Imatran Pallo-Veikot
1-2s (5-3, 4-8, 0-1)
13.7.2016 18:00 @ LähiTapiola-areena

Raportti

Sarjakakkonen Imatra saapui aurinkoiseen Ulvilaan pitkän ajomatkan päätteeksi. Viikonloppuna hyvin pelannut kotijoukkue oli valmis pistämään kampoihin ja kunnolla. Myös alkukauden sivussa ollut Joonas Malmberg nähtiin tänään ensimmäistä kertaa UP-V:n paidassa kotiottelussa. Sisäpelinsä parempiin uomiin saanut edustusjoukkue sai ensimmäisellä lyöntivuorollaan kolmostilanteen rakennettua lyöjätykeilleen. Ottelun avausjuoksun löi Janne Lähde, kun Jussi-Pekka Maunuksela juoksi kotipesään turvaan. Imatra onnistui kuitenkin hyvän pelin pelanneen Ville Liukun sekä Lauri Rönkön kotiutuksilla menemään 1-3 johtoon. UP-V ei tilanteesta lannistunut vaan onnistui luomaan Petri Kulmalalle yhden palon ajolähtötilanteen. Kulmala kiitti ja löi hienolla kakkosjatkeen lyönnillään pajatson tyhjäksi ja tilanne olikin jo kotijoukkueelle 5-3. Imatra ei onnistunut tasoittavallaan tekemään lisäjuoksuja, joten ensimmäisen jakson vei kotijoukkue. Ottelun tauolla Mika Mikola kävi haastattelemassa Timo Soinia, joka oli vaimonsa kanssa katsomassa ottelua.

Toinen jakso alkoi ulvilalaisittain synkästi, kun Jesse Jokelan vaihtolyönti osui suoraan Maunukselan käteen. Maunuksela ei tästä iskusta toennut, joten Petro Pitkälä sai tolpat hihaansa. Maunukselan loukkaantuminen teki selvästi hallaa UP-V:n ulkokentälle, sillä Imatra onnistui kotiuttamaan viidesti seuraavan vuoroparin aikana. Imatra teki toisen jakson aikana peräti kahdeksan juoksua ja vaikka UP-V hienosti onnistuikin tekemään neljä juoksua viimeisellä tasoittavallaan ensin isoveli Kulmalan lyödessä Eero Kiviojan kotiin ja perään pikkuveli Kulmalan lyödessä kunnarin kolmosjatkeelta Jesse Jokelan tuodessa myös juoksun, ottelu eteni supervuoropariin. UP-V ei onnistunut superissa tekemään juoksua ja kun Liukku onnistui jälleen kerran kotiutuksessa, ottelu kirjattiin Imatralle superin jälkeen lukemin 1-2s (5-3, 4-8, 0-1).

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin lautasen äärellä hyvin pelannut ja kuudesti kotiuttanut Ville Liukku. Kakkospalkinnon sai lyöjäjokeri Lauri Rönkkö, joka onnistui kotiutuksissa kolmesti. Kotijoukkueen kakkosena palkittiin myös lautasen äärellä häärinyt Ville Väliaho. Kotijoukkueen parhaana palkittiin pajatson tyhjentänyt Petri Kulmala. Kotijoukkueesta löytyi myös monia erityisesti sisäpelissä onnistuneita, kuten esim. Erno Kulmala sekä sataprosenttiset pelit pelanneet Petro Pitkälä ja Janne Lähde.

Petri Kulmala on juuri tyhjentänyt pajatson ja varmistanut ekan jakson voiton UP-V:lle (kuva: Mauri Määttänen).