Joensuun Maila
2-0 (3-2, 7-6)
23.7.2016 15:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

UP-V pelasi kolmannen pelinsä neljän päivän sisään ja ainakin pelin alussa oli havaittavissa pientä keskittymisen puutetta. Sarjajumbo Joensuu matkasi eilen Pöytyälle, jossa se hävisi ottelun lukemin 1-0. Molemmat joukkueet saivat rakennettua hyvin tilanteita ensimmäisen jakson aikana. Kolmostilanteiden määräkin meni tasan 8-8. Ottelun ensimmäiset juoksut nähtiin kuitenkin vasta toisessa vuoroparissa, kun vieraiden Perttu Paakkola kotiutti sekä Samu-Kalle Varosen että Matias Hännisen. UP-V onnistui kolmannessa vuoroparissa kaventamaan tilanteen 1-2, kun Petri Kulmala kotiutti Eemeli Vanhatalon. Joensuu ei saanut jakson aikana enää lisäjuoksuja, joten neljännen tasoittavalle mentiin edelleen 1-2 -tilanteessa. Kun kärki ei päässyt kentälle, niin eilisen ottelun tapaan Jesse Jokela hoiti etenemisen ottelussa neljän juoksun arvoisesti. Ensin vanhempi Kulmala tasoitti tilanteen Jokelan juostessa kotipesään ja kun Kulmalan juostessa kakkoselle, jonne heitettiin pallo vähän huolimattomasti, kipitti nuorempi Kulmala kotipesään harhaheiton turvin. Tähän ratkesi ensimmäinen jakso, joten piste siis kotijoukkueelle lukemin 3-2.

Kumpikaan joukkueista ei tehnyt vaihdoksia lyöntijärjestykseensä toiselle jaksolle, joten samoilla mentiin pelin loppuun saakka. Juoksutehtailut aloitettiin totuttuun tapaan vasta toisessa vuoroparissa, kun kapteeni Jokelan läpilyönti meni maisemiin ja Jussi-Pekka Maunuksela juoksi kotipesän turvaan Jokelan tehdessä kunnarin. Jokelan ei tarvinnut rehkiä tuplajuoksun eteen, sillä Joensuun lukkarilta lipsahti kaksi väärää ja Jokela sai kävellä kotipesään. Vanhatalon lyönti kolmoskopparille meni helposti läpi ja myös Eemeli juoksi kunniaa toisessa vuoroparissa, jonka jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 4-0. Joensuu ei tässä kohtaa luovuttanut vaan onnistui omalla tasoittavallaan ensin harhaheiton turvin kaventamaan tilanteen 4-1 ja heti perään Matias Hangasmaa kotiutti Antti Väistön. UP-V kaunisteli lukemia kolmannessa vuoroparissa 5-2, kun Eero Kivioja kotiutti Juho Rannon. Kotijoukkueen kannalta ottelun mustin hetki nähtiin kolmannen tasoittavalla, kun Joensuu onnistui peräti neljästi kotiutuksissa. Pallot pomppivat räpylöissä ja Joensuu onnistui lyömään melkein kaksi täyttä lyöntivuoroa. Juoksutehtailut aloitti Aaro Laukkanen, joka kotiutti Varosen. Tämän jälkeen Konsta Piiroinen onnistui yllättämään kakkosjatkeen lyönnillään ulkokentän ja juoksi itse kunnarin Teemu Juntusen tuodessa häntä ennen Joensuun neljännen juoksun. Kun Konsta Kettunen onnistui vielä kotiuttamaan kunnarin lyöneen Piiroisen, neljänteen vuoropariin mentiin Joensuun johtaessa 5-6. Ottelussa vielä jaossa olleet kaksi pistettä olivat tuikitärkeitä jatkopelien kannalta, joten edustusjoukkueen oli onnistuttava tilanteen rakenteluissa ja kotiutuksissa. Ulvila onnistui rakentamaan palottoman ajolähtötilanteen, jota asettui purkamaan vanhempi Kulmala. Jokela toi ottelun neljännen juoksunsa, sillä Kulmala jatkoi hyvää lyöntivirettään. Nuorempi Kulmala ei halunnut jäädä isoveljensä varjoon, joten ensimmäisen jakson tavoin ratkaisujuoksu oli Erno Kulmalan käsialaa. Tällä kertaa hän löi ja Atte Kontio toi voittojuoksun, sillä UP-V:n ulkokenttä onnistui tekemään nopeasti palot joensuulaisista.

Jälleen kerran ottelussa olisi löytynyt monia palkittavia. Joensuusta yleisö päätti palkita kakkospalkinnolla jokeri Perttu Paakkolan, joka löi ottelussa kaksi juoksua. Ykköspalkinnon sai kunnarin lyönyt sekä sataprosenttista lyöntipeliä ja mallikasta ulkopeliä pelannut Konsta Piironen. Kotijoukkueen onnistujia olivat palkittujen lisäksi jälleen kerran ulkona hyvin pelanneet Kontio, Mansikkamäki ja Kivioja. Yleisön suosikkeja olivat tällä kertaa kakkospalkinnon arvoisesti pelannut kapteeni Jokela (1+1/4, kl 7/12) sekä ykköspalkinnon pokannut Eemeli Vanhatalo (1+0/2, kl 8/9). Seuraavana tiistaina miehet matkaavat Tampereelle ja viikon päästä sunnuntaina Kuopioon. Kotiottelu pelataan seuraavan kerran vasta elokuun puolella eli 3.8., kun Jalasjärven Jalas saapuu LähiTapiola Areenalle.

Erno Kulmala tuo ekan jakson voittojuoksun harhaheiton turvin (kuva: Krista Kulmala)