Manse PP
1-2s (1-4, 5-4, 0-1)
29.6.2016 18:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

Edustusjoukkue palasi juhannustauoltaan ja kohtasi Mansen jälleen kerran. Edellinen otteluhan oli samaa joukkuetta vastaan ennen taukoa. Manse vei ottelun silloin lukemin 2-0 (2-1, 6-2). Ensimmäisellä jaksolla jatkettiin kuitenkin samasta kuin, mihin edellisessä ottelussa jäätiin, vaikka UP-V onnistuikin kotiutuksessa heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun Petri Kulmala kotiutti Juho Rannon. Tämä juoksu jäikin kotijoukkueen ainoaksi ensimmäisellä jaksolla, kun Manse onnistui neljästi kotiutuksissa. Näistä kolme oli Tommi Malisen lyömiä ja Jukka Tuomiston tuomia. Jakso päättyi siis Tampereelle lukemin 1-4.

Tampere jatkoi samalla ilmeellä myös toisella jaksolla, kun Riku Kauppinen toi ensimmäisessä vuoroparissa ensin harhaheitolla ja toisessa vuoroparissa Malisen lyömänä juoksun. UP-V onnistui kaventamaan tilanteen 1-2, kun pikkuveli Erno kotiutti nimpparisankarin, isoveli Petrin. Myös seuraava UP-V:n lyöntivuoro oli pirteä, kun joukkue onnistui kolmesti kotiutuksessa. Ensin Juho Ranto toi harhaheiton turvin tasoitusjuoksun karatessaan röyhkeästi kolmospesältä. kolmannen juoksun arkkitehtinä toimi Tuukka Mansikkamäki, jonka hieno näppi riitti siivittämään Jesse Jokelan kotipesään. Kyseisen juoksun polttoheittoyritys kotipesään muuttui jakson neljänneksi juoksuksi, kun harhaheitolla lyöjäjokerina kunnostautunut Janne Lähde teki rannot ja karkasi kolmospesältä onnistuneesti kotipesään. Manse onnistui viimeisellä lyöntivuorollaan kuitenkin tasoittamaan jakson, kun Mika Ilkko löi Riku Kauppisen kotiin ja Tommi Malinen Eetu Karhulahden. UP-V ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan rakensi ajolähtötilanteen, josta syntyi jakson voittojuoksu vanhemman Kulmalan kotiuttaessa Jokelan. Toinen jakso päättyi UP-V:lle siis 5-4.

Luvassa oli siis supervuoro. UP-V aloitti sisällä eikä onnistunut rakentamaan tilanteita ollenkaan. Manse taas rakensi ajolähtötilanteen hyvässä vireessä olevalle Tommi Maliselle, joka kiitti ja kotiutti Karhulahden. Näin ollen ottelu siis tamperelaisille lukemin 1-2 (1-4, 5-4, 0-1). Tampereen ykköspalkittu oli kuusi juoksua lyönyt Tommi Malinen ja kakkospalkittu hyvää lukkaripeliä esittänyt Joni Aalto. Kotijoukkueen ykkösenä palkittiin erinomaista sisäpeliä esittänyt Tuukka Mansikkamäki ja kakkosella varmasti esiintynyt Erno Kulmala.

Riemu jäi lyhyeksi, kun Manse vei ottelun superin jälkeen (Mauri Määttänen).