeksan yrityksiä ollessa yhdeksän sekä onnistui kotiutuksissa neljästi hienoilla lyönneillä. Edustusjoukkue matkaa viikonloppuna vieraspeleihin Siilinjärvelle ja Ylivieskaan. Seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä keskiviikkona, kun vastaan asettuu kärkijoukkue Imatran Pallo-Veikot.

Kentän kuningas oli tänään Janne Lähde (kuva: Mauri Määttänen)